Träringen 60

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen
  • Stort och luftigt vardagsrum
  • Rymligt sovrum med utgång till balkongen
  • Lugn och skön balkong i västerläge
  • Lummig och naturskön utsikt från balkongen

Träringen 60 , Björkekärr , Göteborg

Vill du bo omgiven av naturens sköna lugn och grönska, ett stenkast från Härlanda Tjärn och samtidigt närhet till storstadens centrum, erbjuder vi en lummig tvåa med en genuin hemmakänsla. Bostaden ligger bekvämt belägen en trappa upp med vacker fiskebensparkett och balkong i soligt västerläge. Det helkaklade badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte under 2006-2008. Några korta steg ner på gatan hittar du Trätorget och busshållplats för stombuss 17 som tar dig dit du behöver komma och vill du träna på löpsteget så ligger Skatås motionsspår precis i närheten. Välkommen på visning!

57,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 783 kr
Typ:
Lägenhet
Boarea:
57,5 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
202
Byggår:
1956
Driftskostnad:
276 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

57,5 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välplanerad hall med rikliga förvaringsmöjligheter. Välbehållen matta i parkettimitation på golvet och tapet i ljust mönster.

Vardagsrum

Stort och luftigt vardagsrum som ger dig möjligheten att inreda till det optimala sällskapsrummet. Även gott om plats för matsalsbord. Fint och välvårdat fiskbensparkett och mönstrade tapeter på rummets väggar.

Sovrum

Ljust och rymligt sovrum med utgång till både kök och sovrum vilket är perfekt då du ska avnjuta morgonkoppen. Tapeter i beige ton och fin matta i parkettimitation.

Badrum

Fräscht och ljust badrum. Behaglig duschhörna och möjlighet att koppla till en tvättmaskin. Renoverat i samband med föreningens stambyte under 2006-2008. Kakel och klinkers i en ljus ton klär badrummets golv och väggar.

Kök

Ett originalkök som andas genuinitet med vitvaror från 2008. Väldigt bra förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Kökets väggar är klädda i mönstrad tapet och på golvet ligger idag en funktionell plastmatta.

Balkong

Lugn och skön balkong i västerläge där du kan avnjuta eftermiddagssolen.

Välkommen till denna härliga genomgångstvåa i populära Björkekärr. Här finner du ett boende med balkong i västerläge med utsikt mot den grönskande naturen, välplanerad planlösning och fräscht modernt badrum. I Björkekärr bor du lugnt, tryggt och grönt. Oavsett var du befinner dig i området är det bara någon minuts promenad till vacker natur och närliggande busshållplats.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 783 kr

Driftskostnad

3 320 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 920 kr
Försäkring: 1 400 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,17114%

Andel av årsavgiften

0,17177%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1956

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 oktober 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 123 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Sävenäs 121:1

Övrigt

Till lägenheten tillhör ett källarförråd och även en mindre matkällare.

Förening

Namn

HSB BRF Björkekärr i Göteborg

Om föreningen

Föreningens fastigheter innehar tomträtterna till fastigheterna Sävenäs 117:1-124:1 som är fullvärdesförsäkrade hos Moderna försäkringar. På fastigheterna uppfördes 1956-57 tretton flerbostadshus, fem radhuslängor samt panncentral. Senare har det tillkommit fyra byggnader med garage samt nio sophus.

Trätorget ligger mitt i området där café, affärer och föreningens expedition finns tillgängligt. Föreningens expedition håller öppet på måndagskvällar och informationsträff hålls för nya medlemmar den första måndagen varje månad.

För mer information, se bifogad årsredovisning eller gå in på föreningens mycket informativa hemsida: www.brfbjorkekarr.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

518

Antal hyresrätter

1

Antal lokaler i föreningen

17

TV och Bredband

I lägenheterna finns uttag för kabel-TV och ComHem grundutbud ingår i månadsavgiften. Även bredbandsuttag med fiberanslutning från Bredbandsbolaget finns i varje lägenhet.

Parkering

Föreningen hyr ut parkerings- och garageplatser med och utan el och de har 240 parkeringsplatser. Till dessa är det separat kö och kostnaden ligger mellan 200 och 500 kr per månad. I dagsläget finns det lediga garageplatser och en kortare kö finns till parkeringsplatserna.

Renoveringar

Ca 2007 uppgraderas el till 3-fas el.
2007-2008 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum i lägenheter samt radhus.
2008 målades samtliga trappuppgångar.
2009 energideklarerades huset och takfönster byttes.
2010-2012 målades entrédörrar, garageportar och räcken i radhus och i flerfamiljsfastigheter.
2010-2013 renoverades fasader, tak byttes och vissa fönster målades.
2013 utfördes en radonmätning och vissa radhus tätades. En lokal gjordes om till bostadsrätt.
2016 utfördes ventilationsarbete då ventilerna byttes samt rensning av frånluftskanalerna, samtliga elmätare byttes och ett nytt överordnande system för individuell mätning av el.
Lokal har gjorts om till bostadsrätt.
Föreningen planerar följande renoveringar under 2017/2018: Fortsatt renovering tvättstugor, (tvättstugan samt källare som tillhör Träringen 60 kommer att renoveras inom två år), målning källare, byte av armaturer i trappuppgångar och källare.

Ekonomi

I april 2017 genomfördes en avgiftshöjning med 2 %, detta för att ta höjd inför planerade underhållsåtgärder utan att behöva ta upp större lånebelopp.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Nej, tomträtt som löper t.o.m 2025.

Telefon

0706-95 44 78

E-post

brf.bjorkekarr@gmail.com

Övrigt

I föreningen finns även snickeriverkstad, festlokal, gästlägenheter, cykelrum och barnvagnsrum. Totalt har föreningen två gästlägenheter som båda består av 4 sängar (2 fasta sängar) och gästlägenheterna bokas genom HSB:s kundtjänst och kostar 300 kr/natt.
Flertalet tvättstugor finns i föreningen. Samtliga lägenheter har tillgång till en specifik tvättstuga (ofta placerad i källarens mittendel av huskroppen) utrustad med tvättmaskiner, torktumlare, mangel samt torkrum. Grovtvättstuga finns i Coophuset.

Om området

Björkekärr

I Björkekärr bor du lugnt, tryggt och grönt. Oavsett var du befinner dig i området är det bara någon minuts promenad till vacker natur.

Vid Härlanda Tjärn flockas traktens barnfamiljer sommar som vinter, för att bada eller åka skridskor. Strax i närheten hittar du också naturreservatet Delsjön med sina vidsträckta strövområden, motionsspår, golfbana och sjöar att bada, fiska och paddla kanot i. Vid delsjöområdets eget fjäll, Brudarebacken finns vintertid knappliftar, konstsnöanläggning och skidor att hyra.
Med flera små gårdar och torp som Björkekärr, Robertshöjd och Lindekulla hade området Björkekärr länge en lantlig karaktär. På 1950-talet började området bebyggas med småhus, många klädda med stående träpanel och tegeltäckta tak, efter en stadsplan av T William-Olsson.

Området är idag välbevarat med flera små genuina 50-talstorg med namn efter den sågverksindustri som tidigare legat i området. Runt Spåntorget, Stabbetorget och Trätorget hittar du det mesta du kan behöva. På Stabbetorget ligger ICA Nära, apotek och en vårdcentral. Vid Trätorget finns Coop, mysiga Jerkstrands café och en liten pizzeria.

För dig som vill träna håller Life Björkekärr på Smörslottsgatan öppet 06-22 alla veckans dagar. Här finns modern träningsanläggning för alla motionsnivåer. För de minsta barnen arrangerar Björkekärrs församling babyrytmik, öppen förskola och fritids för barn i årskurs 0-3. I området ligger flera förskolor och för de äldre barnen i årskurs F-6 finns Rosendalsskolan.
Från Stabbetorget tar du dig enkelt till Centralstationen på cirka 17 minuter med stombusslinje 17 som går med täta turer mellan Östra Sjukhuset och Tuve.

Karta

Hör av dig till Robert Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte