Ånäsvägen 5B

Bilder

  • Såld!

Ånäsvägen 5B , Bagaregården , Göteborg

I vacker nationalromantisk fastighet från 1900-talets början finner ni denna underbara etagelägenhet om 107+10 kvm. Smakfullt renoverat kök och badrum, mysig braskamin och fungerande kakelugn är bara några attribut som beskriver detta drömboende. Lägg därtill en härlig och grön innergård där troligtvis många vår- och sommarkvällar kommer att spenderas framöver!

Varmt välkommen på visning!

107 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 454 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
107 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
9
Byggår:
1915
Driftskostnad:
710 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

107 kvm

Biarea

10 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Hallen utgör lägenhetens nav och via spiraltrappan tar vi oss smidigt mellan det nedre och övre planet. Direkt till vänster om entrén finns en smart förvaringslösning, och invid trappan finns ytterligare förvaringsmöjlighet. Lackat brädgolv och vitmålade väggar.

Sovrum 1

Det första sovrummet används idag som ungdomsrum, men går även bra att använda som kombinerat gästrum/kontor då det är rymligt nog. Tidsenliga fönster med hakar och ljudisolerande glas. Lackat brädgolv, ljusa väggar och vacker fondtapet från Osborn & Little.

Sovrum 2

I bostadens master bedroom får man med lätthet plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Vackra fönster som även här har ljudisolerade glas, och i den stora skjutdörrsgarderoben ryms både kläder, skor och accessoarer. Här finner du även en underbar eldningsbar kakelugn som skänker mysfaktor under årets mörkare dagar. Lackat brädgolv och ljust målade väggar.

Badrum

Smakfullt renoverat badrum med duschhörna, tvättpelare (TM+TT) och vägghängd WC. Här är väggarna helkaklade med vitt i duschhörnan, och mörkt på övriga ytor. I duschhörnan finns både takdusch och handmunstycke, och det rundade handfatet som kompletteras med en snygg kommod har s.k. vattenfallsblandare. Utöver kommoden finns här även ett högskåp med bra förvaring. I taket finns, precis som i köket, infällda spotlights och inbyggda högtalare. Golvet är beklätt av ett mörkt klinker med härlig golvvärme. Renoverat av fackman 2010.

Kök

Smakfullt renoverat kök (2010) från Kvik med högblanka vita luckor och lådfronter. I taket sitter infällda spotlights och ovanför fläkten finns infällda högtalare som kan anslutas via blåtand. Bänkskiva av mörkare laminat med infälld diskho. Ovanför arbetsytorna sitter ett snyggt ljusgrönt glaskakel. Diskhon är av komposit och innefattar även blandare med utdragbart munstycke. Samtliga vitvaror (2010) kommer från Siemens i rostfritt utförande och består av ugn, micro, fläkt, induktionshäll och kyl/frys. Vid det stora fönsterpartiet ryms en matplats för fem personer med härlig utsikt över innergården. Till höger om matplatsen finns ett bevarat skafferi med infälld belysning och plats för grönsaker, konserver med mera. Här har plankgolvet mörkbetsats och väggarna är vitmålade.

Övervåning

Det övre planets c:a 46 kvadratmeter disponeras idag som vardagsrum med arbetshörna, lekhörna och två platsbyggda förråd. Tack vare takhöjden på c:a 3,5m vid högsta punkten och den öppna planlösningen upplever man en härlig luftig känsla. Tre takfönster skänker ljus till rummet, varav det största är försett med elektrisk mörkläggning. En dörr leder ut till råvinden och lägenhetens vindsförråd är lätt tillgängligt därifrån. Snedtaket, takbjälkarna och den frilagda murstocken ger en charmig och rustik vindsatmosfär som förstärks ytterligare med den eldningsbara braskaminen som installerades 2007. Har uppe är brädgolvet oljat och väggar/tak vitmålade. Belysningen styrs med fjärrkontroll, högtalare finns infällda i väggen och för den filmintresserade är det även förberett för projektor och tillhörande duk.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 454 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

8 526 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 6 674 kr
Försäkring: 1 852 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Uppvärmning av övre planet bekostas av bostadsrättshavaren.

Andel i föreningen

7,67%

Andel av årsavgiften

8,34765%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1915

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp. Utfärdat den 9 december 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 141 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Bagaregården 2:8

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Förening

Namn

Brf Ånäs 5

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Ånäs 5 äger och förvaltar fastigheten Bagaregården 2:8, vilken bebyggdes 1915 med ett flerbostadshus i nationalromantisk stil.

Föreningen uppför 17 st lägenheter med bostadsrätt enligt följande fördelning:
1 RoK: 5st
2 RoK: 7st
3 RoK: 2st
4 RoK: 1st
5 RoK: 2st

Utöver bostäderna upplåter man även tre lokaler med hyresrätt som hyrs ut till solarium, frisör och en retro-butik.

Föreningen är fullvärdesförsäkrad via Bostadsrätternas medlemsförsäkring med kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Ungefär var 3:e år sker sotning och brandskydd av kakelugnar och braskaminer vilket bekostas av den enskilde medlemmen som innehar detta. Bostadsinnehavare med kakelugn och/eller kamin står även själva för eventuella reperationer av dessa eller tillhörande rökgångar.

För att bli godkänd medlem i föreningen får man komma på personligt möte och träffa styrelsen, där de går igenom föreningens ordningsregler.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

17

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

Fastigheten är ansluten till ComHem där grundutbudet för kabel-tv ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas av lägenhetsinnehavaren via separat avtal.

Parkering

Parkeringen har fem egna parkeringsplatser som i dagsläget disponeras av styrelsen.

I Bagaregården gäller boendeparkering för område Ö. För mer information, kontakta trafikkontoret på Göteborgs stad:
031 - 365 00 00

Renoveringar

2015: Översyn och målning av takplåtar
2013: Byte av snörasskydd
2012: Upprustning av tvättstuga
2012: Översyn och fogning av skorstenar
2011: Fönsterbyte etapp 4
2010: Fönsterbyte etapp 2&3
2008-2009: Fönsterbyte etapp 1
2008-2009: Renovering av eldstäder/kakelugnar
2007: Omläggning av tak
2005-2009: Fasadrenovering
1979-1980: Rörstambyte
1979-1980: Elstambyte

Planerat underhåll:
2018: Målning av fasad

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Ja

Övrigt

Tvättstuga finns i uppgång 5A och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och torkrum.

Trappstädning utförs av medlemmarna själva för att på så sätt hålla nere kostnaderna.

Gemensamma utrymmen:
I uppgång C har föreningen ett gemensamt hobbyrum. Cykelförråd finns på gården.

Om området

Bagaregården

För dig som vill ha närhet till både storstadspuls och vacker natur ger Bagaregården ett perfekt läge. Här råder ett rofyllt lugn över den småskaliga bebyggelsen, de lätt krökta gatorna och de små öppna ytorna.

Stadsplanen för Bagaregården, utarbetad av stadsingenjören Albert Lilienberg, väckte stor internationell uppmärksamhet i början av 1900-talet. Planen var den första där man tillämpade den nya stadsplanelagen som gjorde det möjligt att detaljstyra områdets utseende. Där enkel utkantsbebyggelse tidigare legat utformades Bagaregården under 1910- och 1920-talet efter tidens nya ideal med gator som följde terrängen och oregelbundna kvartersformer. Villor, radhus och landshövdingehus i olika formationer byggdes. Husen var främst avsedda för arbetare och en nymodig bekvämlighet var att husen från början var försedda med WC. Området har idag kvar sin charmfulla karaktär och sägs också av många vara en av östra Göteborgs mysigaste stadsdelar.

Traktens eget kulturutbud bjuder Kulturhuset Kåken på i Härlanda park. Här arrangeras barnteater, filmvisningar, vernissage, föreläsningar, sagostunder och konserter. Förutom Göteborgs tredje största bibliotek finns här också en öppen förskola och café med uteservering under sommarhalvåret. I Bagaregården har du närhet till all service du kan tänkas behöva. På promenadavstånd ligger Tempo-butiken på Sofiagatan, större utbud hittar du hos ICA Kvantum i Munkebäck samt hos Lidl och ICA supermarket mellan Redbergsplatsen och Olskroken. Nära ligger också Olskrokstorget med charmiga fiskbodar, traditionell torghandel, apotek, systembolag och ostbutik.

På cykelavstånd, strax sydost om Bagaregården finns natursköna Skatås, en stor välbesökt sportanläggning med gym, fotbolls- och volleybollplaner, motionsslingor mm. I närheten ligger också vackra Delsjön, ett vidsträckt naturområde som erbjuder friluftsaktiviteter året runt.

Du tar dig smidigt in till city med kollektivtrafiken. Alldeles i närheten ligger Redbergsplatsen som är knutpunkt för flera av Göteborgs buss- och spårvagnslinjer. Hållplatser finns vid Stockholmsgatan, Ejdergatan, Strömmensbergsstigen och Gustavsplatsen.

Karta

Hör av dig till eller Jennifer Rådh för mer information!

Jennifer Rådh

Jennifer Rådh

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

0707-61 54 24

jennifer.radh@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad