Batterigatan 1E

Bilder

  • Såld!

Batterigatan 1E , Gamlestaden , Göteborg

Snyggt modernt boende med mycket låg avgift. Lägenheten går i en modern stil med stort ljust kök, renoverat 2016, med smart planlösning där stort bord ryms. Ljusa ytskikt och ljust golv, även detta nytt från 2016, skapar en härlig rymd i ditt nya boende. Mycket bra förening med låg belåning och därmed låg avgift och som därutöver även bjudit på de tre senaste decembersavgifterna. Föreningen håller på och tar fram beslut på att bygga balkong till lägenheterna i föreningen.
Stadsnära och populära Gamlestaden med sin långa och rika historia är en stadsdel under förvandling.

Från att ha varit ett område som präglats av industri och arbetarbostäder går Gamlestaden mot att bli en stadslik och dynamisk blandstad. Gamlestadsborna får ett nytt handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram.
Välkommen på visning!

57,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 273 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
57,5 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
10
Byggår:
1948
Driftskostnad:
300 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

57,5 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall i ljust utförande. Härifrån når du lägenhetens alla rum och har gott om förvaring i form av den stora garderoben. Ljust fint golv som är genomgående i hela lägenheten o ljusa ytskikt.

Kök

Stort ljust kök med gott om förvaring och arbetsytor. Rummet har en smart utformning där du lätt rymmer ett stort bord med plats för 6 matglada gäster. Köket går i ett högblankt utförande med en snygg massiv ekskiva ovanpå samt modern kakel som stänkskydd. Den maskinella utrustning är kyl/frys, inbyggnadsmikro, inbyggnadsugn, spishäll, köksfläkt och diskmaskin.

Vardagsrum

Stort ljust vardagsrum med gott om plats för soffgrupp och möbler för härliga myskvällar. Det snygga golvet fortsätter här och i övrigt vitt och ljust.

Sovrum

Härligt sovrum i rymligt utförande. Gott om förvaring i form av en inbyggd garderob samt en fristående stor garderob som lämnas kvar. Gott om plats för dubbelsäng och tillhörande sängmöbler. Väggarna pryds av en snygg tapet.

Badrum

Snyggt badrum i ljust halvkaklat utförande. Utrustat med WC, badkar samt tvättställ med kommod.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

2 273 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

3 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

3,4806%

Andel av årsavgiften

3,4806%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enl. överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1948

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 juni 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 129 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Gamlestaden 60:1

Övrigt

Till lägenheten hör både källar- och vindsförråd. Extra förråd finns att hyra vid behov.

Förening

Namn

SKF:s Anställdas Brf nr 7

Om föreningen

SKF:s Anställdas Bostadsrättsförening nr 7 äger fastigheten Göteborg Gamlestaden 60:1 med adress Batterigatan 1A-H och har ett tomträttsavtal och ett tomtarrende.

Gemensamma utrymmen finns i form av ett enklare gym, cykelförråd och föreningsrum, som kan bokas vid behov, samt tvättstuga. I tvättstugan finns tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp, torkrum och mangelrum. Mycket av maskinparken är nya sen i år.

Styrelsen tog 2013 fram ett förslag till underhållsplan. När medlemmar med äldre badrum väljer att renovera dessa, bekostar föreningen rör och golvbrunn i trossbotten upp till 5000 kr.

En städfirma sköter om trappstädning och grönytorna på framsidan. Vår- och höststädning sköts av medlemmarna själva. Även enklare inre och yttre underhåll ombesörjs av medlemmarna.

Antal lägenheter

32

TV och Bredband

Bredband via ComHem.

Parkering

Separat kö tillämpas. I dagens läge ingen i kön.

Renoveringar

I föreningen finns det planer på att bygga inglasade balkonger vilket i så fall kommer att påverka avgifterna. På en årsstämma har samtliga medlemmar varit positiva. Under förutsättning att medlemmarna ger sitt definitiva godkännande kan balkongbygget komma i gång i slutet på året.

Ekonomi

Föreningen har en mycket god ekonomi. De sista tre åren har decemberavgiften inte tagits ut.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Om området

Gamlestaden

Stadsnära och populära Gamlestaden med sin långa och rika historia är en stadsdel under förvandling.

Från att ha varit ett område som präglats av industri och arbetarbostäder går Gamlestaden mot att bli en stadslik och dynamisk blandstad. Gamlestadsborna får ett nytt handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram.

Stadsbilden utmärks idag av små butiker, caféer och utsmyckade träfasader på de tidstypiska landshövdingehusen. De byggdes främst för arbetarfamiljer när textilindustrin i Gamlestadens Fabriker och SKF etablerade sig. De flesta bostadshusen i Gamlestaden är byggda mellan 1910 och 1960 enligt stadsplaneingenjör Albert Lilienbergs stadsplan. Många av de gamla trähusen räddades och restaurerades under den stora rivningsvågen under 1960- och 70-talet.

Du som bor i Gamlestaden har bekväm närhet till mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. En bit norrut längs Gamlestadsvägen hittar du en handelsplats med butiker som Willys och Överskottsbolaget, restauranger och ett bushus för barnen.

Mellan Gamlestaden och Bellevue ligger Bunkeberget med grillplatser, scen och fina lättillgängliga utsiktsplatser. I området finns flera träningsanläggningar. Kristinedals träningscenter har gym och simbassäng och på Alelyckans sportcenter kan du spela badminton, squash och tennis. I närliggande Kviberg utvecklas också Nordens största multisportanläggning med sju våningar där allt från längdskidåkning till handboll erbjuds.

Kommunikationerna är de bästa tänkbara och med det centrala läget tar du dig Göteborgs innerstad på några minuter. Flera spårvagns- och busslinjer trafikerar området och dessutom finns en ny pendelstation, Gamlestadens station där både pendel- och regionaltågen stannar. Du som cyklar har en bra cykelväg hela vägen in till city.
I området finns flera förskolor och skolor.

Karta

Hör av dig till Kristian Kolberg för mer information!

Kristian Kolberg

Kristian Kolberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0736-42 28 17

031-352 01 66

kristian.kolberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad