Östra Midvintersgatan 13

Bilder

  • Såld!

Östra Midvintersgatan 13 , Kortedala , Göteborg

Välkommen denna trea på 7e våningen, högst upp i huset med fritt och insynsskyddat läge. Här finner ni ett av Kortedalas finaste boende. Hänförande utsikt i tre väderstreck och härlig inglasad balkong. Topprenoverad i ljust och modernt utförande med väldisponerade kvadratmeter som får lägenheten att kännas större än dess 63 kvadratmeter. Omtyckt & välskött förening med bl.a. eget gym och bastu för medlemmarna. Ett boende som är belägen på en höjd med närhet till både citytorget och dess service samt de goda kommunikationerna. Välkommen på visning!

63 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 825 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
63 kvm
Våning:
7, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1702
Byggår:
1952
Driftskostnad:
283 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

63 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Direkt infinner sig en härlig känsla av det topprenoverade i ljus och modern stil. Hallen har bra avhängningsmöjligheter och god förvaring i form av en garderob samt kombinerat städskåp och klädkammare som döljs av fina skjutdörrar med spegel. På golvet ligger ljus snygg klinker med golvvärme. Väggarna är vita och i taket finns inbyggda spotlights.

Badrum

Direkt till höger ligger rymliga badrummet som är renoverat i samma stil med grå klinker och vitt kakel. Även här är det spotlights i taket. Utrustningen består av dusch med glasvägg, tvättmaskin, tvättställ med kommod och WC. Finns även en torktumlare som tillhör men inte är inkopplad. Ett vädringsfönster ger badrummet en extra rymd.

Kök

Köket är enhetligt med hallen och är smart planerat med plats för matbord. Det ljusa klinkergolvet med golvvärme fortsätter in här från hallen. Ljust och vitt kök med vit bänkskiva och grå kakel som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av inbyggd induktionshäll, tvättmaskin, inbyggd ugn och mikro samt fullstora kyl och frys. Från matbordet har du en härlig utsikt över naturen. Vita ytskikt.

Vardagsrum

Vardagsrummet är stort med gott om ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet. På golvet ligger snygg vitaliserat trägolv och i övrigt fortsätter den ljusa och moderna stilen.

Sovrum 1

Direkt till höger från vardagsrummet finner du det första sovrummet som går i en enhetlig stil med vardagsrummet. Samma underbara utsikt över naturen som från köket.

Sovrum 2

Samma stil fortsätter till det andra sovrummet som även detta är i bra storlek. Här finner du även utgången till den härliga inglasade balkongen. Med härlig utsikt från 7e våningen.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

7 av 7, hiss finns

Avgift

3 825 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

3 400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 200 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,3916%

Andel av årsavgiften

0,39%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enl. överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1952

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 februari 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 176 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Kortedala 67:3

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd

Förening

Namn

BRF Yxan

Om föreningen

BRF Yxan är en mycket populär och välskött förening i Kortedala. Den bildades 1953 och innefattar 312 lägenheter på 11 huskroppar enligt följande fördelning:

1 rum och kokvrå -18 st
1 rum och kök - 7 st
2 rum och kök -159 st
3 rum och kök -128 st

Föreningen innefattar adresserna Fastlagsgatan 2, Västra Midvintersgatan 7, Östra Midvintersgatan 13-19 och 20-24, Lövmånadsgatan 2-8 och 3-7 samt Förstamajgatan 14-24. Föreningens mark innehas med tomträtt, och fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Länsförsäkringar

ÖVRIGT
Föreningens fastighetsexpedition ligger på bottenvåningen på Lövmånadsgatan 5 och har expeditions- och besökstider på tisdagar och torsdagar 09:00-10:00.

Föreningen vill gärna träffa alla köpare innan medlemskap beviljas. De tar kontakt med köparen för att boka in ett möte.

För mer information, besök föreningens hemsida på www.brfyxan.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

312

Antal lokaler i föreningen

6

TV och Bredband

Basutbud av kabel-tv via ComHem ingår i månadsavgiften. Bredband via fiberkabel med hastighet om 100/100 mbit finns möjlighet att teckna för ett förmånligt pris om 149 kr/mån via föreningens expedition.

Parkering

Föreningen har 181 parkeringsplatser och 60 garageplatser (varav 23 är varmgarage). Det finns även 11 stycken besöksplatser för korttidsparkering som betalas från parkeringsautomaten utanför Lövmånadsgatan 5. Parkeringsplatserna kostar c:a 150 kr/mån, och garageplatser kostar c:a 400 kr/450 kr månad (kall- respektive varmgarage). Man ansöker om parkeringsplats hos föreningens expedition, och det är separat kö till både parkerings- och garageplatser.

Renoveringar

Utförda:
2000: Stamrenovering
2011-2013: Dränering Ö. Midvintersgatan 20-24
2013-2016: Renovering av fasader och balkonger på låghusen.
2014: Fasadarbete och balkongrenovering på Östra Midvintersgatan 13, Östra Midvintersgatan 15-19, Första Majgatan 15-19 samt Lövmånadsgatan 2-8.
2015: Fasadarbete och målning av balkongerna för föreningens övriga huskroppar.

Föreningen följer en underhållsplan som löper till 2030. Underhåll som planeras den närmaste tiden är bl.a. utbyte av lägenheternas låssystem (2016), byte av hissar (2018/2019), rör & rännor (2019/2020) samt OVK.

Övrigt: Radonmätning har gjorts i hela föreningen och samtliga byggnader visade värden under gränsvärdet.

Ekonomi

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Primär Fastighetsförvaltning.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja, samägande med familjemedlem godkännes under förutsättning att den som bor i lägenheten äger minst 10%.

Äger föreningen marken?

Nej, tomträtt.

Överlåtelseavgift

1108 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Telefon

031 - 46 97 50

E-post

info@brfyxan.se

Övrigt

Tvättstugan på Fastlagsgatan 2 har tvättider mån-fre 8-20 samt lör 8-16. Söndagar och helgdagar stängd.

Tvättstugorna på Lövmånadsgatan 2, Östra Midvintersgatan 13, Förstamajgatan 16 och Förstamajgatan 22 har tvättider mån-fre 8-21, lör 8-16. Söndagar och helgdagar stängt.

Utrustningen består av tvättmaskiner, centrifug, torktumlare, torkrum, tvättho samt både sten- och elmangel.

Det finns också en tvättstuga där man kan tvätta dygnet runt alla dagar i veckan, denna ligger på Östra Midvintersgatan 9 och är även utrustad med matt-tvättmaskin.

Gemensamma utrymmen:
Varje huskropp har förvaring för cyklar och barnvagnar. MC- & mopedrum finns på Fastlagsgatan 2.

Föreningen har ett eget gym på Västra Midvintersgatan 9 där medlemmarna kan träna för c:a 300 kr per år.

Bastun som är belägen på Lövmånadsgatan 3 disponeras fritt av medlemmarna. Man har även en övernattningslägenhet på Förstamajgatan 16 som kan hyras av medlemmarna för 200 kr/dygn.

Om området

Kortedala

Högst uppe på en höjd i nordöstra Göteborg ligger lummiga Kortedala, inbäddat av skogar med djupa dalgångar och vackra promenadstigar. Här trivs människor i alla åldrar.

Kortedala är Göteborgs första förort och byggdes under 1950-talet upp på marker där det förut endast fanns torpliknande bebyggelse. Idag syns bebyggelse av blandad karaktär, från punkthus i brant terräng med imponerande utsikt från inglasade balkonger till vackert insprängda låghus- och villaområden längs slingrande vägar. Vanligast är flerbostadshusen i tidstypisk 1950-talsstil med tre våningar, balkonger och puts- eller tegelfasader.

På de fyra lokala torgen Årstidstorget, Citytorget, Kalendertorget och Kortedala Torg erbjuds all service man kan behöva. Kortedala Torg som är det största torget har en upphöjd plats med kullersten, öppna ytor och en liten park. Förutom en livlig torghandel hittar du här ett nästintill komplett serviceutbud. Hemköp, frukt och grönt, blomsteraffär, restauranger, café, bank, spelbutik, video, Friskis & Svettis, apotek, privatläkare... Här finns också offentlig service i form av polis, bibliotek, stadsdelskontor, folktandvård och Försäkringskassan. Vårdcentral och BVC finns vid både Kortedala Torg och på Årstidsgatan.

För den odlingsintresserade är området idealiskt med många fina odlingsområden och kolonilotter. Med naturen som närmsta granne är Kortedala också perfekt för dig som tycker om att röra på dig. Här finns flera motionsslingor, idrottsföreningar, en motionscentral och ishall. Lärjeåns dalgång i norr har ett unikt växt- och djurliv med vackra promenadstigar i fantastisk natur. Säveån i söder lockar med möjligheter till fiske, rekreation och sköna friluftsaktiviteter.

Vill du ta med barnen på sociala aktiviteter finns Kortedala församling i Allhelgonakyrkan som bjuder in till musikalisk verksamhet för alla åldrar. Förutom körsång finns här babyrytmik och öppen förskola med lek, fika och sång.

Kommunikationerna från Kortedala är snabba och goda, även nattetid och helg. Med spårvagn 6, 7 och 11 tar du dig smidigt in till centrala Göteborg på en dryg kvart.

Karta

Hör av dig till Kristian Kolberg för mer information!

Kristian Kolberg

Kristian Kolberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0736-42 28 17

031-352 01 66

kristian.kolberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad