Falkgatan 16A

Bilder

  • Såld!

Falkgatan 16A , Bagaregården , Göteborg

I hjärtat av Bagaregårdens landshövdingekvarter finner ni denna vackra & charmiga fyra med generösa ytor. Nytt och fräscht, kök & badrum är nyrenoverat, kombinerat med mycket karaktär. Lugn & lummig innergård för lek och umgänge. Njut av det perfekta läget i lugnet med närhet till city! Välkommen på visning!

102,5 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 980 kr inkl. värme, VA, kabel-TV, vinds- & källarförråd samt sophantering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
102,5 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
1220
Byggår:
1918
Driftskostnad:
333 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

102,5 kvm

Rumsbeskrivning

Bostadens välplanerade 102,5 kvadratmeter är disponerade enligt följande:

Hall

En välkomnade hall tar er in i denna charmiga gavellägenhet. Här finns gott om förvaringsmöjligheter i form av två rymliga förråd i anslutning till hallen. Här ifrån når man till bostadens två stora sovrum, köket och vardagsrum samt gästtoaletten. På golvet ligger ett trägolv och väggarna är vita.

Sovrum 1

Direkt till höger från hallen ligger det största sovrummet. Här finns enkelt plats till stor dubbelsäng och flera förvaringsmöbler. Här finns även ett inbyggd skåp i original. Stora, vackra fönsterpartier skänker in ett hemtrevligt ljus. På golvet ligger ett karaktärsenligt brädgolv och väggarna är vita.

Sovrum 2

Vidare in i hallen når man nästa sovrum. Även detta är stort och rymligt med plats till stor dubbelsäng samt flera förvaringsmöbler. På väggarna sitter en snygg träpanel ihop med de vita väggarna och på golvet ligger det charmiga plankgolvet.

Rum

Vidare in från sovrum 2 finns ytterligare ett rum. Ett perfekt barnrum alternativt arbetsrum där säng samt förvaringsmöbel får plats utan problem. Även här ligger ett vackert plankgolv. Från detta rum nås badrummet.

Badrum

Ett fräscht och nyrenoverat badrum (2016). Tidlösa materialval med vitt kakel och snyggt, mönstrat klinker. Badrummet är utrustat med wc, handfat, spegelskåp, badkar samt härlig golvvärme.

Kök

I andra delen av bostaden finns köket. Ett nyrenoverat (2017), stort kök med gott om arbetsyta och förvaring. Luckorna är vita tillsammans med vitvaror i rostfritt. Kaklet är vitt och bänkskiva i vacker sten. Köket är utrustat med en rejäl kyl & frys, ugn med spis samt vinkyl!

Vardagsrum

I anslutning till köket finns det spatiösa vardagsrummet i en social planlösning. Här finns plats till större soffgrupp, tv-möbel samt matsalsbord. På golvet ligger plankgolvet och väggarna är vita.

Välkomna till detta snart hundra år gamla landshövdingehus, anno 1918. Äntligen finns nu chansen att i denna anrika byggnad förvärva en underbar gavelfyra om 102,5 kvadratmeter. Här finns mycket karaktär och charm att njuta av i form av bevarade brädgolv samt stora, vackra fönsterpartier med läckra spröjs. Dessa tillsammans med det härliga gavelläget ger ett otroligt ljusinsläpp som bidrar till den hemtrevliga känslan. Stora, luftiga och sociala ytor och nytt kök samt badrum. Inte nog med det finns också en praktisk gästtoalett.

För dig som vill ha närhet till både storstadspuls och vacker natur ger Bagaregården ett perfekt läge. Här råder ett rofyllt lugn över den småskaliga bebyggelsen, de lätt krökta gatorna och de små öppna ytorna.
På cykelavstånd, strax sydost om Bagaregården finns natursköna Skatås, en stor välbesökt sportanläggning med gym, fotbolls- och volleybollplaner, motionsslingor mm. I närheten ligger också vackra Delsjön, ett vidsträckt naturområde som erbjuder friluftsaktiviteter året runt

Utöver dessa attribut är föreningen stabil med god ekonomi.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

5 980 kr inkl. värme, VA, kabel-TV, vinds- & källarförråd samt sophantering

Driftskostnad

4 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Notera att driftskostnaderna kan komma att skilja sig beroende på avtal och användning.

Andel i föreningen

2,45988%

Andel av årsavgiften

2,39316%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1918

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 3 mars 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 118 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Bagaregården 4:7

Övrigt

Till lägenheten hör både vinds- samt källarförråd.

Förening

Namn

Brf Göteborg

Om föreningen

BRF Göteborg är en förening med 66 lägenheter i tre Landshövdingehus i Göteborg. Två av husen finns i Bagaregården och ett i Kungsladugård.
Det är kopplingen till spårvägen som förklarar husens läge eftersom det på båda håll var nära för de spårvagnsanställda till arbetet. Föreningen registrerades 1916. Den nuvarande ekonomiska planen upprättades 1982 och de nuvarande stadgarna registrerades hos bolagsverket 2018.

Det finns en tvättstuga i varje hus, utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och en centrifug. Det är lätt att få tid.

Föreningen har en trevlig och grönskande innergård med kullersten. Här finns tillgång till gemensamma utemöbler och grillar.

Övrigt
Två gemensamma arbetsdagar anordnas med arbete, fika och samvaro. En på våren och en på hösten. Dessa dagar är mycket trevliga och värdefulla för husens underhåll och trivsel. Då gör föreningens medlemmar gemensamma arbeten och mindre renoveringar och håller fastigheterna fina och trevlig. Juridisk person tillåts inte som medlem.
Föreningen sorterar hushållssopor, kompost, tidningar, papper och kartong på innergården.

Antal lägenheter

66

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Grundutbudet från ComHem ingår i avgiften. Bredband via valfri leverantör. Telia har dragit in fiber till fastigheterna, avtal tecknas separat.

Parkering

Boendeparkering gäller på gatorna i området.

Renoveringar

2007 Fastigheten på Falkgatan 16 dränerades
2009/2010 Relining (rörinfodran) av badrumsstammar och stambyte av köksstammarna. Elen uppgraderades.
2012 Byte av samtliga termostater samt vissa expansionskärl & pumpar. Injustering av värmesystem.
2014 Taksäkerhetsarbeten utfördes samt beklädning av skorstenar. Fasadmålning av husen i Bagaregården.
2017 Målades och renoverades fastigheten i Kungsladugård. Alla tak renoverades.
2018 Renoverades trapphusen.

Ekonomi

Inga planerade avgiftförändringar i dagsläget.

Övrigt

Ekonomisk förvaltning sköts av SBC. Teknisk förvaltning sköts i egen regi.
Det finns enligt styrelsen i dagsläget inget beslut om att höja årsavgiften. Årsavgifterna höjdes 2018-04-01 med 2 %.

Om området

Bagaregården

För dig som vill ha närhet till både storstadspuls och vacker natur ger Bagaregården ett perfekt läge. Här råder ett rofyllt lugn över den småskaliga bebyggelsen, de lätt krökta gatorna och de små öppna ytorna.

Stadsplanen för Bagaregården, utarbetad av stadsingenjören Albert Lilienberg, väckte stor internationell uppmärksamhet i början av 1900-talet. Planen var den första där man tillämpade den nya stadsplanelagen som gjorde det möjligt att detaljstyra områdets utseende. Där enkel utkantsbebyggelse tidigare legat utformades Bagaregården under 1910- och 1920-talet efter tidens nya ideal med gator som följde terrängen och oregelbundna kvartersformer. Villor, radhus och landshövdingehus i olika formationer byggdes. Husen var främst avsedda för arbetare och en nymodig bekvämlighet var att husen från början var försedda med WC. Området har idag kvar sin charmfulla karaktär och sägs också av många vara en av östra Göteborgs mysigaste stadsdelar.

Traktens eget kulturutbud bjuder Kulturhuset Kåken på i Härlanda park. Här arrangeras barnteater, filmvisningar, vernissage, föreläsningar, sagostunder och konserter. Förutom Göteborgs tredje största bibliotek finns här också en öppen förskola och café med uteservering under sommarhalvåret. I Bagaregården har du närhet till all service du kan tänkas behöva. Närmast ligger Tempo-butiken på Sofiagatan, större utbud hittar du hos ICA Kvantum vid Munkebäcksmotet och Coop Konsum vid Munkebäckstorget. Nära ligger också Olskrokstorget med charmiga fiskbodar, traditionell torghandel, ICA Supermarket, apotek, systembolag och ostbutik.

På cykelavstånd, strax sydost om Bagaregården finns natursköna Skatås, en stor välbesökt sportanläggning med gym, fotbolls- och volleybollplaner, motionsslingor mm. I närheten ligger också vackra Delsjön, ett vidsträckt naturområde som erbjuder friluftsaktiviteter året runt.

Du tar dig smidigt in till city med kollektivtrafiken. Alldeles i närheten ligger Redbergsplatsen som är knutpunkt för flera av Göteborgs buss- och spårvagnslinjer. Hållplatser finns vid Stockholmsgatan, Ejdergatan, Strömmensbergsstigen och Gustavsplatsen.

Karta

Hör av dig till Emma Trillkott för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad