230
MEDB9C9C231D1154794B78D473B0346AA52

Perfekt första boende i populärt område & gångavstånd till pendeln!Månadsvägen 27, 2tr Jakobsberg, Järfälla

Jakobsberg, Järfälla

Månadsvägen 27, 2tr


PRIS (utgångspris)1 250 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

1 rok

BOAREA

27,5 kvm

VÅNING

2

LÄGENHETSNUMMER

136

MÅNADSAVGIFT

2 713 kr

BYGGÅR

1960/61

PRIS

1 250 000 kr Utgångspris

Perfekt första boende i populärt område & gångavstånd till pendeln!

Är det dags att flytta hemifrån? Välkommen till det perfekta första boendet om 27,5 välplanerade kvadratmetrar i fint renoverat skick. Arbetskök som öppnats upp mot vardagsrummet och erbjuder matplats vid bardisk. Fullt maskinellt utrustat kök och smakfullt inrett. Vardagsrum med plats för soffhörna och tv-möbel, samt säng. Stambytt badrum med golvvärme samt kakel och klinker. Genomgående snygga, enhetliga laminatgolv och vitmålade väggar. Centralt belägen med gångavstånd till Jakobsbergs centrum och pendeltåg som enkelt tar dig till Stockholm Central på endast 21 minuter. Skynda dig att fånga den innan någon annan gör det!

Bilder

MEDB9C9C231D1154794B78D473B0346AA52
MEDCBBF9315C2DC4AB38FD97F4400589BFD
MEDEF103AC14E3B406CA5DC51C31F6F86DA
MED7AD58E4166A34E7AA5D6A027704AE1F7
MED570D1F5DF7814BFC96952B061493F9C1

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

1 rok

BOAREA

27,5 kvm

LÄGENHETSNUMMER

136

VÅNING

2 av 3

MÅNADSAVGIFT

2 713 kr

BYGGÅR

1960/61

PRIS

1 250 000 kr Utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

1 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

Entré/ Hall:
Hall med plats för byrå/skoställ och hatthylla. Snyggt laminatgolv och vitmålade väggar samt god förvaring i såväl inbyggda garderober som en dubbelgarderob med spegeldörrar.

Allrum:
Rymligt rum med plats för säng, sällskapsdel och matplats. Fransk balkong finns att tillgå med vy mot gatan, perfekt för vädring eller för att låta kvällssolens strålar lysa in i lägenheten om sommaren. Väggarna är vitmålade och golvet bär samma laminatgolv som i hall och kök.

Köksdel:
Utmärkt arbetskök som är renoverad med stilrena vita köksluckor, grått kakel på väggen ovanför arbetsbänk av mörkt trä med nedfälld rund diskho i rostfritt. Den maskinella utrustningen består av en kyl, spishäll och köksfläkt, inbyggd ugn, diskmaskin samt en lös Micro som finns i ett av överskåpen och ingår i köpet. Det finns även en lös frys som ingår i köpet. Arbetsbänken fortsätter ut i vardagsrummet och fungerar som bardisk med matplats för två till tre personer, en mycket smart lösning som får en mindre bostad att upplevas som större!

Badrum/wc:
Stambytt badrum från november 2016 med helkaklade vita väggar och klinkerlagt golv i mörkgrått, med golvvärme (ej golvvärme i duschzon). Duschhörna med välvda och vikbara väggar i glas, vägghängd WC, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, elektrisk handdukstork samt praktiskt vädringsfönster. Plats finns för en mindre tvättmaskin om så önskas, men en fräsch tvättstuga finns i källaren med access från samma trapphus som bostaden.

Övrigt:
- Stambytt 2016.
- Källarförråd.
- Tvättstuga finns i fastigheten, port 25 och 31, med åtkomst via källargång mellan husportarna.
- Cykelförråd finns.
- Kabel.tv: Com hem/Tele2
- Bredband: Telenor: 250/250 Mbit för 115 kr/mån som obligatoriskt tillägg till månadsavgiften from ca 1/10-18.
- Parkering Norrby ca 600kr/år. Fria platser på gatan utan kostnad.


Bostadsrättshandlingar:
Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare Johan Aspenberg, telefon 0735-304797 eller via e-mail: johan.aspenberg@husmanhagberg.se.

Undersökning av bostad och förening:
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Om området

Jakobsberg är centralorten i Järfälla kommun. Förutom all service i centrum finns Barkarby Handelsplats samt närhet till Mälaren och Järvafältet med bl.a. Översjön och Säbysjön. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennis-/ padelhallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det charmiga Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

KOMMUNIKATION

Modern och utbyggd pendeltågsstation som tar dig till Stockholms city på 18 minuter. Bromma flygplats nås på ca 10 min bilfärd och Arlanda flygplats inom ca 30 min. I direkt anslutning utgår också ett antal busslinjer till omkringliggande områden, såväl Kista som Sollentuna. Infartsparkering finns vid stationen. Med bil tar du dig snabbt och smidigt via E18 till Stockholm City.

NÄRSERVICE

I Jakobsberg centrum finns galleria med ett stort serviceutbud som klädbutiker, livsmedelsbutiker, banker, apotek, vårdcentral, folktandvård, systembolag samt restauranger med uteserveringar om sommaren. Det erbjuds även ett bibliotek och på torget finns både blomster och frukt/grönsaksstånd.

PARKERING

Kostnadsfri datumparkering i hela Järfällas villaområden där vägskylt inte säger något annat.

ÖVRIGT

Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,1318 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,1318 %

REPARATIONSFOND

4 956 kr

TILLTRÄDE

Snabbt tillträde möjligt

ÖVRIGT

Ett förråd om ca 5 kvm tillhör lägenheten och är beläget i husets källare.

Ekonomi

EL

2 973 kr

ÖVRIGT

1 380 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

4 353 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

KOMMENTAR

I driftskostnaderna ingår hushållsel, vilket varierar beroende på nyttjande och avtal, samt obligatoriskt tillägg för bredband (115 kr/mån)

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

198 402 kr Framräknad utifrån uppgifter i årsredovisning för 2022.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

4-våningshus utan hiss

BYGGNADSÅR

1960/61

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk (endast frånluft)

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2019-04-17

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA

122 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

125 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

HSB Brf Västerby i Järfälla

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

467

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

38

EKONOMI

Föreningen förvaltas av HSB norra Storstockholm. Säljaren debiteras en överlåtelseavgift på 2,5% av gällande prisbasbelopp. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av gällande prisbasbelopp per pantsättning. I enlighet med stadgarna.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 312 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

INFORMATION AVGIFT

2020 höjdes avgiften med 2%
2021: Avgift ökning på 1,5%. (kommande ökningar ej bestämda än)
2022: föreningen beslutar om att inte höja avgiften för lägenheter.
Kommande höjningar för 2023:
Avgiften för 2023 kommer höjas med 2 % för lägenheter. Detta på grund av höjda driftskostnader. Exempelvis har räntorna, elkostnader och försäkringar höjts och det finns signal att ytterligare höjningar kan komma.

OM FÖRENINGEN

Välkommen till Brf Västerby byggdes 1961 och består av 467 lägenheter och 38 lokaler varav ca 20 hyrs ut.

Föreningen tillämpar ej sk. gemensamhetsel utan medlem tecknar eget avtal. Eon har nätet i Järfälla, men du kan välja fritt bland elleverantörer.
I föreningen finns cykelrum, grovsopscontainer, grillplatser, klubblokal, bollplan och boulebana.
En fritidslokal finns att hyra på Månadsvägen 81 och intill ett gym och bastu att tillgå.
Gemensam tvättstuga finns i källarplanet i vardera byggnad.
Det finns även två grovtvättstugor belägna på Veckovägen 4 och Månadsvägen 24-26.
Ett källarförråd finns tillhörande alla lägenheter.
Det finns ett antal extraförråd för uthyrning i föreningen.

För mer information, besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/norrastorstockholm/brf/vasterby

Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Med reservation för felskrivningar och ändringar.

TV OCH BREDBAND

Kabel-TV via Comhem, ett basutbud om ca 5 kanaler ingår i månadsavgiften. Bredband, 250/250 Mbit, via Telenor som föreningen har tecknat kollektivt för alla boende till en kostnad om 115kr/mån, obligatioriskt. Mäklaren har i månadsavgiften angivit om kostnaden är medräknad eller inte i den angivna månadsavgiften.

PARKERING

Boendeparkering bakom bom (norrbyparkeringen) med passerkort och ej egenhyrd p-plats (600kr/år 2020) . Avgiftsfri gatuparkering finns i hela området.

Föreningens egna platser:
Antal bilplatser: 34
Antal garage: 21

RENOVERINGAR

Utförda renoveringar:
2002: Tvättstugor renoverades
2004/2005: Föreningen bytte ut samtliga fönster till 3-glas
Balkongerna är renoverade.
2013: Utbyte av föreningens fläktar
2016-2017: Stambyte genomfört och nya badrum i samtliga bostäder.
2017: Dränering och isolering av källarytterväggar
2017: Nya tvättmaskiner och torktumlare i alla tvättstugor
2018: Nytt passersystem
2020-2021: Renovering av balkonger, gym, föreningslokaler samt bygge av bastu.
2021: Renovering och utveckling av föreningslokaler vid Månadsvägen81 färdigställts, gymlokaler samt bastu med relax är också färdigställd.2021: Dränering av sträcka på Månadsvägen 63-75.
2021: 80 balkonger på Månadsvägen 63-81 är klar.
2022: Dränering och utvändig isolering av källarväggar - Månadsvägen 37 -75
2022: Besiktning av balkongerna Veckovägen 32-44 för att fastställa eventuell renovering. Byte av garageportar.
2022: Renovering (relining) av de liggande stammarna i källargolven, Veckovägen 4-30 samt Månadsvägen 23-61. Reliningen berör endast B-huset.Pågående renoveringar:
Dräneringsarbete pågår.

ÖVRIGT

Antal lokaler ink. förråd 97 st.

Karta

Järfälla Jakobsberg

Månadsvägen 27, 2tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg