Bilder

  • Såld!

, Lunden , Göteborg

Välplanerad och insynsskyddad fyra om 81 kvm med härliga vyer över Lundens takåsar. Gavelläge erbjuder generöst ljusinsläpp och utsikt i tre väderstreck. Lägg därtill en balkong i söderläge och stamrenoverat badrum från 2015, så har du i stort sett allt du kan önska!

Här bor man i en välskött förening med närhet till Danska vägens serviceutbud, Redbergsplatsens kommunikationer och Delsjöns naturområden. Varmt välkommen på visning!

81 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 182 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
81 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
124
Byggår:
1955
Driftskostnad:
475 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

81 kvm

Rumsbeskrivning
Information

Välkommen till denna 50-talspärla med härlig söderbalkong och utsikt över Lundens takåsar. Här möts du av en välplanerad fyrarummare med tidstypiska detaljer som vackra fönsterbräden, fiskbensparkett och bevarat originalkök. Önskar man större socialt utrymme, finns det möjlighet att på enkelt sätt ta ner väggen mellan vardagsrum och arbetsrum (se alternativ planlösning). Stambytt och renoverat badrum från 2015. Bostadens 81 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall

Stor möblerbar hall med trevligt ljusinsläpp från flera håll. Till vänster från entrén finns en praktisk klädkammare och längs väggen på högersidan finns snygga knoppar för ytterkläderna. Ovanför ytterdörren finns en platsbyggd hylla för ytterligare förvaring av t.ex. skor. Ljust målade väggar och läckert mörkt laminatgolv.

Kök

Till vänster om hallen finner vi bostadens kök med bevarade originalskåp och lådor. Här samsas den sköna retrokänslan med moderna snitt i form av bänkskiva av massiv ek och ett ljusgrått kakel ovanför arbetsytan. Här finns gott om förvaring i flera skåp, skafferi och serveringsskåp. Vitvarorna består av spis, fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Invid fönstret med utsikt mot lekplatsen på husets baksida ryms ett matbord med plats för minst fem matgäster. Väggarna är målade i en behaglig betonggrå ton, och likväl som i hallen återfinns här det både slitstarka och lättstädade laminatgolvet.

Badrum

Till höger om entrén hittar vi bostadens badrum som stamrenoverades i föreningens regi 2015. Helkaklat med mörkbrunt klinker och vitt liggande kakel och praktiskt vädringsfönster. Här finner du WC, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, handukstork och läckert designbadkar. Härlig golvvärme för frusna fötter och förberett för inkoppling av tvättmaskin.

Sovrum 1

Vägg i vägg med köket hittar vi bostadens nuvarande master bedroom med fönster mot morgonsol i öster. Förvaringsutrymme i fyra platsbyggda garderober och plats för dubbelsäng och ytterligare förvaringsmöbler om så önskas. Laminatgolv och ljust mönstrade tapeter som ger rummet en harmonisk känsla.

Vardagsrum

Från hallen når vi vardagsrummet som med sitt härliga gavelläge skänker underbart ljusinsläpp från fönster mot söder och väster. På kvällarna kan man skåda vackra solnedgångar med utsikt över Lundens takåsar. Här ryms hela familjen i soffgruppen med utrymme för tv-hörna, och invid sovrummet till vänster har man även utgång till den härliga balkongen i soligt sydvästläge. Ljust målade väggar och klassisk ekparkett i fiskbensläggning som även fortsätter in i de angränsande sovrummen.

Sovrum 2

Till höger i vardagsrummet finner vi ytterligare ett sovrum som i dagsläget disponeras som arbetsrum/kontor. Här ryms enkelsäng, skrivbord och förvaringsmöbler. Fönster mot väster med utsikt över Lundens takåsar ner mot Redbergskyrkan. Om man önskar kan man med lätthet ta ner väggen mellan sovrummet och vardagsrummet då den inte är skruvad mot golvet, och på så sätt skapa ett större vardagsrum med utrymme för matsalsdel. Ljust målade väggar och fiskbensparkett.

Sovrum 3

Till vänster från vardagsrummet hittar vi bostadens tredje sovrum. Här finns plats för föräldrarnas dubbelsäng eller syskonparets två enkelsängar. Fönster mot söder och utgång till den härliga balkongen i sydvästläge. Ljust målade väggar och fiskbensparkett.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

5 182 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & bredband

Driftskostnad

5 700 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 2 100 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,93866%

Andel av årsavgiften

0,93854%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1955 Stambytt 2015

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 3 december 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 171 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Lunden 33:2

Förening

Namn

Brf de Geersgatan

Om föreningen

Föreningen innehar tomträtten till fastigheten Lunden 25:15, 33:1, 33:2 och 34:1, som uppfördes med flerbostadshus 1954-55. Adresserna är De Geersgatan 2-22 samt 7-9.

Den totala bostadsarean för föreningens lägenheter är 8393 kvm medan lokalerna utgör 37 kvm.
De 142 bostadsrätterna är fördelade enligt nedan:
1 rok 22 st
2 rok 59 st
3 rok 30 st
4 rok 31 st

Gemensamma utrymmen är:
I föreningen finns en bastu (uppgång 10), gym (uppgång 9A) samt hobbyrum/slöjdlokal (uppgång 10). I föreningen finns också en plats där du kan tvätta bilen. Dessutom finns uteplats med grillmöjligheter i föreningen. I övrigt finns cykelförråd och barnvagnsrum. Tvättstugor finns i flera trappuppgångar i föreningen. Utrustade med flera tvättmaskiner och torktumlare.

För mer information, se föreningens årsredovisning och stadgar, samt föreningens informativa hemsida www.degeersgatan.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

142

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

ComHems basutbud gällande kabel-TV ingår. Dessutom ingår bredband med hastigheten 50/10 i månadsavgiften. Vill man uppgradera till 100/100 görs det separat och bekostas av lägenhetsinnehavaren.

Parkering

Föreningen har 61 enskilda garage och 72 parkeringsplatser för uthyrning, till dessa tillämpas separat kö. Det finns även en spolplatta för biltvätt vid garagen. P-plats kostar 150 kr, garage 299 kr.

Det finns även 11 besöksparkeringar. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Kötiden varierar ofta mellan c:a 1-6 månader.

Renoveringar

1997: Fönster och balkongdörrar byttes ut.
2000: Renovering av balkonger
2003: Renovering av trappuppgångar. Bland annat nya portar och porttelefon installerades.
2010: Renovering av yttertaken
2015-16: Stambyte genomfört samt badrum renoverade.
2016: Underhåll tvättstugor.
2017: Byggnation av miljöhus
2018 installerades bergvärme, nya rör och kulvertsystem mellan husen installerades, ventilationssystemet uppdaterades och ett nytt miljöhus byggdes. Även nytt tak lades på garagelänga och ny asfalt utanför hus 8-16.
2019 byggdes en ny tvättstuga i uppgång 6.

Under 2019 /2020 kommer portsystemet att bytas. Styrelsen följer en 50-årig underhållsplan som upprättades 2018.

Övrigt planerat underhåll:

Underhåll av befintliga garage och nya p-platser
Se över plåtfasad vid balkonger
Arbetet med att iordningställa en övernattningslägenhet i föreningen som kommer kunna hyras av medlemmarna som får besök av lång resta gäster.
Beräknas vara klart våren 2020.

Renoveringen av garage, renoveringen startas med garagen i källarhusen och i backen (13 st)
Från den 1/1 - 2020 så kommer avgiften för garage & p-plats höjas.
Garage höjs med 50 kr / månaden
P-Plats höjs med 25 kr / månaden

Ekonomi

Föreningen har en god översyn över dess ekonomi och amorterar enligt plan. I dagsläget finns inga beslut om förändringar av avgiften. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick.

Styrelsen har beslutat att inte höja avgiften kommande år, men att förenkla avierna genom att ta bort värmetillägget och baka in det i avgiften. Då avgiften är kvadratmeter baserad har det dock skett en mindre förändring. Några har fått en liten sänkning och andra en höjning.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Om området

Lunden

På höjderna i öster strax bortom Ullevi och stadens brus breder den lummiga stadsdelen Lunden ut sig. Bara några minuters spårvagnsresa från centrum tar dig hit till kvarteren som ger dig lika mycket stadskänsla som lugn.

Uppe på högsta höjden, kallad Gamla Lunden väntar en magnifik utsikt över Göteborgs stad. Här präglas stadsbilden av de kuperade gatorna och de många landshövdingehusen från 1920- och 1930-talet. Häruppe hittar du Slätten med lekplats och stora härliga grönområden, populära för picknick och grillning. Ett givet utflyktsmål är också Snikens kulle med fantastisk vy över hela staden. Här samlas folk sommartid bland klipporna med picknickkorgar för att passa på att njuta av konserterna på Ullevi, därav kullens namn.

Stadsdelen Lunden har fått sitt namn efter gården Lunden med anor från 1550-talet. Gården var en av de största i Örgryte socken och var verksamt jordbruk ända in på 1800-talet, då det kuperade och bergiga området började bebyggas av småhus. När Örgryte slogs samman med staden Göteborg på 1920-talet, började gator och avlopp anläggas och efter hand uppfördes de karakteristiska landshövdingehusen. Många av gatunamnen berättar om vilka förnäma släkter som haft sitt säte här genom historien. Bland dem finns UlfSparre-släkten på 1600-talet och under 1700-talet riksmästare Erik Paulin.

Längs Danska vägen som slingrar sig fram genom stadsdelen hittar du ett gemytligt myller av butiker, caféer och restauranger med smaker från hela världen, inte minst Lejonet och Björnens berömda glasscafé. Känner du för engelskt pubhäng och kanske en quiz efter jobbet finns mysiga Paddingtons på St Pauligatan. Strax intill ligger Olskrokstorget med traditionell torghandel, fiskbodar, ICA Supermarket, apotek och systembolag.

På östra sidan av Danska vägen ligger Nya Lunden med utblick mot det vidsträckta naturområdet Delsjön. Här finns vackra vandringsleder, sjöar att bada och fiska i, kanotuthyrning, motionsslingor, skiduthyrning mm.

Du som bor i Lunden åker smidigt in till Göteborgs city. Buss 60 går med täta turer och i närheten har du också Redbergsplatsen och Olskrokstorget som utgör knutpunkter för flera buss- och spårvagnslinjer.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad