Persgatan 11B

Bilder

  • Såld!

Persgatan 11B , Lunden , Göteborg

Ljus och rymlig genomgångstvåa med härlig balkong i soligt västläge. Massor med originaldetaljer som vackra fönsterbänkar i sten, välbevarad parkett och renoverat kök ifrån 2009. Perfekt, lugnt läge i populära Lunden! Stabil brf med låg avgift.

53 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 742 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
53 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
11
Byggår:
1955
Driftskostnad:
475 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

53 kvm

Rumsbeskrivning

Välplanerad och trevlig genomgångs-tvåa med balkong i ett soligt västerläge. Belägen på höjden i Lunden i ett lågt belånad & populär BRF. Föreningen har tillsammans med en låg avgift också en övernattningslägenhet som medlemmarna kan hyra. Lägenheten blandar charmigt 50-tal med stilrent nytt. Köket renoverades 2009 i tidlöst vitt levererat ifrån HTH. Resten av lägenheten målades om 2018 i fräscht vitt. Från Lunden har du mycket bra kommunikationer in till stan tack vare 60-bussen. I närområdet har du flera caféer, butiker och grönska. På promenadavstånd nås Skatås motionsanläggning och Delsjöns badplats. Lägenhetens välplanerade 53 kvadratmeter disponeras enligt följande:

HALL

Du kliver igenom en säkerhetsdörr in i den rymliga hallen som är navet i lägenheten med ingång till samtliga rum. Plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter i en rymlig klädkammare här i hallen. Tack vare storleken på hallen går det också att möblera med en hallmöbel om så önskas. Väggarna är målade i ljust vitt och på golvet ligger ett parkettgolv.

KÖK

Till höger från hallen ligger det fräscha köket som renoverades 2009. Kökssnickerierna är vita med trärena detaljer och är signerat danska tillverkaren HTH. Köket är utrustat med rostfria vitvaror ifrån välrenommerade Siemens, här finns kyl/frys, induktionshäll, inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro med ugnfunktion, spisfläkt (kolfilter). Självklart finns också en diskmaskin installerad. Ovanför de rejäla arbetsytorna, som består av en stenskiva, sitter ett ljusgrått mosaik-kakel. Rejält med skåp och erbjuder väldigt gott med förvaring. Ett kök att både arbeta och umgås i. Framför fönstret finns plats för ett matbord för fyra till sex gäster. I samband med köksrenoveringen drogs elen om i köket. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett parkettgolv.

SOVRUM

Sovrummet är lugnt beläget mot återvändsgata och avskilt till vänster från hallen. Sovrummet har gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbler. Här finns även två inbyggda garderober för förvaring med original dörrarna bevarade. Mycket 50-talscharm! Parkettgolv som löper tröskellöst in från hallen och väggarna är nymålade i vitt. Finns också plats att möblera för ytterligare byråmöbel eller arbetsbord om så önskas.

BADRUM

Rakt fram i hallen ligger lägenhetens badrum. Badrummet är utrustat med WC, duschhörna med glasväggar, vit kommod och ett spegelskåp. Väggarna är helkaklade med ett blått kakel och på golvet ligger ett marmorklinker. För att underlätta vardagen finns här en tvättmaskin med torkfunktion.

VARDAGSRUM

Till höger ligger det väl tilltagna vardagsrummet med en bevarad parkett i holländsk läggning och vita väggar. Här finns plats för både soffa och ett större matsalsbord. Ett lättmöblerat rum där ett stort fönsterparti samt balkongdörren står för ljusinsläppet. Bänkskivorna i sten är i originalutförande. Utgång till balkong i ett soligt västerläge där flera gäster får plats. Fri utsikt mot återvändsgata. En lägenhet som måste upplevas, varmt välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 742 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

5 700 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 2 100 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

1,5596%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Snabbt tillträde möjligt

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1955

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 oktober 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 156 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Lunden 67:6

Övrigt

Förråd
Till lägenheten disponeras ett källarförråd, ca 2 kvadratmeter stort och ett vindsförråd, ca 10 kvadratmeter stort.

Förening

Namn

Brf Lunden 4 D

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Lunden 4 D registrerades 1952 och innehar fastigheterna Lunden 31:8, Lunden 31:9 samt Lunden 67:6. Dessa bebyggdes 1955 med 3 flerbostadshus i 3 till 4 våningar.

Föreningen upplåter 64 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt.
Byggnadernas totalyta är 3635 kvm varav 3422 kvm utgör lägenhetsyta samt 213 kvm utgör lokalyta.

Lägenhetsfördelning enligt följande:
1 rok: 6 st
2 rok: 40 st
3 rok: 18 st

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

64

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Kabel-TV och internet finns att få via ComHem. Grundutbudet när det gäller kabel-tv ingår i månadsavgiften.

Parkering

Tre parkeringsplatser finns i föreningen. Dessa lottas ut vid varje årsstämma. I övrigt finns parkering via 7 st garage, till dessa är kö. Finns också boendeparkering i området, boendekod "Ö".

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som uppdaterades 2015 och sträcker sig fram till 2025.
Renoveringar i urval:
2019: Målning av källare
Nyplantering trädgård (2015)
Byte förrådsdörrar (2015)
Renovering av gemensamhetslokalen och övernattningslägenheten (2013)
Relining av källarplan (2012)
Renovering av balkonger (2008)
Omläggning av tak (2008)
Ommålning av trapphus (2005)
Dränering (2004)
Fönsterbyte (2004)
Säkerhetsdörrar till lägenheterna (2000)
Rörstamsrenovering (1999)
Omputsning av fasad (1995)
För specifikation se bifogad årsredovisning.

Ekonomi

Föreningen har en låg belåning. Föreningen har haft oförändrade avgifter under flera år. Avgiften fortsätter vara oförändrad närmaste tiden. Info från styrelsen 2019-02-06

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Fastum. Den tekniska förvaltningen sköts av MBA Fastighetsservice.

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Övrigt

I föreningen finns en övernattningslägenhet som går att hyra för 150 kr/natt. Finns också sittgrupper utomhus.

Tvättstuga finns på Persgatan 14A med två tvättstationer. Tvättstationerna är utrustade med 3 respektive 2 tvättmaskiner samt 1 torktumlare. Mangel och torkrum finns.

Om området

Lunden

På höjderna i öster strax bortom Ullevi och stadens brus breder den lummiga stadsdelen Lunden ut sig. Bara några minuters spårvagnsresa från centrum tar dig hit till kvarteren som ger dig lika mycket stadskänsla som lugn.

Uppe på högsta höjden, kallad Gamla Lunden väntar en magnifik utsikt över Göteborgs stad. Här präglas stadsbilden av de kuperade gatorna och de många landshövdingehusen från 1920- och 1930-talet. Häruppe hittar du Slätten med lekplats och stora härliga grönområden, populära för picknick och grillning. Ett givet utflyktsmål är också Snikens kulle med fantastisk vy över hela staden. Här samlas folk sommartid bland klipporna med picknickkorgar för att passa på att njuta av konserterna på Ullevi, därav kullens namn.

Stadsdelen Lunden har fått sitt namn efter gården Lunden med anor från 1550-talet. Gården var en av de största i Örgryte socken och var verksamt jordbruk ända in på 1800-talet, då det kuperade och bergiga området började bebyggas av småhus. När Örgryte slogs samman med staden Göteborg på 1920-talet, började gator och avlopp anläggas och efter hand uppfördes de karakteristiska landshövdingehusen. Många av gatunamnen berättar om vilka förnäma släkter som haft sitt säte här genom historien. Bland dem finns UlfSparre-släkten på 1600-talet och under 1700-talet riksmästare Erik Paulin.

Längs Danska vägen som slingrar sig fram genom stadsdelen hittar du ett gemytligt myller av butiker, caféer och restauranger med smaker från hela världen, inte minst Lejonet och Björnens berömda glasscafé. Känner du för engelskt pubhäng och kanske en quiz efter jobbet finns mysiga Paddingtons på St Pauligatan. Strax intill ligger Olskrokstorget med traditionell torghandel, fiskbodar, ICA Supermarket, apotek och systembolag.

På östra sidan av Danska vägen ligger Nya Lunden med utblick mot det vidsträckta naturområdet Delsjön. Här finns vackra vandringsleder, sjöar att bada och fiska i, kanotuthyrning, motionsslingor, skiduthyrning mm.

Du som bor i Lunden åker smidigt in till Göteborgs city. Buss 60 går med täta turer och i närheten har du också Redbergsplatsen och Olskrokstorget som utgör knutpunkter för flera buss- och spårvagnslinjer.

Karta

Hör av dig till Daniel Fröberg för mer information!

Daniel Fröberg

Daniel Fröberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-21 96 00

031-389 80 91

daniel.froberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad