Befälsgatan 4

Bilder

  • Såld!

Befälsgatan 4 , Kviberg , Göteborg

Vill du både få känslan av nyproducerat och bo i en ekonomiskt välskött förening? I den här totalrenoverade tvåan med västerbalkong får du det bästa av båda världar.

Lägenheten har under 2016 genomgående renoverats av fackmän och fått nya ytskikt med infällda spotlights i taket, omdragen el, nytt fräscht badrum och ett stilrent kök med tillhörande vitvaror av hög kvalitet. Extra bekvämlighet med både tvättmaskin och torktumlare.

Riksbyggens BRF Kvibergs park är en mycket välskött och skuldfri förening med låga månadsavgifter, bastu och härliga utemiljöer med bl.a. grillplats och egen minigolfbana. Här bor du i ett expansivt område med närhet till härlig natur, populära multisportcentret Serneke Arena och endast 10 minuters spårvagnsresa från city.

Välkommen att boka visning!

53 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 242 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
53 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
1960
Driftskostnad:
251 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

53 kvm

Rumsbeskrivning

Vill du både få känslan av nyproducerat och bo i en ekonomiskt välskött förening? I den här totalrenoverade tvåan med västerbalkong får du det bästa av båda världar. Lägenheten har under 2016 genomgående renoverats av fackmän och fått nya ytskikt med infällda spotlights i taket, omdragen el, nytt badrum och kök med tillhörande vitvaror av hög kvalitet. Riksbyggens BRF Kvibergs park är en mycket välskött och skuldfri förening vilket avspeglas i såväl de låga avgifterna som föreningens faciliteter. Lägenhetens 53 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall

Ljus hall som fortsätter in i en öppen planlösning mot vardagsrummet. Plats för avhängning av ytterkläder samt förvaring i garderob direkt till höger. Vitmålade väggar och praktisk ljusgrå klinker med golvvärme vid entrén.

Badrum

Helkaklat badrum renoverat av fackmän 2016. Stilrent utförande med liggande vitt kakel, ljusgrå klinker samt dekorativt mosaikkakel i duschörnan. Här finner du WC, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork, duschhörna med glasväggar och takdusch samt tvättmaskin från Elektro Helios (2016). Även en helt ny och oanvänd torktumlare från Elektro Helios följer med i köpet.

Kök

Totalrenoverat och platsbyggt kök med vita högblanka luckor med fasade kanter, ljus bänkskiva i slitstark laminat med infälld diskho och ljusgrått kakel ovanför. Här trivs kocken med bra arbetsytor och gott om förvaring i många skåp. Vitvarorna kommer i rostfritt utförande och består av spisfläkt från Franke (2016), kyl/frys, inbyggnadsmicro, inbyggnadsugn med vamluftsfunktion, induktionshäll samt integrerad diskmaskin, samtliga från Siemens (2016). Fönster mot den inglasade balkongen och plats för matbord med plats för minst fyra matgäster. Vitmålade väggar och ljusgrå klinker på golvet.

Vardagsrum

Ljust och lättmöblerat vardagsrum med fönster mot väster och utgång till den inglasade balkongen som under sommarhalvåret blir som ett extra rum. Här ryms både en större soffgrupp och tv-möbel. Vitmålade väggar med fondtapet och ekparkett av hög kvalitet.

Balkong

Härlig inglasad balkong i västerläge som erbjuder sol från tidig eftermiddag till sena kvällen. Om man önskar går det utmärkt att öppna upp och skjuta hela fönsterpartiet åt sidan. Här sitter du fritt från insyn med trevlig grönska utanför.

Sovrum

Stort och härligt sovrum med dubbelt fönsterparti mot väster och gott om förvaring i stor skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Här får du plats med stor dubbelsäng, sängbord och ytterligare möblemang om så önskas. Vitmålade väggar med ljus fondtapet och ekparkett.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 14, hiss finns

Avgift

2 242 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

3 015 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 795 kr
Försäkring: 1 220 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,3056%

Andel av årsavgiften

0,30651%

Reparationsfond

4389 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1960

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 januari 2009
Energiprestanda: 149 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Kviberg 22:12

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd om c:a 3 kvm.

Förening

Namn

Riksbyggens BRF Kvibergs Park

Om föreningen

Riksbyggens Brf Kvibergs Park äger fastigheten Kviberg 22:12 i Göteborg där man 1960 uppförde en byggnad med 256 lägenheter. Fastighetens adress är Befälsgatan 4-14 och har följande lägenhetsfördelning:
2 rok: 114 st
3 rok: 86 st
4 rok: 56 st

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.

För mer information se föreningens hemsida:
www.kvibergspark.se/

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

256

TV och Bredband

Grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas separat från respektive lägenhetsinnehavare.

Parkering

Föreningen har 109 st P-platser som kostar c:a 120 kr/mån, och 115 st varmgarage som kostar c:a 340 kr/mån. Till samtliga är det separat kö, med väntetid om c:a 3-4 år för garage. För ny medlem brukar föreningen kunna ordna minst 1 st parkeringsplats om så önskas.

Det finns även c:a 20 besöksparkeringar i anslutning till fastigheten som kostar 5 kr/tim.

Renoveringar

Föreningen utför löpande det underhåll och reparationsarbeten som krävs på fastigheten.

Utfört underhåll/renoveringar:
2015: Utbyte av tvättmaskiner, torktumlare i tvättstugan
2006: Markarbeten
2000: Balkonginglasning
1996: Stambyte
1993: Takrenovering
1986-87: Fasadrenovering, tilläggsisolering, nya fönster

Kommande underhåll/renoveringar:
-Relining av återstående avloppsrör och kulvertar (c:a 500 tkr)
-Byte av staket (c:a 150 tkr)
-Målningsarbeten (c:a 130 tkr)

Ekonomi

Föreningen har en mycket god ekonomi. Samtliga större underhållsarbeten är gjorda och något större renoveringsbehov finns inte de närmaste åren. Under 2016 löste föreningen sina lån och är numera skuldfria. Pga. förnyat tomträttsavtal kommer avgiften höjas. Höjningen kommer förhandlas och fastställas senare under året.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Nej, tomträtt.

Övrigt

Gemensamma utrymmen:
Föreningens medlemmar får disponera tvättstuga, torkrum, cykelförråd, källar-/vindsförråd, bastu, tvättplats för bil, samlingslokal och festlokal

Man har även ett eget rekreationsområde med bl.a. grillplats, minigolfbana, bordtennisbord och uteschack.

Om området

Kviberg

I ett landskap med allt från bergsplatåer, skog, bäckraviner till öppna ängar finns alla möjligheter till härliga aktiviteter som spännande upptäcktsfärder, svampplockning och löparrundor. Kviberg har blivit känt för en bred och livlig idrottsverksamhet. I nybyggda Serneke Arena, Nordens största multisportanläggning med sju våningar, erbjuds allt från längdskidåkning till handboll och fotboll. Här ryms även gym, idrottsgymnasium, restaurang, hotell mm. En stor skatepark och världens största inomhusanläggning för beachvolleyboll finns i området och för dig som gillar att klättra väntar Kvibergs klätterklubb och Klätterdomen, Sveriges största klätterhall.

Kviberg är ett möjligheternas område som stadigt växer och förändras, här planeras bland annat för nya bostäder, förskola, handelsträdgård och handelskvarter. All tänkbar service finns även på bekvämt avstånd i Gamlestaden i form av mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. Här kommer byggas ett stort handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram. Ett av Göteborgs största köpcentrum Allum, hittar du i Partille bara 7,5 km bort. Där har du också tillgång till banker, restauranger, bagerier, byggvaruhus och stora matbutiker såsom ICA Maxi och Willys.

I Kviberg syns de pampiga röda kasernbyggnaderna som ett minne från en militär epok som sträckte sig från 1895 till 1994. Här huserade Göta Artilleriregemente och senare Göta luftvärnsregemente, LV6. Arkitekten Erik Josephsson utformade Kvibergs Kaserner i tidstypisk stil som var inspirerad av gotiken och medeltida borgararkitektur. Idag har området ett stort militär- och byggnadshistoriskt värde och ägs av Göteborgs kommun. En mängd verksamheter fyller de gamla kasernerna, bland annat Kulturhus Kviberg och populära Kvibergs marknad som anordnas i de gamla häststallarna under veckosluten.

För dig som bor i Kviberg är storstadslivets puls är aldrig långt borta. Bra cykelväg finns hela vägen in till Göteborgs innerstad och du som åker kommunalt tar dig lätt in till centrum med både buss och spårvagn som går dygnet runt. Från hållplats Brovägen reser du med buss på ungefär en kvart.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad