Gamlestadstorget 17

Bilder

  • Såld!

Gamlestadstorget 17 , Gamlestaden , Göteborg

Välkommen till denna härliga genomgångstvåa i populära Brf Gamlestadstorget.
Detta boende är smakfullt renoverat med bibehållen känsla från landshövdingestilen i modern tappning. I detta boende finner du ett stort renoverat kök med gott om plats för matbord där sex matglada gäster ryms. Sovrummet är rymligt och har charmig detalj i det lilla extra utrymme i vinkel som idag är en perfekt skrivbordsplats. Här finner du även en stor klädkammare med gott om förvaring. Detaljer i detta boende som trägolven och de vackra fönster med spröjs är det lätt att känna sig hemma direkt.
Placerad i Gamlestaden, med sin långa och rika historia, en stadsdel under förvandling.
Från att ha varit ett område som präglats av industri och arbetarbostäder går Gamlestaden mot att bli en stadslik och dynamisk blandstad. Gamlestadsborna får ett nytt handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram. Varmt välkommen på visning!

63 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 318 kr inkl bredband, värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
63 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
143
Byggår:
1918-1919
Driftskostnad:
300 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

63 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna härliga genomgångstvåa i populära Brf Gamlestadstorget. Detta boende är smakfullt renoverat med bibehållen känsla från landshövdingestilen i modern tappning. I detta boende finner du ett stort renoverat kök med gott om plats för matbord där sex matglada gäster ryms. Sovrummet är rymligt och har charmig detalj i det lilla extra utrymme i vinkel som idag är en perfekt skrivbordsplats. Här finner du även en stor klädkammare med gott om förvaring. Detaljer i detta boende som trägolven och de vackra fönster med spröjs är det lätt att känna sig hemma direkt.

Hall

Direkt infinner sig den härliga känslan i denna välkomnande hall. Gott om avhängningsmöjligheter och smart planlösning där denna del hålls avskilt. Hallen är ljus och fräsch där du når alla lägenhetens rum. På golvet ligger ett vackert furugolv och vid avhängningsdelen ligger ett fint klinker för att bättre klara av det naturliga slitaget. I övrigt ljusa ytskikt.

Sovrum

Direkt till vänster från hallen når du det stora sovrummet där dubbelsängen med tillhörande sängmöbler lätt får plats. En härlig extradetalj i detta boende är den lilla vinkelhörna sovrummet erbjuder. I dagens läge nyttjas denna som kontorshörna med specialanpassad bänkskiva, Härifrån når du den stora klädkammaren med gott om förvaring. Det vackra furugolvet sträcker sig även in i detta rum och väggarna går i en grå ton.

Kök

Rakt fram genom hallen nås det stora köket. En snygg övergång från det vackra furugolvet i hallen till det moderna och slitstarka klinkergolvet i köket. Köket har gott om förvaring och ett större matbord får med lätthet plats. Här finner du även gott om arbetsytor samt även från två håll. Gott om ljus letar sig in från det stora fönster som pryder rummet. Köket går i en stilren vit design med snyggt stenfärgat kakel och en rejäl massiv ekskiva. Den maskinella parken består av kyl/frys, induktionshäll, ugn, köksfläkt och diskmaskin. Väggarna är vitmålade.

Vardagsrum

Till höger nås det stora vardagsrummet där soffgruppen lätt får plats. Genom det stora spröjsade fönstret sprider sig ljuset i rummet. På golvet ligger en fin parkett i ek och väggarna är vita.

WC

Stort badrum med smart utrymme för duschplatsen. Rummet är utrustad med wc, dusch och tvättställ. Kaklade väggar och plastmatta på golvet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 318 kr inkl bredband, värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

3 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 200 kr

Kommentar

Driftkostnader endast riktvärden

Andel i föreningen

0,58768%

Andel av årsavgiften

0,55762%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enl. överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1918-1919

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 april 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 154 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

GAMLESTADEN 10:18

Övrigt

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Tvättstuga
Placerad direkt utanför entrén på innergården. Fyra rum som är utrustade med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

Förening

Namn

Brf Gamlestadstorget

Om föreningen

Brf Gamlestadstorget innehar sedan 2006/2007 fastigheten Göteborg Gamlestaden 10:18 med adresserna Gamlestadstorget 10-43, Götaholmsgatan 4-12 samt Holländaregatan 8 och 10. Föreningen består av totalt 165 lägenheter och tre lokaler. Den totala boytan utgör 11 721 kvm och lokalytan 151 kvm.

Fastigheten som är av typen landshövdingehus omsluter en stor innergård som bland annat innehåller lekplats, stora gräsytor och ett flertal grillplatser. Detta är en mycket omtyckt förening där man har en god sammanhållning.

Föreningen har precis bytt TV-leverantör till boxer. Bredband ingår numera i avgiften.
Lägenheterna är fördelade enligt följande:
1 rok 30 st
2 rok 84 st
3 rok 35 st
4 rok 14 st
5 rok 2 st

Fyra tvättstugor samt ett mangelrum finns i byggnaden på gården. På gården finns även bastu. Föreningen har även cykel- MC- samt barnsvagnsförråd.

En renovering av taken skedde under 2016 och 2017. Sen ombildning till bostadsrättsförening har flera renoveringar på fastigheten gjorts som t.ex. grundförstärkning, dränering och nästan hela fasaden renoverad.
Under 2019 planeras upprustning av bastun, renovera föreningshuset så att det blir ett hus som medlemmar kan hyra för övernattningar, kalas etc.
Renovera stora gräsmattan, byte av balkongräckena på de 16 balkongerna, inköp av brandsläckare till samtliga trappuppgångar, samt en hjärtstartare.

Föreningen har ett avtal med Bredbandsbolaget gällande bredband via fiber samt tv. Nätverksuttag finns i varje lägenhet vid ytterdörren.

Överlåtelseavgift betalas av köparen.

För mer information se föreningens årsredovisning eller hemsidan www.gamlestadstorget.com

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

165

Antal lokaler i föreningen

3

Parkering

I området finns boendeparkering "G". För mer information, se www.goteborg.se

Ekonomi

Inga avgiftsförändringar har planerats för 2019.
För fastigheten finns en 20-årig underhållsplan.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Om området

Gamlestaden

Stadsnära och populära Gamlestaden med sin långa och rika historia är en stadsdel under förvandling.

Från att ha varit ett område som präglats av industri och arbetarbostäder går Gamlestaden mot att bli en stadslik och dynamisk blandstad. Gamlestadsborna får ett nytt handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram.

Stadsbilden utmärks idag av små butiker, caféer och utsmyckade träfasader på de tidstypiska landshövdingehusen. De byggdes främst för arbetarfamiljer när textilindustrin i Gamlestadens Fabriker och SKF etablerade sig. De flesta bostadshusen i Gamlestaden är byggda mellan 1910 och 1960 enligt stadsplaneingenjör Albert Lilienbergs stadsplan. Många av de gamla trähusen räddades och restaurerades under den stora rivningsvågen under 1960- och 70-talet.

Du som bor i Gamlestaden har bekväm närhet till mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. En bit norrut längs Gamlestadsvägen hittar du en handelsplats med butiker som Willys och Överskottsbolaget, restauranger och ett bushus för barnen.

Mellan Gamlestaden och Bellevue ligger Bunkeberget med grillplatser, scen och fina lättillgängliga utsiktsplatser. I området finns flera träningsanläggningar. Kristinedals träningscenter har gym och simbassäng och på Alelyckans sportcenter kan du spela badminton, squash och tennis. I närliggande Kviberg utvecklas också Nordens största multisportanläggning med sju våningar där allt från längdskidåkning till handboll erbjuds.

Kommunikationerna är de bästa tänkbara och med det centrala läget tar du dig Göteborgs innerstad på några minuter. Flera spårvagns- och busslinjer trafikerar området och dessutom finns en ny pendelstation, Gamlestadens station där både pendel- och regionaltågen stannar. Du som cyklar har en bra cykelväg hela vägen in till city.
I området finns flera förskolor och skolor.

Karta

Hör av dig till Kristian Kolberg för mer information!

Kristian Kolberg

Kristian Kolberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0736-42 28 17

031-352 01 66

kristian.kolberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad