Stabbegatan 67

Bilder

  • Såld!

Stabbegatan 67 , Björkekärr , Göteborg

Nu har ni möjlighet att flytta in i denna fräscha och ljusa fyra på populära Stabbegatan som erbjuder er närhet till såväl skogens grönska och storstadens centrum. Bostaden ligger bekvämt belägen en trappa upp med balkong i sydvästläge där många soltimmar kan avnjutas. Det moderna köket renoverades 2017 och det helkaklade badrummet renoverades i samband med att föreningen utförde relining av fastigheten. Bostadens många rum ger er möjligheten att optimera ert boende. Ett stenkast bort hittar ni Stabbetorget och busshållplats för stombuss 17 som tar dig dit du behöver komma och vill du ta en skogspromenad eller bada så ligger Skatås motionsspår och Härlanda Tjärn precis i närheten. Välkommen på visning!

80 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 666 kr
Typ:
Lägenhet
Boarea:
80 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
40
Byggår:
1957
Driftskostnad:
266 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

80 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Från den ljusa hallen når du merparten av lägenhetens alla rum och det finns rikligt med förvaringsmöjligheter. Parkett klär hallens golv.

Badrum

Ett fräscht och modernt badrum med badkar och möjlighet att installera tvättmaskin. På väggar och golv sitter det kakel och klinkers i ljusa toner.

Kök

Ett modernt och ljust kök med väldigt bra arbetsytor och rikliga förvaringsmöjligheter som renoverades 2017. Väggarna är vitmålade där en av väggarna har en mönstrad fin tapet. Golvet kläs av en ljus välvårdad parkett.

Sovrum

Lägenhetens största sovrum i anknytning till vardagsrummet har en fin ljus parkett på golvet och väggarna kläs av tapet i ljus ton samt en fondvägg. Det stora fönstret tillåter rikligt ljusinsläpp och ni kan vakna till en utsikt av grönska.

Allrum/sovrum

Idag används rummet som ett tv-rum men kan om så önskas användas som ett stort och härligt sovrum. På väggen sitter en mönstrad ljus tapet och på golvet ligger en välvårdad ljus parkett.

Vardagsrum

Stort och luftigt vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp och plats för matsalsbord. På golvet ligger en fin parkett och väggarna är vitmålade. Från vardagsrummet når ni den ingjutna balkongen där du kan avnjuta solen eller morgonkaffet i lugn och ro. Bostadens stora sovrum nås även från vardagsrummet.

Sovrum

Bostadens fjärde rum passar perfekt att använda som sovrum, kontor eller varför inte ett lekrum till barnen. Det stora fönstret ger ett härligt ljusinsläpp och utsikt mot den lummiga framsidan. Färgerna i rummet är ljusa och på golvet ligger en fin parkett.

Välkommen till denna härliga och ljusa fyra på populära Stabbegatan. Här finner du ett boende med balkong i sydvästläge där många soltimmar kan spenderas, bra planlösning och modernt kök och badrum. I Björkekärr bor du lugnt, tryggt och grönt. Oavsett var du befinner dig i området är det bara någon minuts promenad till vacker natur och närliggande busshållplats.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 666 kr

Driftskostnad

3 198 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 800 kr
Försäkring: 1 398 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,36837%

Andel av årsavgiften

0,36838%

Reparationsfond

3288 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1957

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 december 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 117 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Sävenäs 110:3

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd på 4 kvm samt ett mindre förvaringsutrymme.

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Göteborgshus Nr 20

Om föreningen

Riksbyggen Brf Göteborghus nr 20 bildades i mitten av 1950-talet och husen stod färdiga 1956-57 fördelade på adresserna Stabbegatan 10-46 och 39-99 . Föreningen har 340 lägenheter fördelat enligt följande:

-36 st 1 rum och kök
-103 st 2 rum och kök
-121 st 3 rum och kök
-51 st 4 rum och kök
-13 st 5 rum och kök
-16 st > 5 rum och kök

Den totala bostadsytan i förening uppgår till 20 904 kvm. Föreningen har dessutom 72 lokaler på 1 380 kvm.
Nuvarande stadgar registrerades 2018-05-22

För mer information besök gärna föreningens egna hemsida: www.brf20.se

Föreningen förfogar över en gästlägenhet som är belägen på Stabbegatan 99. Lägenheten har 4 sängplatser.
Kostnaden för denna är fr.o.m. 1 juli 2015 300:- /dygn och debiteras på avgiftsavin.
Lägenheten bokas via besök eller telefonsamtal på expeditionen under styrelsens eller fastighetsskötarens öppettider nedan.

I föreningen finns det tolv tvättstugor, grupperade två och två. Varje tvättstuga har två tvättmaskiner och ett tillhörande torkrum. Det finns en gemensam torktumlare och en gemensam mangel. I tvättstugan vid Stabbegatan 26 finns även en stenmangel av äldre modell i bruk.

I föreningen finns även en träningslokal som är belägen på Stabbegatan 89-91.

Stabbelokalen är föreningens festlokal för 60 personer komplett med stolar, bord och porslin. Lokalen ligger i källaren under föreningsexpeditionen på Stabbegatan 61 och bokas genom fastighetsskötaren.

Vidare har man i föreningen tillgång till bastu, vävkammare, hobbylokal i föreningen.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

340

Antal lokaler i föreningen

72

TV och Bredband

Tv & Bredband via Telia

Parkering

I föreningen finns det tillgång till totalt 248 fordonsplatser fördelat på både P-platser och garage, samt ett antal MC-platser i delat garage, som kan hyras i mån av plats.
Mc plats: 125:-
Garageplats MC: 190:-
Garage Varm: 560:-
Garage Kall: 475:-
Carport utan el: 300:-
P-plats: 200:-

Renoveringar

Gjorda renoveringar:
Fönstren är bytta på 80-talet.
Man har installerat tryckstyrda ventiler i marklägenheterna i fastigheten 97-99.
2004 renoverades avloppsstammarna genom relining i kök och badrum.
2005-2006 renoverades taken.
Man har utfört kulvertbyte och uppgraderat värmesystemet.
2013 Föreningen har färdigställt ett gemensamt gym som ligger vid uppgång 89/91.
2014 Renovering av föreningens bastu.
2014 Installerades utebylsning på fasaden mot skogen.
2015-2016 Förbättring av ventilationen från självdrag till mekanisk frånluft i samtliga lägenheter.
2017 Ventilationsprojeekt slutfört. Detta kommer medföra förbättrad luftväxling i lägenheterna.
2018-2019 Trapphusprojekt innebärande bla byte av låssystem. beräknas löpa sista halvan av 2018 och första halvan av 2019.
Påbörjat eluppgradering innebärande fortsatt förstärkning av elnätet med bland annat byte av kablage.
Genomförd inventering av de horisontella avloppsstammarna i hus A och H visar på en förhållande god standard. Fortsatt inventering av återstående hus anses därför i nuläget inte vara aktuell.

Kommande renoveringar:
Avsättning till föreningens underhållsfond sker med belopp enligt långsiktig underhållsplan. För övrigt löpande underhåll efter behov.
Balkonger: Samtliga balkonger är i behov av renovering men av kostnadsskäl- bland annat beroende på ventilationsprojektet- har balkongrenoveringen måste läggas på framtiden. Den finns med i underhållsplanen för år 2020.
Trapphusprojekt ät pågående, och beräknas slutföras under 2019.
El: Uppgradering av elnätet kommer att fortgå.

För vidare information se föreningens årsredovisning.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Tomträtt.

Övrigt

Ekonomin i föreningen får ses som god. Lån ligger idag på 2961kr/kvm.
Föreningen följer sin ekonomiska plan.

Föreningen tog beslut om att höja årsavgiften med 3% från och med 2018-07-01.

Om området

Björkekärr

I Björkekärr bor du lugnt, tryggt och grönt. Oavsett var du befinner dig i området är det bara någon minuts promenad till vacker natur.

Vid Härlanda Tjärn flockas traktens barnfamiljer sommar som vinter, för att bada eller åka skridskor. Strax i närheten hittar du också naturreservatet Delsjön med sina vidsträckta strövområden, motionsspår, golfbana och sjöar att bada, fiska och paddla kanot i. Vid delsjöområdets eget fjäll, Brudarebacken finns vintertid knappliftar, konstsnöanläggning och skidor att hyra.
Med flera små gårdar och torp som Björkekärr, Robertshöjd och Lindekulla hade området Björkekärr länge en lantlig karaktär. På 1950-talet började området bebyggas med småhus, många klädda med stående träpanel och tegeltäckta tak, efter en stadsplan av T William-Olsson.

Området är idag välbevarat med flera små genuina 50-talstorg med namn efter den sågverksindustri som tidigare legat i området. Runt Spåntorget, Stabbetorget och Trätorget hittar du det mesta du kan behöva. På Stabbetorget ligger ICA Nära, apotek och en vårdcentral. Vid Trätorget finns Coop, mysiga Jerkstrands café och en liten pizzeria.

För dig som vill träna håller Life Björkekärr på Smörslottsgatan öppet 06-22 alla veckans dagar. Här finns modern träningsanläggning för alla motionsnivåer. För de minsta barnen arrangerar Björkekärrs församling babyrytmik, öppen förskola och fritids för barn i årskurs 0-3. I området ligger flera förskolor och för de äldre barnen i årskurs F-6 finns Rosendalsskolan.
Från Stabbetorget tar du dig enkelt till Centralstationen på cirka 17 minuter med stombusslinje 17 som går med täta turer mellan Östra Sjukhuset och Tuve.

Karta

Hör av dig till Robert Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad