Hjalmar Selandersgatan 1C

Bilder

  • Såld!

Hjalmar Selandersgatan 1C , Munkebäck , Göteborg

Äntligen finns nu chansen att förvärva denna fina och välplanerade 2:a med solig balkong i sydvästligt läge, belägen i härliga Munkebäck! Ljus och öppen lägenhet tack vare fönster i två väderstreck samt fräscht kök och badrum. Populärt område med närhet till både natur, kommunikationer och service. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer info!

54 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 400 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
54 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
34
Byggår:
1946
Driftskostnad:
391 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

54 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna välplanerade och charmiga genomgångstvåa med balkong i soligt läge! Här bor du på lugna Hjalmar Selandersgatan 1C i trevliga Munkebäck med närhet till både naturområden och Göteborgs centrum. Ett boende med goda förvaringsmöjligheter, högt i tak, härliga ljusinsläpp samt vacker fiskbensparkett och fönsterbräden i sten.

Hall

En stor hall välkomnar dig in i lägenheten. Här finns gott om avhängning, rakt fram finns en hatthylla och direkt till vänster finns en stor klädkammare. Direkt till höger når man badrummet. Vardagsrummet finns rakt fram och till vänster finns köket. På golvet ligger en fin ekparkett och väggarna är vita.

Badrum

Fräscht och stilrent helkaklat badrum från 2014. Badrummet är utrustat med WC, kommod, spegelskåp och självklart finns här även golvvärme för frusna morgonfötter. I taket sitter spotlights. Kaklet går i vitt och på golvet ligger mörkgrå klinker. Här finns också vädringsfönster som bidrar till bostadens sköna ljusinsläpp.

Vardagsrum

Vidare från hallen når man vardagsrummet. Ett rymligt rum där större soffgrupp enkelt får plats tillsammans med tv-möbel och annan förvaringsmöbel. Här ligger en vacker fiskbensparkett och väggarna går i ljusgrå ton med en mörkgrå mönstrad fondvägg. Stora fönsterpartier skänker in ett hemtrevligt ljus i lägenheten och fönsterbräden i charmig sten. Här ifrån kommer man ut till lägenhetens balkong.

Balkong

En större balkong där balkongmöbler i form av stolar och bord enkelt får plats tillsammans med balkongväxter. Balkongen ligger i ett högt och fritt läge med soligt sydväst-läge som erbjuder både dags- och kvällssol!

Sovrum

Från vardagsrummet nås sovrummet. Ett luftigt sovrum där man får plats med en större dubbelsäng utan några problem. Det finns flera garderober och även en inbyggd garderob. Även här är vacker fönsterbräda i sten. Väggarna är vita och på golvet ligger en snygg ekparkett.

Kök

Till vänster från hallen ligger köket. Ett välplanerat kök med gott om förvaring och arbetsyta. Här finns plats till minst fyra matglada gäster. Köksluckorna är vita tillsammans med smakfull bänkskiva i ek. Köket är utrustat med spis från 2017, fläkt, kyl och frys och diskmaskin från 2016. Väggarna är vita tillsammans med en blåmönstrade fondvägg och på golvet ligger en stilenlig ekparkett.

Till lägenheten hör både vinds- och källarförråd. Välkomna på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 400 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

4 692 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 100 kr
Försäkring: 2 592 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,0221%

Andel av årsavgiften

2,42213%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1946

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 januari 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 115 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Kålltorp 112:1

Övrigt

Både vinds- och källarförråd tillhör lägenheten

Förening

Namn

Brf Tegelslagaren

Om föreningen

Brf Tegelslagaren är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med 38 bostadsrätter, 3 hyresrätter samt 9 lokaler som hyrs ut. Dessa 3 hyresrätter är dolda tillgångar för föreningen som kan säljas längre fram och ge tillgångar i framtiden. byggnadens totala yta är 2501 kvadratmeter varav 2476 kvadratmeter utgör lägenhetsyta. Föreningen har en lägre belåning än genomsnittet i Göteborg. Den senaste avgiftsförändringen skedde 2015.
Göteborg Kålltorp 112:1. Fastigheten bebyggdes 1946. Föreningen förvärvade fastigheten 2007. Marken upplåts med tomträtt. Avtalet förhandlas om 2026.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

I föreningen finns tvättstuga, bastu och en gemytlig gård med uteplats.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

41

Antal hyresrätter

3

TV och Bredband

Com Hem och Bredbandsbolaget

Parkering

19 parkeringsplatser och 2 garageplatser finns till föreningens förfogande, cirka 250 kronor i månaden för en p-plats och ca 600 kr för garageplats. I dagsläget är det kort kö (2018-01-19). Det finns i området flera gator som har fri parkering.

Renoveringar

1986 Lades nytt tak. Balkonger och trappuppgångar totalrenoverades
1986/1987 Byttes elstigare samt samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Fönster och fasad tilläggsisolerades.
2009 Fasad och fönster renoverades. Fastigheten energideklarerades.
2010 Renoverades trappuppgångarna.
2014 Ena gaveln av fastigheten fick ny beklädnad och vindskivorna på samtliga tre gavlar plåtades in. Cirkulationspumpen byttes ut i maskinrummet, ny blandare till undercentralen monterades och garageportarna byttes ut.
2015 Under året avyttrade föreningen en hyresrätt. Putsarbeten runt sockeln på huset samt vid gaveln av soprummet.
2017 Byte av utslitna portstängare, Ny torktumlare installerad.
2018 Ventilationsrengöring
Inga större renoveringar är planerade inom närmsta tiden.

Ekonomi

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC, föreningens tekniska förvaltning sköts av fastighetsskötarna Lars-Gunnar o Tony AB. Inga planerade avgiftsförändringar
(2018-01-25)

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Munkebäck

I östra centrum ligger Munkebäck, ett lugnt och populärt område under utveckling. Här växer nya hyres- och bostadsrätter, förskolor och aktivitetshus fram.

Namnet Munkebäck kommer från den bäck som medeltidens munkar vandrade längs på sin väg från klostret i Nya Lödöse till Härlanda gamla kyrka. Kyrkan revs 1528 och idag syns de framgrävda ruinerna intill den nya kyrkan som byggdes 1959 efter ritningar av den internationellt berömde svenska arkitekten Peter Celsing.

På Munkebäckstorget, ett fint litet 50-talstorg hittar du apotek, Coop Konsum, grönsakshandlare, sushi, fiskbil, systembolag, pizzeria, bank och vårdcentral med barnmorskemottagning. Vid Munkebäcksmotet finns också ICA Kvantum med välsorterat utbud. I området hittar du gemytliga kvarterskrogar som Glenns och Ölstugan Tullen och vid Munkebäckstorget bakas det bröd i stenugn på mysiga caféet Portens Bageri.

Traktens eget kulturutbud för stora små och bjuder Kulturhuset Kåken på i Härlanda Park. Här arrangeras barnteater, filmvisningar, vernissage, föreläsningar, sagostunder och konserter. Förutom Göteborgs tredje största bibliotek finns här också en öppen förskola och café med uteservering under sommarhalvåret.

För dig som vill röra på dig finns Hela Hälsan, ett lokalt gym vid Munkebäckstorget som erbjuder både gym- och gruppträning utan startavgifter. Här finns ett kurs- och behandlingscenter med bland annat massage, kinesiologi och meditation på menyn. Vid Torpavallen handelsplats hittar du välkända träningskedjan SATS.
På gång- och cykelavstånd hägrar storslagen natur och stillhet vid Härlanda Tjärn, Skatås och Delsjöns vidsträckta naturreservat med badsjöar, motionsspår och strövområden.

Kommunikationerna i området är mycket bra och du har nära till buss, spårvagn och pendeltåg som tar dig till centrala staden på ungefär en kvart. Du som tar bilen kommer snabbt ut på E20 vid Munkebäcksmotet.

Karta

Hör av dig till Emma Trillkott för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad