Ernst Torulfsgatan 11E

Bilder

  • Såld!

Ernst Torulfsgatan 11E , Munkebäck , Göteborg

Välkommen till denna rymliga trea på c:a 80 kvm med renoverat kök, fräscht helkaklat badrum, två bra sovrum och stort vardagsrum i gavelläge. Föreningen har godkänt och gett klartecken för köpare att på egen hand ansöka om bygglov för balkong i anslutning till lägenhetens vardagsrum.

Här bor du med närhet till Skatås och Delsjöns naturområde, bra kommunikationer för både kollektivtrafik och bil samt ett generöst serviceutbud.

Välkommen att boka visning!

80 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 246 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
80 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
1
Byggår:
1947
Driftskostnad:
500 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

80 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Välkommen till denna rymliga trerummare med två stora sovrum, stilrent helkaklat badrum, ljust och renoverat kök samt ett väldisponerat vardagsrum i gavelläge. Föreningen har gett klartecken för en köpare att undersöka möjligheten att bygga balkong från lägenhetens vardagsrum, men får bekosta ansökan med bygglov och utförandet på egen hand (tala med mäklaren för mer information). Bostadens c:a 80 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall

Rymlig och ljus hall med praktiskt klinkergolv innanför entrén som övergår i ekparkett längre in. Här finns plats för ytterkläder och skor i skjutdörrsgarderob till vänster och avhängning innanför dörren. Vitmålade väggar samt mönstrad fondtapet på väggen intill badrummet.

Badrum

Direkt till vänster hittar vi det helkaklade badrummet med vitt kakel och ljusgrå klinker. Här finner man dusch, WC, handukstork, handfat med kommod och spegelskåp med belysning. Praktiskt vädringsfönster och härlig golvvärme för frusna fötter.

Kök

Ljust kök som delvis har renoverats under 2016. Vita stommar och luckor matchas snyggt med en ljus bänkskiva av laminat och ljusgrått liggande kakel ovanför. Här har du gott om förvaringsutrymme i flera skåp och lådor och en bra arbetsyta. Invid fönstret ryms en matplats för minst fyra personer. Vitvarorna består av kyl/frys, diskmaskin, tvättmaskin, glaskeramikshäll, spisfläkt samt inbyggnadsugn och -micro. Nyinstallation av ugn och spishäll har utförts av fackmän. Vitmålade väggar och slitstarkt ljust laminatgolv

Sovrum 1

Mitt emot köket finner vi det första sovrummet med förvaring i två inbyggda garderober. I dagsläget används det som gästrum/kontor men är tillräckligt stort att inrymma dubbelsäng och förvaring om så önskas. Fönster mot morgonsol i sydost, vitmålade väggar och ekparkett.

Vardagsrum

Stort vardagsrum i gavelläge med fönster mot sydost och sydväst som skänker generöst med ljus. Här ryms med lätthet både matplats, större soffgrupp och tv-möbel. Föreningen har gett klartecken för en köpare att undersöka möjligheten att öppna upp för balkongdörr och byggnation av balkong/altan mot husets gavel. Alla handlingar och ansökningar som krävs såsom t.ex. bygglov får lägenhetsinnehavaren dock söka själv och bekosta på egen hand. Vitmålade väggar och ekparkett.

Sovrum 2

Till höger om vardagsrummet finner vi bostadens andra sovrum som i dagsläget används som föräldrasovrum. Här ryms dubbelsäng med tillhörande sängbord och ytterligare förvaringsmöbler. Fönster mot sydväst, ekparkett samt vitmålade väggar och läcker mönstrad fondtapet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 246 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

6 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 2 400 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

4,436%

Andel av årsavgiften

4,47552%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

14/7 eller enligt. ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1947

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 13 december 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 84 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Kålltorp 95:2

Övrigt

Till lägenheten hör två förråd, ett på vinden om c:a 8 kvm och ett i källaren på c:a 3,5 kvm.

Förening

Namn

SKF:s Anställdas BRF nr 2

Om föreningen

SKF:s anställdas BRF nr 2 innehar tomträtten Kålltorp 95:2, vilket består av ett flerbostadshus med 30 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar och lägenhetsfördelningen ser ut enligt följande:
1 rum och kök - 3 st
2 rum och kök - 19 st
3 rum och kök - 8 st

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

30

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Föreningen är ansluten tilll Comhem där grundutbudet för kabel-tv är inkluderat i avgiften. Bredband tecknas via separat avtal av lägenhetsinnehavaren.

Parkering

Föreningen har 2st gästparkeringar samt 19st parkeringsplatser (110 kr/mån) och 2st garageplatser (500 kr/mån) för uthyrning.

Renoveringar

Föreningen följer en nyligen uppdaterad underhållsplan som sträcker sig från 2015 till 2044.

Utförda renoveringar och underhåll:
2017: Radon mätning
2017: Nytt entregolv i alla uppgångar
2017: Målning av parkeringsrutor
2016: Toalett Källare Renovering
2016: Ventilationsfläktar Utbyte
2016: Trädbeskärning
2016: Fasad
2015: Översyn och byte av ventilationsfläktar
2015: Putsning och målning av grunden
2015: Renovering av yttertrappor
2014: Byte av porttelefoner
2013: Byte av källardörrar
2013: Byte av elstammar och installation av fjärrvärme
2013-15: Putsarbeten på fasaden
2010-15: Radonsugar installerade i husets källare
2010: Målning av trappuppgångarna
2010: Ny torktumlare och bordsmangel
2009: Byte av utvändiga vatten- och avloppsanslutningar
2009: Installation av frånluftsventilation
2007: Byggnation av sophus
2006-07: Fönsterbyte, omläggning av tak, nya balkonger
2001: Byte av fasad- och ytterbelysning
1995: Utbyte av kall- och varmvattenstammar
1992: Byte av dörrar, porttelefoner, lås
1979: Tilläggsisolering och plåtinfasning av fasaden

Rörstammar är infodrade genom s.k. relining under 90-talet.

Kommande underhåll:
- Asfaltering av gångar
- Eventuella kompletteringar av extra ventilation i lägenheter som behöver detta.
- Nya garagegolv och källargångsgolv
- Målning av dörrposter i källare

Ekonomi

Föreningen höjde senast sina avgifter vid årsskiftet 2015/16 med 5%. I dagsläget står man inte inför några planerade förändringar av avgifterna.

Föreningens belåning vid utgången av 2015 års räkenskapsår uppgick till 2 822 kr/kvm bostadsrättsyta.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej, tomträtt.

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Övrigt

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Utanför uppgång C finns en uteplats/trädäck med plats för utemöbler och grillmöjlighet. I källaren finns förvaringsutrymmen för cyklar samt en föreningslokal med pentry och WC som medlemmar kan hyra för 100 kr/helg. Det finns också ett hobbyrum.

TVÄTTSTUGA:
I källaren mellan uppgång C och D finns tvättstugan med tre tvättmaskiner, en torktumlare och tillhörande torkrum. Tvättiderna är 07:00-10:00, 10:00-13:00, 13:00-16:00, 16:00-19:00 och 19:00-22:00.

Om området

Munkebäck

I östra centrum ligger Munkebäck, ett lugnt och populärt område under utveckling. Här växer nya hyres- och bostadsrätter, förskolor och aktivitetshus fram.

Namnet Munkebäck kommer från den bäck som medeltidens munkar vandrade längs på sin väg från klostret i Nya Lödöse till Härlanda gamla kyrka. Kyrkan revs 1528 och idag syns de framgrävda ruinerna intill den nya kyrkan som byggdes 1959 efter ritningar av den internationellt berömde svenska arkitekten Peter Celsing.

På Munkebäckstorget, ett fint litet 50-talstorg hittar du apotek, Coop Konsum, grönsakshandlare, sushi, fiskbil, systembolag, pizzeria, bank och vårdcentral med barnmorskemottagning. Vid Munkebäcksmotet finns också ICA Kvantum med välsorterat utbud. I området hittar du gemytliga kvarterskrogar som Glenns och Ölstugan Tullen och vid Munkebäckstorget bakas det bröd i stenugn på mysiga caféet Portens Bageri.

Traktens eget kulturutbud för stora små och bjuder Kulturhuset Kåken på i Härlanda Park. Här arrangeras barnteater, filmvisningar, vernissage, föreläsningar, sagostunder och konserter. Förutom Göteborgs tredje största bibliotek finns här också en öppen förskola och café med uteservering under sommarhalvåret.

För dig som vill röra på dig finns Hela Hälsan, ett lokalt gym vid Munkebäckstorget som erbjuder både gym- och gruppträning utan startavgifter. Här finns ett kurs- och behandlingscenter med bland annat massage, kinesiologi och meditation på menyn. Vid Torpavallen handelsplats hittar du välkända träningskedjan SATS.
På gång- och cykelavstånd hägrar storslagen natur och stillhet vid Härlanda Tjärn, Skatås och Delsjöns vidsträckta naturreservat med badsjöar, motionsspår och strövområden.

Kommunikationerna i området är mycket bra och du har nära till buss, spårvagn och pendeltåg som tar dig till centrala staden på ungefär en kvart. Du som tar bilen kommer snabbt ut på E20 vid Munkebäcksmotet.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad