Ejdergatan 2D

Bilder

  • Såld!

Ejdergatan 2D , Bagaregården , Göteborg

Charmig etta i populära Bagaregården. Här bor du i lugna kvarter med närhet till stadens puls. Lägenheten är mycket charmig med framtaget brädgolv, balkong och helkaklat badrum. Våning 2/3 med genomgångsläge mot innergården. Välkommen på visning!

36 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 228 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
36 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
422
Byggår:
1929
Driftskostnad:
283 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

36 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna mysiga landshövdingehusetta. Lägenheten erbjuder charmiga detaljer så som brädgolv och fina djupa fönsterbänkar, helkaklat badrum och ett härligt genomgångsläge. Nära affärer, mysiga caféer och butiker. Ett stenkast bort finns goda kommunikationer in till stan!

Väl inne i lägenheten kommer vi direkt in i köket med en praktiskt avhängningsyta för ytterkläder direkt innanför entrén. Praktiskt kök med en naturlig matplats där ett sällskap om fyra kan sitta. Detta rum pryds av ett stort fönster som vetter ut mot den lugna innergården. Köket är utrustat med kyl/frys, diskho, spis och ugn. Det finns även ett städskåp i kökslängan.

Vidare in i det stora rummet som nås från köket hittar vi de tidstypiska delatjerna. Här ryms det en större säng om så önskas samt en sällskapshörna. Förvaring finns det möjlighet att ha i form av garderober eller varför inte en byrå? Balkongen nås via detta rum. Det blir ett härligt ljus i lägenheten tack vare dess genomgångsläge. Väggarna är vita.

Lägenhetens badrum nås från det stora rummet. Badrummet är helkaklat i klassiska, ljus toner. Här finns det en toalett, dusch och handfat. Allt som behövs i en etta.

Välkommen till en vacker etta med tidstypiska detaljer, vi ses på visningen!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 228 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

3 400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 200 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftskostnaderna är ej exakta. Kontakta mäklaren för en boendekalkyl för ert boende.

Andel i föreningen

2,0433%

Andel av årsavgiften

2,51%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1929

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 december 2008
Energiprestanda: 142 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Göteborg Olskroken 15:6

Övrigt

TV-/Internet-anslutning
Internet: Bredbandsbolaget via FiberLAN, ingår i avgiften

Kabel-tv kommer från ComHem

Boendeparkering finns inom område "Ö". För mer information, se www.goteborg.se.

Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 6 kvm.

Förening

Namn

Brf Ejdern i Göteborg

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten Olskroken 15:6 vilken förvärvades 2014-11-07. Fastigheten består av ett flerbostadshus och totalytan består av 1 817 kvm och fördelas på 42 lägenheter. Dispositionen ser ut enligt följande:

1 rok - 30st
2 rok - 8st
3 rok - 4

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

42

Antal hyresrätter

9

Parkering

Boendeparkering finns inom område "Ö". För mer information, se www.goteborg.se.

Renoveringar

Grundförstärkning har gjorts under åren 2015-2016 och dräningen gjordes 2017.
Nya säkerhetsdörrar installerades i samtliga lägenheter 2016.

Idag sitter det uppe en byggställning då man renoverar fasaden samt taket och detta skall vara klart vid årsskiftet 2019/2020.

Ekonomi

Ekonomin ser bra ut i föreningen med tanke på de stora renoveringar fastigheten har genomgått. Inga avgiftsförändringar, varken ner eller upp, är bestämda 2019-09-13.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Om området

Bagaregården

För dig som vill ha närhet till både storstadspuls och vacker natur ger Bagaregården ett perfekt läge. Här råder ett rofyllt lugn över den småskaliga bebyggelsen, de lätt krökta gatorna och de små öppna ytorna.

Stadsplanen för Bagaregården, utarbetad av stadsingenjören Albert Lilienberg, väckte stor internationell uppmärksamhet i början av 1900-talet. Planen var den första där man tillämpade den nya stadsplanelagen som gjorde det möjligt att detaljstyra områdets utseende. Där enkel utkantsbebyggelse tidigare legat utformades Bagaregården under 1910- och 1920-talet efter tidens nya ideal med gator som följde terrängen och oregelbundna kvartersformer. Villor, radhus och landshövdingehus i olika formationer byggdes. Husen var främst avsedda för arbetare och en nymodig bekvämlighet var att husen från början var försedda med WC. Området har idag kvar sin charmfulla karaktär och sägs också av många vara en av östra Göteborgs mysigaste stadsdelar.

Traktens eget kulturutbud bjuder Kulturhuset Kåken på i Härlanda park. Här arrangeras barnteater, filmvisningar, vernissage, föreläsningar, sagostunder och konserter. Förutom Göteborgs tredje största bibliotek finns här också en öppen förskola och café med uteservering under sommarhalvåret. I Bagaregården har du närhet till all service du kan tänkas behöva. Närmast ligger Tempo-butiken på Sofiagatan, större utbud hittar du hos ICA Kvantum vid Munkebäcksmotet och Coop Konsum vid Munkebäckstorget. Nära ligger också Olskrokstorget med charmiga fiskbodar, traditionell torghandel, ICA Supermarket, apotek, systembolag och ostbutik.

På cykelavstånd, strax sydost om Bagaregården finns natursköna Skatås, en stor välbesökt sportanläggning med gym, fotbolls- och volleybollplaner, motionsslingor mm. I närheten ligger också vackra Delsjön, ett vidsträckt naturområde som erbjuder friluftsaktiviteter året runt.

Du tar dig smidigt in till city med kollektivtrafiken. Alldeles i närheten ligger Redbergsplatsen som är knutpunkt för flera av Göteborgs buss- och spårvagnslinjer. Hållplatser finns vid Stockholmsgatan, Ejdergatan, Strömmensbergsstigen och Gustavsplatsen.

Karta

Hör av dig till Fredrik Thulin eller Emma Trillkott för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad