Rangeltorpsgatan 51B

Bilder

  • Såld!

Rangeltorpsgatan 51B , Örgryte/Skår , Göteborg

Uppe på höjden av Skårs villaområde hittar du denna väldisponerade och varsamt renoverade 3:a. Från den gemensamma uteplatsen i sydvästläge har man vacker utsikt över takåsarna med vy mot Liseberg & Gothia Towers. Välskött HSB-förening med god ekonomi. Välkommen till ett kanonläge med närhet till både Delsjöns naturområde och city!

58,8 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 369 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
58,8 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
3
Byggår:
1938

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

58,8 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Ljus hall med plats för ytterkläder samt smart förvaringslösning för ytterligare kläder och skor direkt till höger om entrén. Vitmålade väggar och vacker fiskbensparkett som löper vidare in i vardagsrum och det mindre sovrummet.

Sovrum 1

Mindre sovrum som lämpar sig perfekt som barnrum, används idag som arbetsrum. Plats för enkelsäng och förvaring i fyra garderober. Vitmålade väggar och vacker fondtapet från Thibaut.

Sovrum 2

Större sovrum med fransk balkong mot den gemensamma uteplatsen i västerläge. Plats för dubbelsäng och nattduksbord. Vitmålade väggar och härligt mjuk heltäckningsmatta på golvet.

Badrum

Helkaklat badrum med härlig golvvärme som renoverades 2010. Här finner du WC, takdusch med glasvägg samt handfat med kommod och spegelskåp från Vedum. Vitt liggande kakel matchar snyggt den mörkgråa klinkern på golvet och i duschhörnan.

Vardagsrum

Ljust vardagsrum med öppen planlösning mot köket och stort fönsterparti mot öster. Lättmöblerat med plats för både soffgrupp, tv-möbel och matgrupp om så önskas. Vacker fiskbensparkett och vitmålade väggar med härlig fondtapet från York.

Kök

Charmigt och ljust kök i lantlig stil med alla bekvämligheter, renoverat 2011. Här har du förutom mycket förvaring och bra arbetsytor en vitvarupark bestående av: varmluftsugn, induktionshäll, kolfilterfläkt samt integrerad kyl/frys, diskmaskin och tvättmaskin. Bänkskiva av massiv ek med ljust mosaikkakel ovanför. Skåpsstommar med infälld belysning och vackra luckor tillsammans med vitrindörrar. Schackrutigt slitstarkt linouliumgolv och fondtapet från Thibaut.

Gemensam uteplats

Från trapphuset kommer man direkt ut till den stora gemensamma uteplatsen i soligt västerläge. Här finns bl.a. en stor grillplats med sittgrupper för över 20 gäster. Stor gräsmatta och vackra rabatter med en mycket trevlig utsikt över stan. Över takåsarna ser man bort till landmärken från Liseberg och Gothia towers.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

3 369 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Andel i föreningen

3,07808%

Andel av årsavgiften

3,07808%

Tillträde

Enl. överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1938

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 mars 2010
Energiprestanda: 124 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Skår 8:22

Övrigt

Till bostaden hör ett vindsförråd om c:a 12 kvm samt ett källarförråd om c:a 10 kvm.

Förening

Namn

HSB BRF Jakobsdal i Göteborg

Om föreningen

HSB BRF Jakobsdal äger fastigheten Skår 8:22 som bebyggdes 1938. I föreningen finns 36 st bostadsrättslägenheter med fördelningen:
12st 3 rok
24st 2 rok.
Till varje lägenhet hör ett källar- och ett vindsförråd.

Juridisk person accepteras inte som medlem i föreningen, och man har ingen uttalad policy gällande ägarandelar vid delat ägande.

Ekonomi:
Föreningen har en god ekonomi och avgifterna har varit oförändrade de senaste åren. I dagsläget finns inga beslut tagna om några avgiftshöjningar (samtal med styrelsen 2015-05-11). Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB.

Underhåll: Med de åtgärder som gjorts under de senaste åren förväntas endast löpande underhåll framöver. Som stöd för föreningens underhållsplanering genomförs årligen en besiktning av fastigheten.

Utfört underhåll:
1992: ROT-renovering inkl. VA- och elstammar.
2007: Översyn och reperation av taket.
2009-2010: utbyte av fasader, installation av nya ventiler i ytterväggarna samt nya entrétrappor med räcken. Nya portlås och OVK-besiktning.
2010: Energideklaration av fastigheten
2011: Garantibesiktning av fasaden
2012: Utbyte av husets vattenservis.
2013-2014: Löpande underhålll.

Kabel-TV/bredband:
Grundutbudet för kabel-tv via ComHem ingår i månadsavgiften. Internet tecknas separat av bostadsrättshavaren via ComHem eller Telia Bredband FiberLan.

Gemensamma utrymmen:
- Tvättstugor och torkrum
- Cykelrum
- Gym/motionsrum
- Miljörum

Föreningen har en stor gemensam uteplats med trädgård där den intresserade kan delta i planterande av växter. Här finns även en stor grillplats med utemöbler för många gäster. Gräsmattan får användas av medlemmarna och man får gärna ställa ut egna trädgårdsmöbler om man önskar t.ex. sola eller ta en fika.

Övrigt:
För mer information se föreningens hemsida www.brfjakobsdal.com.

Om området

Örgryte/Skår

Örgryte är en attraktiv, trevlig och väldigt central stadsdel i östra centrum. Området erbjuder en blandning av både villor, radhus och flerbostadshus. Örgryte är också känt för sitt naturnära läge i och med närheten till Skatås och Delsjöområdet där det finns motionsslingor, badsjöar, golfbana och en fin natur.
-
Skår är en del av Örgryte som brukar räknas till en fortsättning av villabebyggelsen i Bö, och består till en stor del av villor och radhus av funkiskaraktär.

Kommunikation

Från närmaste hållplats Prytzgatan kan man åka med buss 62 som har sträckningen Skår-Redbergsplatsen-Strömmensberg.
-
Genom Örgryte går spårvagnslinje 5, vilken startar vid östra sjukhuset och går via Sankt Sigfridsplan vidare in mot centrum. Från Sankt Sigfridsplan är det c:a 5 minuters resväg till centrum.
-
Cykel och promenadvägar finns det gott om i området och till centrum cyklar du på c:a 15 minuter.

Närservice

På promenadavstånd finns en mindre Tempoaffär som du hittar på Sankt Sigfridsgatan.
-
Vid Sankt Sigfridsplan hittar du bl.a. bankkontor, blomsteraffär, videobutik och thai-restaurang.
-
Vid Focus affärscentrum i Gårda finns bl.a. en välsorterad ICA-butik, systembolag, apotek, skomakare och frisör.
-
I området finns flertalet för- och grundskolor där Skårsskolan (förskola-åk 5), och Böskolan (förskola-åk 9) tillhör de närmsta.
-
Närmaste vårdcentral hittar du vid Ekmanska sjukhuset.

Parkering

Gratis gatuparkering på omkringliggande villagator.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad