Jättekullegatan 56

Bilder

  • Såld!

Jättekullegatan 56 , Utby , Göteborg

Mysig friliggande villa för den mindre familjen. Här finner du ett härligt boende med mycket ytor och en stor potential. Villan har idag en äldre standard vilket innebär ett perfekt läge sätta din egen prägel. I den bra planerade trädgården kan du tillbringa härliga sommardagar. Ca sex kilometer öster om centrala Göteborg ligger Utby, mest känt för sin sällsamma natur. Med fantastiska klippformationer och små grottor lockar miljön vid Fjällboberget klättrare från hela Norden. Uppe på bergets topp väntar en storslagen utsikt över Göteborg och ända ut till skärgården. Välkommen!

68 kvm, 4 rok

Tomträttsavgäld/år:
11 296 kr
Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
68 kvm
Biarea:
74 kvm
Tomtarea:
547,4 kvm
Byggår:
1944
Driftskostnad:
1 861 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

68 kvm

Biarea

74 kvm

Rumsbeskrivning

Mysig friliggande villa för den mindre familjen. Här finner du ett härligt boende med mycket ytor och en stor potential. Villan har idag en äldre standard vilket innebär ett perfekt läge sätta din egen prägel.

Hall
Välkomnande rymlig hall med gott om förvaring. Hallen ligger i direkt anslutning till båda plan. Plastmatta och härlig tapet på väggarna.

Kök
Direkt uppför trappan från hallen når du det rymliga köket med plats för matbord. Här finner du ett fint kök i äldre standard med en maskinell utrustning som består av en spis, köksfläkt, diskmaskin och kyl. Fint laminatgolv och tapeter på väggarna.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum för de härliga sociala stunder. Härifrån når du det fina uterummet som är placerad i härligt sydvästlig riktning. Fint laminatgolv och ljust ytskikt.

Sovrum
Rymligt sovrum med fint ljusinsläpp från två håll. Ekparkett på golvet och ljusa ytskikt.

Sovrum
I direkt anslutning till det andra sovrum finns detta lite mindre sovrum. Prytt med fint furuplank på golvet och härlig tapet.

Källarplan
Detta plan erbjuder gott om utrymmen. Från groventrén når du den härliga plana trädgården. Här finner du även ett rum som med fördel kan användas som sovrum. Garderob, matkällare, förråd och klädvårdsrum är lite extra detaljer som tillför huset. på detta plan är dessutom badrummet med bastu i äldre standard och den mindre toaletten placerad.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare

Byggnadsår

1944 ombyggt 1979

Uppvärmning

Luftsvärmepump och direktverkande el

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 oktober 2010
Energiprestanda: 153 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare med betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Betong/trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas och 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Information från säljaren.
2010 skedde en renovering av betongplattan i källaren.
Detta år byttes även en del fönster och dörrar ut.
2014 målades fasaden om och delar byttes ut.

Fastighetsbeteckning

Utby 80:10

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

22 343 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 17 315 kr
VA: 4 128 kr
Renhållning: 900 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Säljarens faktiska driftkostnader

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 735 000 kr, varav byggnadsvärde 561 000 kr

Summa pantbrev

1 500 000 kr

Tomt

Areal: 547,4 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

31 maj el. enl överenskom

Om området

Utby

En lugn stadsdel med vänlig atmosfär och trolskt landskap.

Sex kilometer öster om centrala Göteborg ligger Utby, mest känt för sin sällsamma natur. Med fantastiska klippformationer och små grottor lockar miljön vid Fjällboberget klättrare från hela Norden. Uppe på bergets topp väntar en storslagen utsikt över Göteborg och ända ut till skärgården. Nedanför berget ligger Fjällbo ängar inbäddade av ekskog. Här finns fina naturstigar och en fem kilometer lång led som binder samman Fjällbo med naturen i Bergsjön.

Utbynäs Villastad grundades 1905 av direktör Anders Mattson och hans brorson, arkitekten Arvid Bjerke. Bjerke var en av den tidens ledande arkitekter i Göteborg och kom senare att utforma Liseberg och Götaplatsen 1923. I tidstypisk stil utformade han Utbynäs Villastad med stora nationalromantiska trävillor, Utbynässkolan och Utby kyrka. Utbynäs Villastad hade egen vattenförsörjning, egen telefonstation, egen kyrka, egna gator, tennisbana och varutransporter med häst och vagn. Idag syns i Utby en blandning av radhus, friliggande villor och flerbostadshus.

I området finns förutom fem kommunala förskolor och tre föräldrakooperativ, Utbynässkolan och Fjällboskolan som har undervisning för barn från förskolan till femte klass.
I Utby hittar du ICA Nära på Hagbergsgatan, närlivsbutiken Sockersmulan på Slåttängsgatan, gatukök, bensinmack och tre frisersalonger. Vägg i vägg med den populära pizzerian I love Pizza på Österlyckan huserar retro- och evenemangscafét Overlock med charmig 50-60-talsinredning. Här arrangeras kurser i sång, dans och teater för barn och för den som gillar att sjunga finns inspelningsstudio att hyra för att spela in sin egen demo. För sportigare aktiviteter finns minigolfbana och Utbynäs SK som har fotbolls- och innebandylag för barn från 6 år och uppåt. I närområdet ligger också Prioritet Finans Serneke arena, en enorm idrottsanläggning med beachvolleyhall, skidtunnel, 11-manna fotbollsplan inomhus, gym och flera handbollsplaner.

För att ta dig in till centrala Göteborg tar du buss 58 eller 519. Från hållplats Orrebacksgatan går resan på cirka 15 minuter.

Karta

Hör av dig till Kristian Kolberg för mer information!

Kristian Kolberg

Kristian Kolberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0736-42 28 17

031-352 01 66

kristian.kolberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad