Befälsgatan 8

Bilder

  • Såld!

Befälsgatan 8 , Kviberg , Göteborg

Välkommen till denna härliga trea på 10:e våning och inglasad balkong med hänförande utsikt ändå bort till hamninloppet. Snyggt renoverat kök och med samtliga rum i rymligt utförande. Här bor du i en populär och helt obelånad förening vilket gör att avgiften blir mycket låg. Två hissar finns i varje uppgång. Kviberg har blivit känt för en bred och livlig idrottsverksamhet och stora utbud av natur men samtidigt bara ett stenkast från citypulsen vilket gör att allt fler och fler söker sig hit.
Välkomna på visning!

74,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 135 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
74,5 kvm
Våning:
10, hiss finns
Lägenhetsnummer:
164
Byggår:
1960
Driftskostnad:
316 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

74,5 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall med gott om förvaring i form av tre inbyggda garderober. Ljusa ytskikt samt ett charmigt linoleumgolv som sträcker sig in mot köket.

Badrum

Helkaklat badrum renoverat vid föreningens stamrenovering. Utrustningen består av tvättmaskin, tvättställ, badkar och wc.

Kök

Fint renoverat kök från 2016. Ljust o modernt med en snygg stenmjölsbänkskiva. Ytskikten är vita samt charmig bröstpanel. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, inbyggd ugn, inbyggd mikro, diskmaskin, spishäll och köksfläkt.

Sovrum 1

Perfekt som barnrum med bra förvaring i form av två garderober. Vita väggar och snygg ekparkett på golvet.

Sovrum 2

Stort rymligt sovrum med gott om förvaring i garderobsvägg med fyra stycken garderober. Vita väggar samt den snygga ekparketten på golvet.

Vardagsrum

Stort vardagsrum med snygg ekparkett i original. Gott om plats för både soffgrupp och matsalsbord. Här finner du utgång till den stora möblerbara balkongen med hänförlig utsikt.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

10 av 14, hiss finns

Avgift

3 135 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

3 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 600 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 4

Andel i föreningen

0,4442%

Andel av årsavgiften

0,44548%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Från slutet april

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1960

Uppvärmning

Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas och 3-glas

Fastighetsbeteckning

Kviberg 22:12

Förening

Namn

Riksbyggens BRF Kvibergs Park

Om föreningen

Riksbyggens Brf Kvibergs Park äger fastigheten Kviberg 22:12 i Göteborg där man 1960 uppförde en byggnad med 256 lägenheter. Fastighetens adress är Befälsgatan 4-14 och har följande lägenhetsfördelning:
2 rok: 114 st
3 rok: 86 st
4 rok: 56 st

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.

För mer information se föreningens hemsida:
www.kvibergspark.se/

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

256

TV och Bredband

Grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas separat från respektive lägenhetsinnehavare.

Parkering

Föreningen har 109 st P-platser som kostar c:a 120 kr/mån, och 115 st varmgarage som kostar c:a 340 kr/mån. Till samtliga är det separat kö, med väntetid om c:a 3-4 år för garage. För ny medlem brukar föreningen kunna ordna minst 1 st parkeringsplats om så önskas.

Det finns även c:a 20 besöksparkeringar i anslutning till fastigheten som kostar 5 kr/tim.

Renoveringar

Föreningen utför löpande det underhåll och reparationsarbeten som krävs på fastigheten.

Utfört underhåll/renoveringar:
2015: Utbyte av tvättmaskiner, torktumlare i tvättstugan
2006: Markarbeten
2000: Balkonginglasning
1996: Stambyte
1993: Takrenovering
1986-87: Fasadrenovering, tilläggsisolering, nya fönster

Kommande underhåll/renoveringar:
-Relining av återstående avloppsrör och kulvertar (c:a 500 tkr)
-Byte av staket (c:a 150 tkr)
-Målningsarbeten (c:a 130 tkr)

Ekonomi

Föreningen har en mycket god ekonomi. Samtliga större underhållsarbeten är gjorda och något större renoveringsbehov finns inte de närmaste åren. Under 2016 löste föreningen sina lån och är numera skuldfria.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Nej, tomträtt. Avgäld 300 000 kr/år t.o.m 2019.

Övrigt

Gemensamma utrymmen:
Föreningens medlemmar får disponera tvättstuga, torkrum, cykelförråd, källar-/vindsförråd, bastu, tvättplats för bil, samlingslokal och festlokal

Man har även ett eget rekreationsområde med bl.a. grillplats, minigolfbana, bordtennisbord och uteschack.

Om området

Kviberg

I ett landskap med allt från bergsplatåer, skog, bäckraviner till öppna ängar finns alla möjligheter till härliga aktiviteter som spännande upptäcktsfärder, svampplockning och löparrundor. Kviberg har blivit känt för en bred och livlig idrottsverksamhet. I nybyggda Serneke Arena, Nordens största multisportanläggning med sju våningar, erbjuds allt från längdskidåkning till handboll och fotboll. Här ryms även gym, idrottsgymnasium, restaurang, hotell mm. En stor skatepark och världens största inomhusanläggning för beachvolleyboll finns i området och för dig som gillar att klättra väntar Kvibergs klätterklubb och Klätterdomen, Sveriges största klätterhall.

Kviberg är ett möjligheternas område som stadigt växer och förändras, här planeras bland annat för nya bostäder, förskola, handelsträdgård och handelskvarter. All tänkbar service finns även på bekvämt avstånd i Gamlestaden i form av mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. Här kommer byggas ett stort handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram. Ett av Göteborgs största köpcentrum Allum, hittar du i Partille bara 7,5 km bort. Där har du också tillgång till banker, restauranger, bagerier, byggvaruhus och stora matbutiker såsom ICA Maxi och Willys.

I Kviberg syns de pampiga röda kasernbyggnaderna som ett minne från en militär epok som sträckte sig från 1895 till 1994. Här huserade Göta Artilleriregemente och senare Göta luftvärnsregemente, LV6. Arkitekten Erik Josephsson utformade Kvibergs Kaserner i tidstypisk stil som var inspirerad av gotiken och medeltida borgararkitektur. Idag har området ett stort militär- och byggnadshistoriskt värde och ägs av Göteborgs kommun. En mängd verksamheter fyller de gamla kasernerna, bland annat Kulturhus Kviberg och populära Kvibergs marknad som anordnas i de gamla häststallarna under veckosluten.

För dig som bor i Kviberg är storstadslivets puls är aldrig långt borta. Bra cykelväg finns hela vägen in till Göteborgs innerstad och du som åker kommunalt tar dig lätt in till centrum med både buss och spårvagn som går dygnet runt. Från hållplats Brovägen reser du med buss på ungefär en kvart.

Karta

Hör av dig till Kristian Kolberg för mer information!

Kristian Kolberg

Kristian Kolberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0736-42 28 17

031-352 01 66

kristian.kolberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad