Gärdsåsgatan 47

Bilder

  • Såld!

Gärdsåsgatan 47 , Bergsjön/Gärdsås , Göteborg

På en stor och spännande tomt med högt läge och fantastisk utsikt ligger denna trivsamma enplansvilla med härlig terrass i västerläge och trädgård. Denna fastighet har dessutom en rymlig källare i sutteräng samt ett garage och goda parkeringsmöjligheter. Goda kommunikationer med buss och spårvagn in till city.

80 kvm, 4 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
80 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
1 714 kvm
Byggår:
1937
Driftskostnad:
2 312 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

80 kvm

Rumsbeskrivning

Hall:
Stig in i den ljusa och rymliga hallen med vita väggar och laminatgolv. Här finns plats för avhängning av ytterkläder och skor.

Vardagsrum:
Vidare genom hallen nås det alldeles underbara vardagsrummet med vita väggar och åstak som ger rymd och ljus. Här erbjuds gott om plats för en stor soffgrupp och övrig möblering. Här finns en vedkamin både för extra värme och mysfaktor. På golvet ligger ett fint parkettgolv. Spotlights i taket. Från vardagsrummet finns utgång till härlig terrass i västerläge med sol från lunch till sena kvällen och fantastisk utsikt över omgivningen.

Kök:
Hemtrevligt kök med goda förvaringsmöjligheter och plats för ett matbord vid fönstret. Köket går i en stilren design med vita köksluckor och ovanför arbetsbänken sitter ett vitt kakel. Köket är utrustat med praktisk glaskeramikhäll, varmluftsugn, fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys i rostfritt stål. Vita målade väggar och laminatgolv. Spotlights i taket.

Badrum:
Mycket fint helkaklat badrum med vitt och svart kakel på väggarna och snyggt klinkergolv samt golvvärme. Här finns dusch med duschdörrar, handfat med underskåp med två lådor i vitt, badrumsskåp med spegeldörrar, WC och tvättmaskin.

Sovrum 1:
Från vardagsrummet nås sovrum 1 med utgång till terass. Vita målade väggar och parkettgolv.

Sovrum 2:
I anslutning till köket ligger sovrum 2 med plats för dubbelsäng. Sovrummet har vita målade väggar och laminatgolv. Här finns en stor garderob som stannar kvar till den nya ägaren.

Sovrum 3:
Mindre sovrum som kan användas som arbetsrum eller klädkammare. Vita målade väggar och laminatgolv. Här finns en garderob som stannar kvar.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare

Byggnadsår

1937

Uppvärmning

Elpanna, vattenburet system

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 februari 2016
Energiklass: G
Energiprestanda: 186 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare med betongplatta
Grundmur: Cementsten
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Målad plåt

Övrigt

Källare med flera förrådsutrymmen.

Fastighetsbeteckning

Bergsjön 24:33

Övriga byggnader

Äldre enbilsgarage.
Äldre uthus/förråd ca 15 kvm.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

27 747 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 17 000 kr
VA: 8 000 kr
Försäkring: 2 747 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

I kostnaden hushållsel ingår även uppvärmning.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 237 000 kr, varav byggnadsvärde 345 000 kr

Summa pantbrev

1 800 000 kr

Tomt

Areal: 1 714 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Bergsjön/Gärdsås

Gärdsås ligger på en höjd i närheten av Kortedala, Bergsjön och Utby. På Bergsjöns höjder möter du en attraktiv mix av spännande natur och storstad.
Här ses en blandning av villor, flerbostadshus och radhus. Från vissa platser kan man se hela vägen ut till Vinga. Bergsjön är en ständigt växande och levande stadsdel, planer finns på bland annat ett nytt kulturhus.
Med den bergiga och skogrika naturen alldeles runt husknuten är möjligheterna oändliga för upptäcktsfärder, svampplockning, löparrundor och andra härliga aktiviteter. Soliga dagar samlas folk för att bada och grilla vid den vackert belägna badsjön Bergsjön med sina klippstränder, bryggor och hopptorn. Strax söder om sjön stupar bergen brant ned mot Utby, ett område som lockar många klättrare. Längst upp i Gärdsåsdalen, i sydvästra hörnet av stadsdelen, hittar du den 130 meter höga Gärdsåstoppen som bjuder på en vidsträckt utsikt över västra Bergsjön, Gärdsås och Kviberg.
Runt stadsdelen går en ringled som är avsedd för biltrafik medan spårvägen går genom områdets mitt, delvis i tunnelläge.

Kommunikation

Stadsdelen har ett bra läge med goda kommunikationer och närhet till Göteborgs centrum. Från och till Bergsjön kan man färdas med spårvagn (linje 7 och 11) eller buss (linje 58 och 74).
Närmsta spårvagnshållplats är Teleskopgatan. Buss 58 går genom Gärdsås direkt till city via Utby.
Se www.vasttrafik.se för mer information.

Närservice

Stadsdelens två stora torg är Rymdtorget och Komettorget. Rymdtorget är en stor knutpunkt i Bergsjön där både spårvagnar och bussar stannar och har kommit att kallas Bergsjöns Centrum. Här finner du en god närservice med en mängd varor i en annorlunda mix, antingen det gäller frukt och grönt, charkuterivaror eller orientaliska teer och kryddor. Efter Rymdtorget fortsätter spårvagnarna till Komettorget, som är sträckans ändstation. Under 2006 byggde man om Gärdsås torg i västra Bergsjön som fick fler butiker och folkhögskola som resultat.
Förutom två sporthallar finns i Kortedala flera klubbar där du kan träna fotboll, gymnastik, bandy och innebandy. För dig som är golfintresserad ligger Lerjedalens Golfklubb inte långt bort med vackra omgivningar och en trevlig restaurang. Ett roligt utflyktsmål för barnen är stadslantgården Galaxen där man kan titta på djur, rida ponny, åka häst och vagn och kanske ta en hembakad fika i caféet.
I området hittar du förskolor och skolor med årskurs 1-9, fritidsgårdar och kulturskola för barn och ungdomar i åldrarna 6-19 år.

Parkering

Goda parkeringsmöjligheter på nedre delen av tomten och på gatan.

Karta

Hör av dig till Tina Bergenholtz för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad