230
MED06334FD0DCDB472FA01B4698235A0FF8

2-plansradhus med två uteplatser och balkong i soligt läge!Forellgränd 12 Viksjö, Järfälla

Viksjö, Järfälla

Forellgränd 12


PRIS (accepterat pris)3 400 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Radhus

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

86 kvm

LÄGENHETSNUMMER

9

MÅNADSAVGIFT

3 778 kr

BYGGÅR

2005

PRIS

3 400 000 kr Accepterat pris

2-plansradhus med två uteplatser och balkong i soligt läge!

**ACCEPTERAT PRIS**

- Ett av dom större tomterna i området med bästa läget!
- Låg månadsavgift
- Garanterad parkeringsplats med el laddning
- Låg belåningsgrad lån/kvm
- Två uteplatser och balkong i bästa solläge
- Två externa förråd
- Två lekplatser i området
- Inga lagfart och pantbrevskostnader
- Närhet till skolor och kommunikationer

Hjärtligt välkomna att förvärva ett av Viksjös mest eftertraktade bostadsrättsradhus. Här väntar ett välplanerat och ljust radhus på två plan som fördelar sig på 4 rum och kök med två fantastiska uteplatser och trädäckad balkong i bästa solläge! – Det perfekta boendet med den optimala disponeringen för hela familjen. På Forellgränd 12 bor ni i ett radhus med låga avgifter med närhet till det mesta som Järfälla har att erbjuda.

När ni väl tar fösta klivet in i bostaden välkomnas ni av den inbjudande hallen som leder in till samtliga rum på entréplan. Här erbjuds ett välutrustat kök med matplats i öppen planlösning med vardagsrummet. Vidare på entréplan möts ni även av det rymliga och ljusa vardagsrummet med utgång till husets härliga uteplats i soligt läge på fram och baksida av huset, perfekt plats att njuta av morgonsol samt sena sommarkvällar med hela familjen och ta vara på solens ljuvliga soltimmar utan några bekymmer eller insyn. Intill hallen på entréplan finns även ett modernt gäst-wc samt två externa förråd för extra förvaring.

En trappa upp kommer ni upp till bostadens samtliga rum, dvs familjens privata avdelning. På övre plan finner ni ett stort sovrum med plats för säng och garderober. Vidare erbjuds två rymliga sovrum med plats för säng och förvaring. Från ett av sovrummen kan ni enkelt ta er ut till bostadens härliga balkong med vy mot husets fina bakgård. Intill ett av sovrummen finner ni även det stora badrummet utrustat med badkar, vädringsfönster, VVB, tvättmaskin och torktumlare. Ett allrum finns även på övre plan som enkelt kan disponeras som kontorshörna om så önskas.

Här bor ni i lugnt och barnvänligt område med närhet till både förskola/skola samt gångavstånd till Viksjö Centrum med all tänkbar service som restauranger, mataffär, apotek, systembolag, vårdcentral med mera. I närheten finns flera busslinjer att välja på om man vill ta sig till Jakobsberg, Barkarby eller mot Solna. Runt hörnet finns härliga grönområden och Mälaren med bad och båtklubb inom räckhåll.

För mer information om radhuset - Vänligen kontakta ansvarig mäklare!

Bilder

MED06334FD0DCDB472FA01B4698235A0FF8
MED0837AC91B8BE4AD2B109C007D1C6B785
MED5B0107217D3C42CAB0C6543B60F16A47
MED2EBB95760AF4406FA6CC4629C04FC60F
MED2B6227CB13A24AF1813CD78C974C903C

Planritningar

Entréplan

Övre plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Radhus

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

86 kvm

LÄGENHETSNUMMER

9

MÅNADSAVGIFT

3 778 kr

BYGGÅR

2005

PRIS

3 400 000 kr Accepterat pris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

AREAKÄLLA KOMMENTAR

Bostaden är registerad som en 3:a men marknadsförs som en 4:a då den är omgjord till en 4:a

UTEPLATS

Två uteplatser på fram-/baksida av huset samt balkong på övre plan

PARKERING

Möjlighet att överta parkeringsplatser omgående

BALKONG

Ja

Entré/Hall:
Välkomnande hall som leder in till samtliga rum på entréplan. Här finns det goda avhängning och förvaringsmöjligheter i form av garderob. Från hallen nås även det ljusa vardagsrummet och direkt till vänster finner man köket samt matplatsen. Säkerhetsdörr, luftvärmepump ovanför ytterdörren. Målade väggar och golvet försett med laminat

Vardagsrum:
Ljust och rymligt vardagsrum i öppen planlösning med köket i vinkel. Här finns det plats för soffgrupp, bord, samt finns en platsbyggd bokhylla. Från vardagsrummet kan man enkelt ta sig ut till bostaden uteplats. Målade väggar och golvet försett med laminat.

Kök:
Välutrustat kök i öppen planlösning med vardagsrummet i vinkel I köket finns det matplats för ca 4–6 personer. Köket är inrett med vita köksluckor, arbetsbänk i trä, ovanför sitter grått kakel som stänkskydd och diskho i rostfritt stål. Maskinell utrustning: Kyl/frys, spishäll, ugn, köksfläkt och diskmaskin. Målade väggar och golvet försett laminat.

Gäst-WC:
Renoverat gäst-wc på entréplan. WC är inrett med wc-stol, spegel, handfat med kommod och infällda spotlights. Väggar i micro cement och golvet försett med ljust laminat.
Uteplats: Två uteplatser på fram-/baksida av huset. Större uteplats på baksidan av huset som är trädäckad som över till gräsmatta. Mindre trädäckad uteplats på framsida av huset. Samtliga i soligt läge.

Sovrum 1:
Det stora sovrummet i bostaden. Här finns det plats för dubbelsäng, garderober och övriga möblemang. Målade väggar och golvet försett med laminat.

Sovrum 2:
Rymligt sovrum med fönster ut mot baksidan av huset. Här finns det plats för säng, garderober och övriga möblemang Målade väggar och golvet försett med laminat.

Sovrum 3:
Mindre sovrum med utgång till bostadens trädäckade balkong. Här finnsdet plats för säng, garderober och övriga sovrumsmöblemang. Målade väggar och golvet försett med laminat.

WC/Badrum:
Badrum på övre plan. I badrummet finns badkar, wc-sotl, handfat, spegelskåp, vädringsfönster, handuksstork, varmvattenberedare, tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk ovanför. Delvis kaklade väggar och golvet försett med våtrumsmatta.

Balkong:
Trädäckad balkong under tak. Här finns det plats för större balkongmöblemang

Nuvarande ägares förbättringar/renoveringar sedan köpet:
2023: Delat upp det stora sovrummet till 2 mindre sovrum.
2022: Målat om sovrum 2 och 3.
2022: Ny gräsmatta samt lagt till odlingsmöjligheter.
2022:Byggt en soltrappa.
2022: Satt in tvättmaskin och torktumlare samt målat om.
2022 Målat om vardagsrummet.
2022 Lagt in platsbyggd bokhylla.
2022: Lagt in platsbyggd garderob med hyllor.
2022: Målat om hallen.
2022: Lagt nytt golv på entréplan.
2021: Nytt golv samt renoverat väggarna och infällda spotlights
2021: Målat om skåpsluckor,
2021: Lagt in nytt stänkkydd
2021: Lagt nytt golv på övre plan.
2020: Satt in badkar i badrummet.

Om området

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö.
I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

KOMMUNIKATION

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 18 min resa till Odenplan. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

NÄRSERVICE

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger samt bankkontor. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

Våning 1 & 2 av 2

ANDEL I FÖRENINGEN

1,0055 %

Ekonomi

EL

12 000 kr

VA

3 000 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

15 000 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

4

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

282 936 kr Baserat på årsredovisning för 2021.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plans br-radhus

BYGGNADSÅR

2005

UPPVÄRMNING

Direktverkande el samt Luftvärmepump

VENTILATION

FTX-system

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2019-11-25

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

108 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas fönster

ÖVRIGT

2005 utsattes bostadslängan av brand varpå husen är nyare än andra längor i föreningen.

Förening

NAMN

Brf Glädjen i Viksjö

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

110

VARAV HYRESLÄGENHETER

10

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

1

EKONOMI

Inför 2023 har föreningen beslutat höja avgiften med 10% from 1 januari 2023, för att möta den allmänna kostnadsökningen avseende drift och lån.

I avgiften ingår nyttjande av tvättstuga samt underhåll enligt stadgar.

I samband med överlåtelse tar föreningen ut en överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp, av köparen.
Föreningen tar ut pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp, av pantsättaren.

FÖRSÄKRING

Medlem måste ha hemförsäkring med bostadsrättstillägg.
Föreningen är fullvärdesförsäkrade hos Folksam.

OM FÖRENINGEN

Välkommen till Brf Glädjen i Viksjö som bildades 2012 och är belägen på Trålargränd 1-61 och Forellgränd 1-72 i Järfälla. Föreningens fastighet förvärvades genom ombildning 2013 och består av 18 flerbostadshus om 2 våningar med 110 lägenheter varav 10 st hyresrätter och 1 lokal. Fastighetens byggnader är uppförda 1977.

Medlemmarna kan hyra en föreningslokal. Det finns även 2 tvättstugor varav en för grovtvätt. Service och installation av varmvattenberedare och eventuell luft/luft-värmepump ansvarar bostadsrättsinnehavaren för. (avviker från nuvarande stadgarna)

I avgiften ingår: sophämtning, gemensamhetslokal, tvättstuga och underhåll av gångvägar och belysning. Lägenheterna är eluppvärmda liksom vattnet, VA och värme ingår inte i avgiften. (avviker från nuvarande stadgarna) Bostadsrättsinnehavaren tecknar eget el-avtal och bostadsrättstillägg till hemförsäkringen.

Förvaltning:
HSB Norra Stor-Stockholm har enligt avtal skött den tekniska förvaltningen och fastighetsskötseln. HSB Norra Stor-Stockholm har även skött den administrativa förvaltningen.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.gladjen.net

Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

TV OCH BREDBAND

Alla lägenheter har fibernät (Zitius) indraget för TV och Internetåtkomst beställning görs via http://Qmarket.se (kostnad debiteras varje enskild ägare).

PARKERING

120 st p-platser finns med separat kö. Elplats finns för f.n. 320 kr/m med el. (I det fall den boende har två platser brukar föreningen låta en plats gå till den nya ägaren och den andra extraplatsen återgår till kön). Köpare kan överta en av säljares parkeringsplats om meddelande sker till parkering@gladjen.net
12 stycken avgiftsbelagda gästparkeringar.

Föreningen planerar att, med start i december 2022, förse samtliga parkeringsplatser med laddmöjlighet som beräknas vara slutfört i februari 2023. På grund av denna investering har föreningen beslutat höja avgiften för parkeringsplatserna med 5% from 1 januari 2023. Förbruknings-el tillkommer. Mer info om exakt debitering av laddning delges medlemmar inom kort.

RENOVERINGAR

Utförda renoveringar:
Trädfällning har genomförts i lekparkerna.
Takreparationer har genomförts.
Underhåll balkonger samt panel förråd är genomfört
Ventiler för vattenavstängning byts ut av föreningen.
Återuppbyggnad/renovering efter brand av Forellgränd 3-15 stod klart under 2020.

Pågående renoveringar:
Underhåll trappor och entréytor, kranbyten avstängningskranar i bostäderna.

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att inom kort förse samtliga parkeringsplatser med laddmöjlighet. Enligt info från styrelsen är miljörummen näst på tur att renoveras och på sikt kommer även tvättstugorna fräschas upp.

Karta

Järfälla Viksjö

Forellgränd 12

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg