MED2CA4014DCB5A4884A231EF7097E75616

Ett hem och trädgård för det goda livet.

Boka visning

Jakobsberg - Västra, Järfälla

Sommarvägen 11

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum7 rok
Boarea180 kvm
Biarea36 kvm
Tomtarea909 kvm
Byggår1971
Driftskostnad4,158 kr/månad

Som utgångspris: SEK 6,795,000

Ansvarig mäklare

Visningar

27
September | Sunday
Kl 13:00 - 14:30
28
September | Monday
Kl 17:30 - 18:30

Tilltalande och fantastisk familjevilla med stora trivselvärden för er som söker en fastighet med speciella anspråk på ert framtida boende. Fastigheten som ligger med ett högt och skyddat läge, längst in på återvändsgata, är uppfört 1971 och har under åren tagits väl om hand och är i mycket gott skick. Totalytan av ca 216 kvm, fördelas på entréplanet över en elegant och ljus sällskapsdel med perspektivfönster, nyligen renoverat kök, tre sovrum, snyggt duschrum från 2014 och gäst wc. Sluttningsvåningen inrymmer en generös sällskapsdel/ungdomsavdelning med öppen spis, två sovrum, bad-/duschrum, tvättavdelning, förråd/pannrum och hall med gott om förvaring. Utvändigt finns flera stora ytor för socialt umgänge. Nämnas kan den stora balkongen samt den stora och skyddade uteplatsen, som båda ligger i soldränkt sydvästläge. Vacker parkliknande barfotatomt på 909 kvm som inspirerar familjens busfrön till utomhusaktiviteter. Vidbyggt garage samt separat förråd finns för hela familjens tillhörigheter. Bergvärme för lägre driftkostnader samt fiber finns även det installerat. På Sommarvägen 11, lever ni ett bekvämt villaliv med närhet till skolor/förskolor, kommunikationer, bad- och båtliv i Mälaren och gröna naturupplevelser. Huset har förhandsbesiktigats och säljaransvarsförsäkring för s.k. dolda fel har tecknats av säljaren. För att undvika trängsel på visningarna ber vi er vänligen boka in er på den visningstid som passar. Tack för er förståelse.

Om området

Västra Jakobsberg är ett klassiskt och uppvuxet villaområde med cykel- och promenadavstånd till såväl centrum med tillgång till pendeltåg som till Mälaren med härliga strövområden vid bl.a Görvälns slott, badstränder och båthamnar. Vid seklets början var området i första hand ett område för fritidsboende. I mitten av 1900-talet började området att bebyggas för egnahemsboende. Under senare år så har en del nybyggnation tillkommit, som gör att området idag präglas av en blandad bebyggelse med både radhus och friliggande hus med större tomter. Tack vare det centrala läget i Jakobsberg, så är det gång- och cykelavstånd till en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från Görvälns Slott. På nära avstånd finns också Viksjö golfbana med 18 + 9 hål, samt bad- och båtliv vid Mälarens fina strandremsa. För barnfamiljer finns ett flertal förskolor och skolor i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

På gång- och cykelavstånd nås Jakobsbergs centrum med den moderna bussterminalen och pendeltågsstationen. Buss trafikerar området till centrum. Tåget tar 21 min till Stockholms central. Det är enkelt att ta sig ut på E18 och E4, för transport till centrala Stockholm samt till Bromma och Arlanda flygplatser.

Närservice

I västra Jakobsberg finns en stor lunchrestaurang samt pizzeria. För ett större serviceutbud tar man sig enkelt till Jakobsbergs centrum på några minuter, samt Barkarbys Handelsplats. Ni har också närhet till Görvälns återvinningsstation.

Parkering

Kostnadsfri datumparkering i hela Järfällas villaområden där vägskylt inte säger något annat.

Bilder

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
7 rum varav 5 sovrum
Boarea
180 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
36 kvm
Hall
Hall med tillhörande kapprum har klinkergolv i en grå ton och vitmålade väggar med bård.
Kök med matplats
Snyggt och smakfullt kök från Viksjököket som renoverades 2019. Köksluckor i tonad vit nyans med ramspegel. Sandfärgat kakel med dekorplattor över stora och lättarbetade arbetsbänkar i granit med infälld köksho med en praktisk avfallskvarn.
Den maskinella utrustningen består av diskmaskin (Bosch) och induktionshäll (Husqvarna), båda från 2019. Kyl och frys (Bosch) från 2010, rostfri fläkt (Fjäråskupan) från 2018 och inbyggd ugn och mikrovågsugn från Siemens.
I köket finns också en fin serveringsdel med belyst vitrinskåp samt förvaringsskåp för t.ex. behållare för återvinning. Ljuslaserat ekgolv samt vitmålade väggar.
Sällskapsdel
Elegant, ljus och rymlig sällskapsdel med stora perspektivfönster ut mot trädgården samt utgång till balkongen via en helglasad dörr från 2014. Golvet har ekparkett och väggarna har en ljus tapet.
WC/duschrum
Duschrummet som ligger i direkt anslutning till sovrummen, renoverades 2014. Väggarna har vitt liggande kakel med pelare av dekorativ mosaik. Golvet har klinkergolv med golvvärme. I taket finns dimmerstyrda downlights. Här finns en badrummiljö med kommod och badrumskåp med belysning, duschväggar i glas, wc samt förvaringsskåp.
Sovrum
Sovrummet som har utgång till balkongen, har parkettgolv och väggarna har en ljus tapet med en diskret mönstrad fondtapet. För praktisk förvaring finns en garderob med skjutbara dörrar.
Sovrum
Ett sovrum har ekparkettgolv samt ljus randig tapet.
Sovrum
Sovrum med parkettgolv samt vitmålad vävtapet med en målad fondvägg i en ton av nougat. Här finns också en garderob med skjutbara dörrar.
Gästwc
Gästwc:n som ligger i anslutning till kapprummet, har klinkergolv och kaklade väggar med bård. Här finns handfat, wc och förvaringsskåp.
Hall
Trappa med plansteg i ek leder oss ner till sluttningsvåningen.
Hallen som har utgång till uteplatsen och trädgården, har ekparkettgolv och vitmålade väggar. Här finns en större garderob som medföljer köpet och under trappan finns ett praktiskt utrymme för förvaring.
Sallskapsdel
Stor sällskapdel/ungdomsavdelning med stora perspektivfönster ut mot trädgården på baksidan. Rummet har ekparkettgolv, ljus tapet och för den kallare årstiden finns en stor öppen spis.
Här finns också uttaget för inkommande fiber till fastigheten.
Sovrum
Ett av sovrummen som idag används som hemmakontor, har ekparkettgolv och ljus mönstrad tapet.
Sovrum
Det större föräldrasovrummet som också har utgång till uteplatsen, har ekparkettgolv samt tapet i en blå ton. Här finns två garderober samt en inbyggd garderob, vilket skänker stora förvaringsmöjligheter.
Dusch-/badrum
Det här dusch-/badrummet renoverades år 2000, med kaklade väggar i två nyanser samt golv i sjösten med golvvärme. Här finns massagebadkar, duschplats, badrumsmiljö med kommod och badrumskåp med belysning, handuksvärmare samt wc (2019).
Tvättavdelning
Tvätt avdelningen har kaklade väggar samt klinkergolv med golvvärme. Miele tvättmaskin från 2014, ny (2020) torktumlare från Electrolux, tvättho samt förvaringsskåp.
Pannrum/förråd
I pannrummet som också används som förråd, finns bergvärmepump från IVT som installerades 2005. Expansionskärlet till värmepumpen byttes ut 2019.
Allmänt
- Huset har förhandsbesiktigats och besiktningsprotokoll tillsammans med energideklaration, kan laddas ner från: www.husmanhagberg.se, under dokument när ni har gått in på Sommarvägen 11.

- Huset är försett med larm

- Radonmätning är utfört under 2015-09-29 - 2015-12-07, årsmedelvärde 170 Bq/kbm.

- Fiber finns installerat.
Byggnad
Byggnadstyp
1 plan med sluttningsvåning
Byggnadsår
1971
Uppvärmning
Vattenburen värme via IVT bergvärmepump från 2005.
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 7/7/2020
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
140 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Grundmur
Lättbetong
Stomme
Lättbetong/trä
fasad
Kalksandsten/trä
Fönster
3-glas från 2001.
Bjälklag
Betong
Tak
Plåt från 2000
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Jakobsberg 2:2303
Övriga byggnader
Vidbyggt isolerat garage samt förråd (förrådet tillbyggt 2011). I garaget finns radonsugen/fläkten som installerades 2015. Framför finns en stenbelagd biluppställningsplats för två bilar.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 49,900 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 5,000
Uppvärmning
SEK 34,000
Renhållning
SEK 3,000
Försäkring
SEK 7,300
Övrigt
SEK 600
Beräknat antal personer
2
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 5,131,000
Byggnadsvärde
SEK 2,982,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 4,678,000
Tomt
Areal
909 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt i souterräng
Tomtbeskrivning
Fantastiskt fin och parkliknande trädgårdstomt som under åren 2011-2013, genomgick en omfattande renovering med nya stenläggningar samt ett vackert smidesstaket och häck som idag omgärdar trädgården. På tomten finns bl.a. körsbärsträd, syrén samt terrasserade planteringar samt rabatter med dekorgrus Dessutom finns flaggstång samt trappa som leder ner till den nedre delen av trädgården. På entrésidan finns en stenbelagd entré med farstukvist samt planteringar med perenna växter.
Uteplats
På entréplanet och med utgång från sällskapdel och sovrum, finns en stor soldränkt balkong med ekgolv från 2014 och räcke från 2012. På husets baksida finns en stor stenbelagd uteplats som har markis och delvis ligger skyddad under tak.
Planbestämmelser
Stadsplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Last: Officialnyttjanderätt Tele, 01-IM5-50/1604.1

Karta

Jakobsberg - Västra Järfälla

Sommarvägen 11

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg