Sofiagatan 42A

Bilder

  • Såld!

Sofiagatan 42A , Strömmensberg , Göteborg

Äntligen finns nu chansen att förvärva denna charmiga & fräscha etta i populära Strömmensberg! Perfekt studentboende eller övernattningslägenhet i välskött HSB-förening med gästlägenhet, gym & samlingslokal m.m. Närliggande hållplats tar dig snabbt in till centrum. Välkommen på visning!

21,2 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
1 250 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & bredband, källar- & vindsförråd
Typ:
Lägenhet
Boarea:
21,2 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
30
Driftskostnad:
325 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

21,2 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna pärla på 21 kvadrat på Sofiagatan 42A! Här erbjuds total landshövdingecharm.

Hall

Hallen är välkomnande och ljus. Direkt till vänster finns plats till avhängning och till höger finns badrummet. På golvet ligger ett vitt plankgolv som är genomgående i lägenheten. På väggen sitter en snygg tapet med svart och vit-randigt mönster.

Badrum

Badrummet är helkaklat och på golvet ligger en klinker i vacker sten. Kaklet är sandfärgat. Badrummet är utrustat med wc, dusch, handfat med spegelskåp samt handdukstork.

Kök

Köket är stilrent och rymligt. Det finns goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsyta. Här finns även ett inbyggt skåp. Luckorna är vita, bänkskivan i en valnötsfärg och kaklet är vitt. Väggarna är vita och brädgolvet lika så. Tack vare de stora och vackra fönsterpartiet är lägenheten ljus och hemtrevlig.

Rum

Vidare från köket finns rummet. Här finns en loftsäng på 120 cm, vilket skapar ett bra utrymme för en soffgrupp alternativt arbetshörna under. Här finns även ett inbyggt skåp. På golvet ligger det vita brädgolvet. Väggarna är vita tillsammans med en fondvägg som har en skön grå ton.

Välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

1 250 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & bredband, källar- & vindsförråd

Driftskostnad

3 900 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Notera att driftskostnaderna kan komma att skilja sig beroende på avtal och användning.

Andel i föreningen

0,77662%

Andel av årsavgiften

0,77662%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 december 2009
Energiprestanda: 141 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Bagaregården 38:10

Övrigt

Gratis parkering finns på gatorna i området. Till lägenheten hör både ett rymligt källarförråd och ett vindsförråd.

Förening

Namn

Hsb:s Brf Åreskutan I Göteborg

Om föreningen

Brf Åreskutan är HSB:s första förening i Göteborg och stod klar för inflyttning 1926. I år firar man alltså 90-årsjubileum! Föreningen bildades 1937 och innehar fastigheterna Bagaregården 38:6, Bagaregården 38:7, Bagaregården 38:10 och Bagaregården 38:11. Adresserna är Sofiagatan 40, 42, 44 samt 46. Fastigheterna bebyggdes med flerbostadshus 1926 i så kallad landshövdinge-stil, typisk för området.

I föreningens fastighet finns 52 bostadslägenheter samt en föreningslokal. Den totala bostadsarean inklusive lokalen är 2 277 kvm.

I föreningen finns två tvättstugor med torkrum, övernattningslägenhet som håller på att färdigställas, ett gym som ska byggas ut, soprum, två cykelförråd samt ett barnvagnsrum. Det finns även gemensamma uteplatser med möbler både på husets baksida och framsida samt grillplats på baksidan.

Fri parkering gäller på gatorna i området, det finns möjlighet till MC-garage till en kostnad av 1000 kr per år.

Teknisk förvaltning och lokalvård sköts av HSB Göteborg. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna försäkringar

Föreningen planerar inga avgiftsförändringar 2018. Indexreglering med ca 2 % höjning per år har skett de tidigare åren.

Kabel-tv och internet finns att få via ComHem alternativt fiber via Bredbandsbolaget.

Föreningen följer en underhållsplan och renoveringar sker löpande. De senaste åren har renoveringar genomförts bland annat på fasad samt värme och ventilation. Man har även arbetat med utemiljön och installerat ett nytt portkodsytem. Under 2016 kommer föreningen att genomföra en relining i bottenplatta samt ut till vägen. Framöver planeras också för renovering av tvättstugans ytskikt.

Lokalvård (trappstädning) anlitas HSB att sköta, det är inget ansvar som medlemmarna delar på.

För mer information om föreningen se årsredovisningen under viktiga dokument.

Antal lägenheter

52

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Kabel-TV från ComHem finns installerat och basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband 100/10 via ComHem ingår i avgiften.
Bredbandsuppkoppling (LAN) är installerat i samtliga lägenheter. Alla som vill kan teckna abonnemang med Bredbandsbolaget och få uppkoppling mot Internet (100/10 Mbit) och även IP-telefoni ingår i månadsavgiften. Det finns även möjlighet att surfa via ComHem. Kontakta respektive leverantör för ytterligare info.

Renoveringar

Huset har renoverats i omgångar, och vid renoveringen (1984) byttes fasad, fönster, dörrar, tak, stammar, el, våtrum och kök ut.

På senare år har det skett ytterligare ombyggnader, beträffande bredband, fjärrvärme, portlås och ventilation. Ventilation är av typen mekanisk frånluft. Godkänd OVK och ombyggnad genomfördes 1997 och 2002 Staket har bytts ut och fasaden har tvättats och målats. Värme- och ventilationssystemet har setts över, och fläktkåporna har bytts ut. 2013 byttes tvättmaskinerna i tvättstugorna ut varför husets skick kan beskrivas som mycket gott.

Kommande renoveringar: Föreningen håller på att göra ordning framsidan och har ordnat två uteplatser. De planerar även att fräscha upp baksidan av gården. Inga större renoveringar planerade. Målning av fasad är planerad att göras 2020.

Underhållsplan finns för ca. 30 år framåt. Syftet är att föreningen ska vara förberedda på det underhållsarbete som måste göras framöver, utan att månadsavgiften skall påverkas av detta från år till år.

Övrigt

Det finns två helmoderna tvättstugor, övernattningslägenhet, föreningslokal, minigym samt två st uthus för cyklar samt 1 barnvagnsförråd.

Soprum finns det två stycken. Det vänstra innehåller även behållare för pappersåtervinning.

Kontakt:
Mobilt nås styrelsen varje måndag kl. 18:00-20:00.
Mobilummer: 072-838 29 62
Email: brfareskutan@gmail.com

Om området

Strömmensberg

Strömmensberg är ett område med trevlig blandning av villor, radhus och lägenheter. Stora delar av husen är byggda på 20- och 30-talet i charmig landshövdingestil. Området kallades tidigare för Bagaregårdshöjden.

Vid Morängatan och på Sofiagatan finns bland annat pizzerior och jourlivsbutiker. Inom promenadavstånd har man åt ena hållet Olskrokstorget, Redbergsplatsen och Danska vägen och åt andra ICA Kvantum och Munkebäcks torg. Man har även nära till naturen med bland annat Skatås och Delsjöområdet.

Kommunikation

Närmaste spårvagnshållplats är Härlanda. Där går spårvagn 1 och 3 och stombuss 17. Att åka till centralstationen tar ca 10 minuter.

Närservice

I Strömmensberg finns närbelägen service i form av mataffär på Sofiagatan, pizzeria samt en del andra små butiker.
Kulturhuset Kåken ligger tvärs över Härlandavägen och har ett stort utbud av teater och musikuppsättningar samt ett bibliotek och en restaurang där det bl.a. serveras dagens lunch.

Karta

Hör av dig till Emma Trillkott för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad