Befälsgatan 4

Bilder

  • Såld!

Befälsgatan 4 , Kviberg , Göteborg

Välkommen till ett boende med låg avgift placerad i en populär och skuldfri förening. Optimal planlösning med renoverat kök, ljusa ytskikt samt parkettgolv i samtliga rum.
Bekvämt boende med hiss och stor inglasad balkong med hänförande utsikt över centrala Göteborg hela vägen bort mot hamninloppet. I Kviberg bor du i ett landskap med allt från bergsplatåer, skog, bäckraviner till öppna ängar. Här finns alla möjligheter till härliga aktiviteter som spännande upptäcktsfärder, svampplockning och löparrundor. Kviberg har blivit känt för en bred och livlig idrottsverksamhet. Välkommen på visning!

75 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 126 kr inkl värme, VA, kabel-tv samt bostadsrättstillägg
Typ:
Lägenhet
Boarea:
75 kvm
Våning:
9, hiss finns
Lägenhetsnummer:
45
Byggår:
1960
Driftskostnad:
275 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

75 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande ljus hall med plats för ytterkläder och förvaringsmöbler. Även bra förvaring i form av två inbyggda garderober. Ljusa ytskikt och parkettgolv.

Badrum

Stamrenoverat 1996. Helkaklat med grå kakel och klinkers. Här finner du en utrustning bestående av WC, handfat med kommod och duschhörna i glas samt ett extra badrumsskåp.

Kök

Praktiskt kök med plats för matgrupp. Vita stommar/luckor och gott om förvaring. Vitvarorna består av spishäll, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, spisfläkt och kyl/frys. Ytskikten är vita med undantag av en vägg som är klädd med en charmig tapet samt parkettgolv.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matplats. Ljusa väggar och vacker ekparkett på golvet. Härifrån når du den stora inglasade balkongen i västerläge med eftermiddags-/kvällsol och utsikt hela vägen till hamninloppet.

Sovrum 1

Sovrum i bra storlek med gott om förvaring i form av sju garderober. Vita väggar och parkettgolv.

Sovrum 2

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängmöbler samt fönster med morgonsol mot öster. Gott om förvaring i form av fyra garderober. Vita väggar och parkettgolv.

Välkommen till en rymlig trea med utsikt ända bort mot Göteborgs hamninlopp.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

9 av 14, hiss finns

Avgift

3 126 kr inkl värme, VA, kabel-tv samt bostadsrättstillägg

Driftskostnad

3 304 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Försäkring: 804 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,4427%

Andel av årsavgiften

0,44391%

Reparationsfond

1337 kr

Tillträde

Enl. överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1960

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 januari 2009
Energiprestanda: 149 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas och 3-glas

Fastighetsbeteckning

Kviberg 22:12

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Förening

Namn

Riksbyggens BRF Kvibergs Park

Om föreningen

Riksbyggens Brf Kvibergs Park äger fastigheten Kviberg 22:12 i Göteborg där man 1960 uppförde en byggnad med 256 lägenheter. Fastighetens adress är Befälsgatan 4-14 och har följande lägenhetsfördelning:
2 rok: 114 st
3 rok: 86 st
4 rok: 56 st

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.

För mer information se föreningens hemsida:
www.kvibergspark.se/

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

256

TV och Bredband

Grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas separat från respektive lägenhetsinnehavare.

Parkering

Föreningen har 109 st P-platser som kostar c:a 120 kr/mån, och 115 st varmgarage som kostar c:a 340 kr/mån. Till samtliga är det separat kö, med väntetid om c:a 3-4 år för garage. För ny medlem brukar föreningen kunna ordna minst 1 st parkeringsplats om så önskas.

Det finns även c:a 20 besöksparkeringar i anslutning till fastigheten som kostar 5 kr/tim.

Renoveringar

Föreningen utför löpande det underhåll och reparationsarbeten som krävs på fastigheten.

Utfört underhåll/renoveringar:
2015: Utbyte av tvättmaskiner, torktumlare i tvättstugan
2006: Markarbeten
2000: Balkonginglasning
1996: Stambyte
1993: Takrenovering
1986-87: Fasadrenovering, tilläggsisolering, nya fönster

Kommande underhåll/renoveringar:
-Relining av återstående avloppsrör och kulvertar (c:a 500 tkr)
-Byte av staket (c:a 150 tkr)
-Målningsarbeten (c:a 130 tkr)

Ekonomi

Föreningen har en mycket god ekonomi. Samtliga större underhållsarbeten är gjorda och något större renoveringsbehov finns inte de närmaste åren. Under 2016 löste föreningen sina lån och är numera skuldfria. Pga. förnyat tomträttsavtal kommer avgiften höjas. Höjningen kommer förhandlas och fastställas senare under året.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Nej, tomträtt.

Övrigt

Gemensamma utrymmen:
Föreningens medlemmar får disponera tvättstuga, torkrum, cykelförråd, källar-/vindsförråd, bastu, tvättplats för bil, samlingslokal och festlokal

Man har även ett eget rekreationsområde med bl.a. grillplats, minigolfbana, bordtennisbord och uteschack.

Om området

Kviberg

I ett landskap med allt från bergsplatåer, skog, bäckraviner till öppna ängar finns alla möjligheter till härliga aktiviteter som spännande upptäcktsfärder, svampplockning och löparrundor. Kviberg har blivit känt för en bred och livlig idrottsverksamhet. I nybyggda Serneke Arena, Nordens största multisportanläggning med sju våningar, erbjuds allt från längdskidåkning till handboll och fotboll. Här ryms även gym, idrottsgymnasium, restaurang, hotell mm. En stor skatepark och världens största inomhusanläggning för beachvolleyboll finns i området och för dig som gillar att klättra väntar Kvibergs klätterklubb och Klätterdomen, Sveriges största klätterhall.

Kviberg är ett möjligheternas område som stadigt växer och förändras, här planeras bland annat för nya bostäder, förskola, handelsträdgård och handelskvarter. All tänkbar service finns även på bekvämt avstånd i Gamlestaden i form av mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. Här kommer byggas ett stort handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram. Ett av Göteborgs största köpcentrum Allum, hittar du i Partille bara 7,5 km bort. Där har du också tillgång till banker, restauranger, bagerier, byggvaruhus och stora matbutiker såsom ICA Maxi och Willys.

I Kviberg syns de pampiga röda kasernbyggnaderna som ett minne från en militär epok som sträckte sig från 1895 till 1994. Här huserade Göta Artilleriregemente och senare Göta luftvärnsregemente, LV6. Arkitekten Erik Josephsson utformade Kvibergs Kaserner i tidstypisk stil som var inspirerad av gotiken och medeltida borgararkitektur. Idag har området ett stort militär- och byggnadshistoriskt värde och ägs av Göteborgs kommun. En mängd verksamheter fyller de gamla kasernerna, bland annat Kulturhus Kviberg och populära Kvibergs marknad som anordnas i de gamla häststallarna under veckosluten.

För dig som bor i Kviberg är storstadslivets puls är aldrig långt borta. Bra cykelväg finns hela vägen in till Göteborgs innerstad och du som åker kommunalt tar dig lätt in till centrum med både buss och spårvagn som går dygnet runt. Från hållplats Brovägen reser du med buss på ungefär en kvart.

Karta

Hör av dig till Kristian Kolberg för mer information!

Kristian Kolberg

Kristian Kolberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0736-42 28 17

031-352 01 66

kristian.kolberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad