Splintvedsgatan 13

Bilder

  • Såld!

Splintvedsgatan 13 , Björkekärr , Göteborg

I barnvänliga Björkekärr finns nu äntligen ett parhus med möjligheter. Här har du chansen att skapa ditt framtida drömboende. Potential att inreda vinden för att få än mer boyta. Garage finns.

106 kvm, 6 rok

Tomträttsavgäld/år:
19 172 kr
Typ:
Kedjehus
Boarea:
106 kvm
Biarea:
95 kvm
Tomtarea:
572,5 kvm
Byggår:
1954
Driftskostnad:
2 944 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 5 sovrum

Boarea

106 kvm

Biarea

95 kvm

Rumsbeskrivning

Parhuset på Splintvedsgatan 13 är en omålad canvas. Med ytterst lite renoverat sedan byggåret på mitten av 50-talet är detta en dröm att sätta händerna och skapa ditt framtida drömboende. Belägen på en lugn adress i populära Björkekärr så är det här en möjlighet. Härligt lummig trädgård i ett skönt solläge. Vidbyggt garage och vind som ev kan inredas.

Husets 201 kvadratmetrar disponeras enligt följande:

ENTRÈPLAN
Innanför ytterdörren på Splintvedsgatan 13 så finner du en välkomnande hall. Här finns plats för förvaring av ytterkläder. Vidare in så kommer du till den inre hallen som är det naturliga navet till entréplans samtliga rum. Här ligger en ekparkett ifrån original.

Till vänster ligger ett arbetskök ifrån byggåret. Ett charmigt originalkök med gott om förvaring. Det får plats med ett mindre frukostbord med plats för fyra i köket. Köket är utrustat med ugn med spishäll, kyl och fläkt. Köket är lämpat att kanske öppna upp för att få en mer social planlösning ihop med vardagsrummet.

Rakt fram från hallen sett nås det stora vardagsrummet. Tack vare den generösa takhöjden och de många fönsterpartierna i två väderstreck gör att detta blir ett mycket ljus rum. Från rummet nås en altan i soligt söderläge. Via en trappa ifrån altanen nås en lummig naturträdgård. Centralt i vardagsrummet finns en fungerande öppen spis. Bidrar till både värme och mys. Även här ligger en ekparkett ifrån original.

På entréplan finns ett möjligt sovrum eller kanske ett kontor. På golvet ligger en heltäckningsmatta, kanske göms ett brädgolv under denna?

ANDRA VÅNING
Efter trappan nås den övre hallen. Från den övre hallen nås fyra stycken sovrum och ett badrum. Alla sovrum har gott om förvaring i inbyggda garderober. Ifrån ett av sovrummen nås en balkong med bra solläge och utsikt över trädgården. I flera av sovrummen finns framtagna brädgolv som skänker charm till huset. Badrummet är av äldre stil och utrustat med badkar, WC, tvättställ och spegelskåp för förvaring.

Från den övre hallen leder en trappa upp till en oinredd vind. Perfekt för extra förvaring men också lämpat att inreda till extra rum i huset.

KÄLLARE
I källaren finns ett hobbyrum med trappa till det vidbyggda garaget. En matkällare, förråd och toalett. Här finns också en tvättstuga med tillhörande torkrum/apparatrum.

Välkommen till ett parhus som du få renovera så det passar dig, varmt välkommen på visning!

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare

Byggnadsår

1954

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 29 maj 2017
Energiklass: E
Energiprestanda: 139 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare med betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel

Övrigt

Altan med utgång ifrån vardagsrummet.
Balkong utgång ifrån sovrum på andra våning.

Fastighetsbeteckning

Sävenäs 99:7

Övriga byggnader

Information om genomförda renoveringar
2004 Ny papp på garagetaket.
2008 Ny takduk under tegelpannor på huvudhuset.
2017 Korttidsmätning av radon, mätvärden under gränsvärden

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

35 337 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 21 064 kr
El: 3 713 kr
VA: 4 000 kr
Renhållning: 1 727 kr
Sotning: 390 kr
Försäkring: 4 443 kr
Beräknat antal personer: 1

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 163 000 kr, varav byggnadsvärde 1 116 000 kr

Summa pantbrev

554 000 kr

Tomt

Areal: 572,5 kvm
Tomttyp: Trädgård/natur

Tomtbeskrivning

Vidbyggt garage.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Björkekärr

I Björkekärr bor du lugnt, tryggt och grönt. Oavsett var du befinner dig i området är det bara någon minuts promenad till vacker natur.

Vid Härlanda Tjärn flockas traktens barnfamiljer sommar som vinter, för att bada eller åka skridskor. Strax i närheten hittar du också naturreservatet Delsjön med sina vidsträckta strövområden, motionsspår, golfbana och sjöar att bada, fiska och paddla kanot i. Vid delsjöområdets eget fjäll, Brudarebacken finns vintertid knappliftar, konstsnöanläggning och skidor att hyra.
Med flera små gårdar och torp som Björkekärr, Robertshöjd och Lindekulla hade området Björkekärr länge en lantlig karaktär. På 1950-talet började området bebyggas med småhus, många klädda med stående träpanel och tegeltäckta tak, efter en stadsplan av T William-Olsson.

Området är idag välbevarat med flera små genuina 50-talstorg med namn efter den sågverksindustri som tidigare legat i området. Runt Spåntorget, Stabbetorget och Trätorget hittar du det mesta du kan behöva. På Stabbetorget ligger ICA Nära, apotek och en vårdcentral. Vid Trätorget finns Coop, mysiga Jerkstrands café och en liten pizzeria.

För dig som vill träna håller Life Björkekärr på Smörslottsgatan öppet 06-22 alla veckans dagar. Här finns modern träningsanläggning för alla motionsnivåer. För de minsta barnen arrangerar Björkekärrs församling babyrytmik, öppen förskola och fritids för barn i årskurs 0-3. I området ligger flera förskolor och för de äldre barnen i årskurs F-6 finns Rosendalsskolan.
Från Stabbetorget tar du dig enkelt till Centralstationen på cirka 17 minuter med stombusslinje 17 som går med täta turer mellan Östra Sjukhuset och Tuve.

Karta

Hör av dig till Daniel Fröberg för mer information!

Daniel Fröberg

Daniel Fröberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-21 96 00

031-389 80 91

daniel.froberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad