Banérsgatan 14 B

Bilder

  • Såld!

Banérsgatan 14 B , Gamlestaden , Göteborg

Fantastisk lägenhet med mängder av tidstypiska detaljer så som spröjsade fönster, framtagna plankgolv och gjutjärnselement. Lägg till ett nyligen renoverat kök med framtagen tegelvägg, nyrenoverat badrum med tvättmaskin och en generös takhöjd och du har antagligen den perfekta tvåan.

55 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 816 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
55 kvm
Våning:
2
Byggår:
1929
Driftskostnad:
220 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

55 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomnande hall som förbinder lägenhetens alla rum. Här ligger ett vackert plankgolv som fortsätter in i vardagsrummet och sovrummet. Bakom spegelskjutdörrar finns garderober som erbjuder gott om förvaring. Väggarna går i vitt, och infällda spotlights i taket står för belysningen.

Stort kök som totalrenoverades under 2014 med gråa, mjukstängande, luckor, integrerad kyl och frys, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn och mikro, spishäll och fläktkåpa. Ovanför arbetsbänken har tegelväggen tagits fram. De övriga väggarna pryds av vit, liggande, träpanel och på golvet ligger en valnötsparkett. Här finns gott om plats för matbord med många sittande.

Sovrummet är ljust och rofyllt, med fönster mot föreningens innergård. Plats för både dubbelsäng och ytterligare möblemang så som byrå eller mindre skrivbord. Vita väggar, infällda spotlights i taket, spröjsade fönster och framtaget plankgolv.

Vardagsrum är stort, lättmöblerat och ljust med spröjsade fönster mot Götaholmsgatan, ljusa väggar och högt i tak. Här ryms utan problem både soffgrupp ,TV-möbel och arbetshörna eller bokhyllor om man så vill.

Från hallen når du ett separat toalett med WC och ett duschrum. Toaletten har ett mindre tvättställ med kommod och en vägghängd WC. Rummet är helkaklat med ett mörkare klinker på golvet och breda vita kakelplattor på väggarna. Duschutrymmet är större och rymmer även en tvättmaskin. Även här är det helkaklat, mörkare klinker på golvet, med golvvärme, och vitt kakel på väggarna. Här finns ett större tvättställ med kommod, spegel med belysning och platsbyggd dusch bakom glasbetongvägg och dörr i klarglas.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 816 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

2 641 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 641 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Hemförsäkring tillkommer

Andel i föreningen

0,0418084%

Andel av årsavgiften

4,26175%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enl. överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1929

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 29 juni 2010
Energiprestanda: 168 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas och 3-glas

Fastighetsbeteckning

Gamlestaden 9:17

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Förening

Namn

Brf Banérsgatan 14

Om föreningen

Föreningen bildades 2001 och består av 23 bostadsrätter med en sammanlagd yta om 1299 kvm.

Gemensamma utrymmen som finns är tvättstuga, cykelrum och samlingslokal.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2042 och avsätter årligen medel för framtida renoveringar. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Antal lägenheter

23

TV och Bredband

ComHem. Basutbud ingår i avgiften. Abonnemang för bredband tecknas separat.

Parkering

Boendeparkering i området.

Renoveringar

2010 fönster mot innergården byts ut
2011 elstambyte, kontroll av avloppsstammar.
2013 komplettering snörasskydd på tak
2014 utbyte av fjärrvärmecentral
2015 Omläggning av tak och renovering av fönster mot gata
2016 kodlås både till port mot innergård och alla entrédörrar

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Överlåtelseavgift

1107 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Om området

Gamlestaden

Stadsnära och populära Gamlestaden med sin långa och rika historia är en stadsdel under förvandling.

Från att ha varit ett område som präglats av industri och arbetarbostäder går Gamlestaden mot att bli en stadslik och dynamisk blandstad. Gamlestadsborna får ett nytt handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram.

Stadsbilden utmärks idag av små butiker, caféer och utsmyckade träfasader på de tidstypiska landshövdingehusen. De byggdes främst för arbetarfamiljer när textilindustrin i Gamlestadens Fabriker och SKF etablerade sig. De flesta bostadshusen i Gamlestaden är byggda mellan 1910 och 1960 enligt stadsplaneingenjör Albert Lilienbergs stadsplan. Många av de gamla trähusen räddades och restaurerades under den stora rivningsvågen under 1960- och 70-talet.

Du som bor i Gamlestaden har bekväm närhet till mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. En bit norrut längs Gamlestadsvägen hittar du en handelsplats med butiker som Willys och Överskottsbolaget, restauranger och ett bushus för barnen.

Mellan Gamlestaden och Bellevue ligger Bunkeberget med grillplatser, scen och fina lättillgängliga utsiktsplatser. I området finns flera träningsanläggningar. Kristinedals träningscenter har gym och simbassäng och på Alelyckans sportcenter kan du spela badminton, squash och tennis. I närliggande Kviberg utvecklas också Nordens största multisportanläggning med sju våningar där allt från längdskidåkning till handboll erbjuds.

Kommunikationerna är de bästa tänkbara och med det centrala läget tar du dig Göteborgs innerstad på några minuter. Flera spårvagns- och busslinjer trafikerar området och dessutom finns en ny pendelstation, Gamlestadens station där både pendel- och regionaltågen stannar. Du som cyklar har en bra cykelväg hela vägen in till city.
I området finns flera förskolor och skolor.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad