Batterigatan 1E

Bilder

  • Såld!

Batterigatan 1E , Gamlestaden , Göteborg

En halvtrappa upp ligger den här välplanerade lägenheten om två rum och kök med låg avgift och dessutom en avgiftsfri månad. I stort sett totalrenoverad under 2016. Välkommen på visning!

57,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 273 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
57,5 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
10
Byggår:
1948
Driftskostnad:
310 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

57,5 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Batterigatan 1E. Här finner ni en stor möblerbar hall som ger tillgång till lägenhetens alla rum. På golvet ligger en nylagd ljus parkett som är genomgående för lägenheten och väggarna går i vitt. Från hallen nås även en stor klädkammare.

Till höger i hallen ligger sovrummet. Det är ett rymligt sovrum med lugnt läge mot föreningens trädgård. Här finns en platsbyggd garderob samt en fristående. Dubbelsäng får plats utan problem. Väggarna är tapetserade i en ljust grå, blommig tapet.

Vardagsrummet är lättmöblerat och ljust, med fönster mot föreningens trädgård. Både soffgrupp och TV-möbel såväl som arbetshörna eller ett matbord ryms utan problem.

Stort kök som totalrenoverats under 2016 med vita, mjukstängande, luckor, arbetsbänk i ek, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn och mikro, spishäll och fläktkåpa. Ovanför arbetsbänken sitter ett grått kakel. Väggarna går i vitt. Vid fönstret mot batterigatan finns gott om plats för matbord.

Badrummet ligger direkt till vänster från entrén. Här finns badkar, WC och tvättställ samt ett praktiskt vädringsfönster. På golvet ligger klinker och väggarna är halvkaklade.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

2 273 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

3 727 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 227 kr
Försäkring: 2 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

3,4806%

Andel av årsavgiften

3,4806%

Tillträde

Enl. överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1948

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 juni 2009
Energiprestanda: 129 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Gamlestaden 60:1

Övrigt

Alla golv har lagts nya 2016.
Alla rum har antingen målats eller tapetserats under 2016.
Kök och vitvaror från 2016.
Nya innerdörrar, även de från 2016.

Till lägenheten hör både källar- och vindsförråd. Extra förråd finns att hyra vid behov.
Bredband via ComHem.

Förening

Namn

SKF:s Anställdas Brf nr 7

Om föreningen

SKF:s Anställdas Bostadsrättsförening nr 7 äger fastigheten Göteborg Gamlestaden 60:1 med adress Batterigatan 1A-H och har ett tomträttsavtal och ett tomtarrende.

Gemensamma utrymmen finns i form av ett enklare gym, cykelförråd och föreningsrum, som kan bokas vid behov, samt tvättstuga. I tvättstugan finns tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp, torkrum och mangelrum. Mycket av maskinparken är nya sen i år.

Styrelsen tog 2013 fram ett förslag till underhållsplan. När medlemmar med äldre badrum väljer att renovera dessa, bekostar föreningen rör och golvbrunn i trossbotten upp till 5000 kr.

En städfirma sköter om trappstädning och grönytorna på framsidan. Vår- och höststädning sköts av medlemmarna själva. Även enklare inre och yttre underhåll ombesörjs av medlemmarna.

Antal lägenheter

32

TV och Bredband

Bredband via ComHem.

Parkering

Separat kö tillämpas. I dagens läge ingen i kön.

Renoveringar

I föreningen finns det planer på att bygga inglasade balkonger vilket i så fall kommer att påverka avgifterna. På en årsstämma har samtliga medlemmar varit positiva. Under förutsättning att medlemmarna ger sitt definitiva godkännande kan balkongbygget komma i gång i slutet på året.

Ekonomi

Föreningen har en mycket god ekonomi. De sista tre åren har decemberavgiften inte tagits ut.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Om området

Gamlestaden

Stadsnära och populära Gamlestaden med sin långa och rika historia är en stadsdel under förvandling.

Från att ha varit ett område som präglats av industri och arbetarbostäder går Gamlestaden mot att bli en stadslik och dynamisk blandstad. Gamlestadsborna får ett nytt handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram.

Stadsbilden utmärks idag av små butiker, caféer och utsmyckade träfasader på de tidstypiska landshövdingehusen. De byggdes främst för arbetarfamiljer när textilindustrin i Gamlestadens Fabriker och SKF etablerade sig. De flesta bostadshusen i Gamlestaden är byggda mellan 1910 och 1960 enligt stadsplaneingenjör Albert Lilienbergs stadsplan. Många av de gamla trähusen räddades och restaurerades under den stora rivningsvågen under 1960- och 70-talet.

Du som bor i Gamlestaden har bekväm närhet till mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. En bit norrut längs Gamlestadsvägen hittar du en handelsplats med butiker som Willys och Överskottsbolaget, restauranger och ett bushus för barnen.

Mellan Gamlestaden och Bellevue ligger Bunkeberget med grillplatser, scen och fina lättillgängliga utsiktsplatser. I området finns flera träningsanläggningar. Kristinedals träningscenter har gym och simbassäng och på Alelyckans sportcenter kan du spela badminton, squash och tennis. I närliggande Kviberg utvecklas också Nordens största multisportanläggning med sju våningar där allt från längdskidåkning till handboll erbjuds.

Kommunikationerna är de bästa tänkbara och med det centrala läget tar du dig Göteborgs innerstad på några minuter. Flera spårvagns- och busslinjer trafikerar området och dessutom finns en ny pendelstation, Gamlestadens station där både pendel- och regionaltågen stannar. Du som cyklar har en bra cykelväg hela vägen in till city.
I området finns flera förskolor och skolor.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad