Kroksjövägen 126

Bilder

  • Såld!

Kroksjövägen 126 , Gunnilse , Göteborg

Charmig 50-tals stuga med stor tomt och orörd natur i gemytliga Gunnilse!
Här spenderas semestern med naturen inpå knuten långt ifrån storstadens brus och stress. Vill du ha en oas med närhet till kroksjön och lugn och ro är detta fritidshuset för dig.
Välkommen att boka in dig på visning!

48 kvm, 3 rok

Typ:
Fritidshus
Boarea:
48 kvm
Biarea:
30 kvm
Tomtarea:
1 846 kvm
Byggår:
1956
Driftskostnad:
1 494 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 1 sovrum

Boarea

48 kvm

Biarea

30 kvm

Rumsbeskrivning
Inledning

Välkommen till Kroksjövägen 126 i Gunnilse, ett fritidsboende för den händige som önskar att komma ut till lugn och fridfull natur med promenadavstånd till Kroksjön. Huset är byggt år 1956 och har nyttjats både som fritidsbostad samt åretruntbostad genom åren. Då huset till största del är i behov av renovering önskar säljaren att friskriva sig från ansvar. I Gunnilse bor du i vacker lantlig idyll med härliga kringelkrok vägar och grönskande skog med bekvämt avstånd från Göteborgs city. Här har du naturen alldeles in på knuten med vidsträckta grönområden där man tillexempel kan upptäcka ovanliga fåglar och ett rikt växtliv. I trakten finns små badsjöar och grillplatser och i vildmarken i Vättlefjäll väntar ett landskap av skog, berg och sjöar med möjlighet att vandra, fiska och paddla kanot. För dig som är golfintresserad ligger Lerjedalens Golfklubb inte långt bort med vackra omgivningar och en trevlig restaurang. För barnen finns också i närheten en fritidslantgård, hästgårdar med ridskola och fotbollsplaner.

Kök

Köket är funktionellt och praktiskt utrustat med gott om skåpsförvaring och arbetsyta. Väggen över diskbänken är klädd med klinkerplattor som går i jordiga naturfärger. Resterande väggar är lantligt prydda med ljus pärlspontspanel samt tapetserade. På golvet ligger laminat som är enkelt att renhålla vilket också ger ett ljust och fräscht intryck. Köket är utrustat med kombinerad kyl/fris, spis/ugn, vask samt en fin kamin som kan ge rikligt med värme. Köket renoverades ca 2001.

Vardagsrum

Från köket öppnar sig en välkomnande entré till vardagsrummet. Det första man möts av är det stora fönsterparti som dels släpper in härligt ljus men som även erbjuder en fridfull utsikt över trädgården och skogen. Genom valvöppningen kommer vi in till den sociala och mysiga delen av vardagsrummet. Här ligger fint brädgolv, generösa fönsterpartier samt kronan på verket, den öppna spisen som måste sotas och godkännas om man vill elda. Från vardagsrummet når man även en farstu med garderob och hall.

Sovrum

I husets andra och avskilda del finner vi idag det lilla sovrummet. Man har förvaringsmöjligheter bakom det snygga draperiet och även en öppning till garderob. Rofylld utsikt genom två fönster som vätter ut mot trädgården.

Badrum

Badrum med wc, dusch och handfat. Vit/beiga kaklade väggar och svart/vita klinkerplattor som golv. Litet vädringsfönster. Badrummet renoverades ca år 1998.

Källare

Källaravdelning med varmvattenberedare, ( ej i bruk ).

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

1956

Uppvärmning

Direkt El

Ventilation

Självdrag

Byggnadssätt

Grundläggning: Källargrund
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Bjälklag: Trä
Tak: Tegelpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Fastighetsbeteckning

Krokryd 2:15

Övriga byggnader

Trevligt lusthus vid den blomstrande rododendron.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

17 938 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 12 314 kr
Väg, samf: 3 150 kr
Försäkring: 2 474 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftkostnaden är baserad efter boende året runt.

Taxeringskod

221

Taxeringsvärde

978 000 kr, varav byggnadsvärde 252 000 kr

Summa pantbrev

310 000 kr

Tomt

Areal: 1 846 kvm
Tomttyp: Trädgård/natur

Tomtbeskrivning

Lummig och grönskande trädgård där allt från körsbärsträd, äppleträd, grillplats och många planteringsmöjligheter erbjuds!
Här finns bland annat en mäktigt frodande rododendron som ger färg samt avskildhet för det lilla lusthus som står intill.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om från egengrävd brunn ( ej djupborrad ) , vattentester ej gjorda. Kommunalt avlopp saknas. Toalettavlopp är kopplat till septiktank som rymmer 3 kubik i volym, är godkänt av kommunen. En varmvattenberedare har tidigare varit installerad på källarplan, vill man byta ut till en ny är det såklart möjligt.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Krokryd GA:1 ( 3150kr avser kostnad för samfällighet för väg / år )

Förmån, Officialservitut för väg.
Nr: 14-BER-1245 Väg.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Viktiga dokument

Om området

Gunnilse

Här bor du i vacker lantlig idyll men på bekvämt avstånd från Göteborgs city.

Gunnilse är en gammal kulturbygd med en kyrka från 1200-talet och bebyggelse från 1500-talet. Här syns trävillor från 30- och 40-talet, sommarstugor och lantgårdar i blandad kompott och ett centrum med ICA-butik, förskola och skola med årskurs 1-9. I kommunens planer finns nya bostäder och ett utbyggt centrum med fler butiker och större skola.

I Gunnilse har du naturen alldeles in på knuten med vidsträckta grönområden. Längs den ringlande Lärjeåns dalgång som sträcker sig genom Gunnilse finns ett unikt ravinlandskap att upptäcka med ovanliga fåglar och ett rikt växtliv. I trakten finns små badsjöar och grillplatser och i vildmarken i Vättlefjäll väntar ett landskap av skog, berg och sjöar med möjlighet att vandra, fiska och paddla kanot. För dig som är golfintresserad ligger Lerjedalens Golfklubb inte långt bort med vackra omgivningar och en trevlig restaurang. För barnen finns också i närheten en fritidslantgård, hästgårdar med ridskola och fotbollsplaner.
Närmaste köpcenter ligger i Partille och vid Angereds Torg. Förutom det stora köpcentrumet Allum, har du i Partille tillgång till banker, restauranger, bagerier, byggvaruhus och stora matbutiker såsom ICA Maxi och Willys. Här hittar du också bowlinghall, ishall och träningsanläggningar. Gunnilse ligger cirka 1 mil från Göteborgs centrum vilket tar knappt 20 minuter med expressbussen och runt 15 minuter med bil.

I närliggande Olofstorp har du också den fantastiska naturen som granne. Här råder lugnet över en blandad bebyggelse av äldre fritidshus, gårdar och nybyggda villor. Här bor många barnfamiljer och i trakten finns flera förskolor och två skolor. Förutom den vackra naturen erbjuds flera fritidsaktiviteter, i närheten finns Bergums if som erbjuder aktiviteter som fotboll, innebandy och gymnastik för alla åldrar.

I Olofstorp hittar du närbutik med postservice, pizzeria, Thai take-away restaurang, el- och järnvaruhandel, blomsteraffär, frisör, glasmästeri mm. Med knappt två mil till centrala Göteborg och cirka åtta kilometer till Lerums centrum har du service och aktiviteter inom bekvämt avstånd. Du tar dig på cirka 30 minuter till centrala Göteborg med expressbussen och med bil på 20 minuter.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte