Bellman, Uppsala

Bellmansgatan 50

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,641 inkl värme, vatten, TV och bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea67 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer203
Byggår1966
Driftskostnad550 kr/månad

Utgångspris: SEK 1,595,000

Ansvarig mäklare

Visningar

25
October | Sunday
Kl 12:00 - 12:30
Anmälan krävs! Kontakta ansvarig mäklare för alternativa visningsmöjligheter.
26
October | Monday
Kl 18:00 - 18:30
Anmälan krävs! Kontakta ansvarig mäklare för alternativa visningsmöjligheter.

Välkommen till denna välplanerade gavellägenhet med uteplats i populära nedre Bellman!

Här finner du en ljus 2:a som enkelt kan göras om till en 3:a med hjälp av det stora vardagsrummet med fönster i två väderstreck. Med sin planlösning har du en bra grund att utgå ifrån och skapa ett hem i ditt tycke och smak. I entrén erbjuds du gott om förvaring i inbyggda garderober och lite längre in en rymlig klädkammare. Här finner du vidare kök med goda arbetsytor med ett generöst utrymme intill där du med fördel placerar matplatsen under det stora fönstret. Här finner du också utgång till bostadens uteplats med plats för bord och stolar.

Väl i vardagsrummet slås du direkt av rymden och storleken. Här kan du som sagt med fördel dela av rummet för att skapa ett ytterligare sovrum (perfekt för en växande familj) eller för den som vill kunna ha ett eget rum för kontor. Sovrummet ger plats för även en större säng och förvaring samt stamrenoverat badrum med badkar och toppmatad tvättmaskin. Utanför dörren finner du en trevlig innergård med grönska och plats för barns lek.

Föreningen har bra ekonomi, trevliga innergårdar och ett bra läge med gångavstånd och kort cykelavstånd till city. I närheten finns Heidenstamstorg med dess bekvämligheter och goda kommunikationer med stadsbuss till centrum och nära E4an för pendlaren. I anslutning till föreningen finns grönområdet Bellmansparken och därefter ligger skogspartiet von Barska häcken vars promenadstråk leder både till Gränby sportfält, Gränbystaden och, åt andra hållet, mot Röbospåret. En perfekt blandning av natur, aktivitet och service i ditt närområde!

Välkommen hem!

Om området

Kvarteret Bellman ligger i området Löten beläget i nordvästra Uppsala. Söder om Löten passerar Tycho Hedéns väg och norr om Löten ligger Bärbyleden och norr om den Nyby. Bebyggelsen består övervägande av lägre flerfamiljshus, blandat med hyres- och bostadsrätter. Genom Löten går även von Bahrska häcken.
Löten har fått sitt namn efter en gård med samma namn. I ett dokument från 1482 beskrivs detta område som "lötine i mellan nyaby oc stadhenom" - löten mellan nyby och staden. Löt betyder egentligen "sluttning", men har i nyare svenska ändrat betydelse till att avse även betesmark.

Kommunikation

Bra kommunikation till city via stadsbusstrafiken. City ligger inom cykelavstånd.

Närservice

Centrum för stadsdelen är Heidenstams torg, med bland annat ICA-affär med postservice, grönsakshandel, frisersalonger, restaurang, gym, apotek, gatukök, vårdcentral. Lötenkyrkan. Johannelunds teologiska högskola och slutligen Heidenstamskolan och Lötens förskola.
Närmare Bellmansgatan finner du också nybyggda Ica Nära Råbyvägen samt restauranger, butiker och gym.

Bilder

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
-ENTRÈ/HALL-
Rymlig entré som också öppnar upp ett generöst utrymme för förvaring till vänster. Här finner du två inbyggda garderober med gott om dold förvaring samt mittemot en hatthylla med avhängning samt plats för skor inunder. Detta mynnar sedan ut till en inre hall med anslutning till flera rum, samt en stor inre del med flera möbleringsalternativ enligt tycke och smak. Väggarna är målade vita och på golv finner du en praktisk plastmatta.

-KÖK-
Bra arbetskök med gott om arbetsytor samt utrustat med spis med ugn, köksfläkt, kyl/frys. Vidare finner du gott om dold förvaring i flera under och överskåp samt högskåp. Bänkytan går i rostfritt stål vilket ger en snygg kontrast mot det i övrigt ljusa ytskikten. Stort fönsterparti ger fint ljus som sedan fångas upp av det vita väggarna. På golv ligger samma plastmatta som i hallen.

-MATDEL-
Intill köket finner du detta generösa utrymme med plats för möblering. Här kan du med fördel placera en matplats vid det stora fönsterpartiet med uppsikt över balkongen. Plats finns även för övrig möblering om önskemål finns. Väggarna går i vitt i kombination med en mörkare fondvägg och på golvet plastmatta.

-VARDAGSRUM-
Genom en fin öppning med glasdörr når du detta stora vardagsrum. Här erbjuds plats för både större soffgrupp samt övrig möblering enligt önskemål, och kan med fördel också delas av för att skapa ytterligare ett sovrum med fönster. Väggarna går i vitt och på golvet vilar laminat.

-SOVRUM-
Rymligt sovrum med stort fönster som ger fint ljus till hela rummet. Här finns plats för större säng samt övrig möblering enligt önskemål, som exempelvis förvaring eller dekoration. Här finner du även en inbyggd garderob.

-BADRUM-
Stamrenoverat och helkaklat badrum. Utrustat med spegel med belysning ovan, inbyggd hylla, tvättställ med kommod, WC, toppmatad tvättmaskin och badkar. Här finner du kaklade väggar med svart kakel över badkar samt vitt kakel resterande. På golv finner du vitt klinker.

-UTEPLATS-
Rymlig och trevlig balkong som mynnar ut i lägenhetens uteplats i bekvämt gavelläge med plats för bord och stolar. Inreds enligt tycke och smak.
Antal rum
2 rum
Boarea
67 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Pris
SEK 1,595,000 utgångspris
Avgift
SEK 3,641 inkl värme, vatten, TV och bredband
Driftskostnad
SEK 6,600 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,260
Försäkring
SEK 2,340
Andel i föreningen
0.21607 %
Andel av årsavgiften
0.21607 %
Reparationsfond
SEK 45
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1966
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX
Energideklaration
Utförd 4/25/2017
Energiklass
F
Energiprestanda primärenergital
152 kWh/m² och år
Förening
Namn
HSB BRF 51 Bellman i Uppsala
Om föreningen
Föreningen har följande bostadsrätts- och uthyrningsenheter:
Bostadsrät 2 rok: 78 st
Bostadsrätt 5 rok: 177 st
Totalt 255 st.
Lokaler med hyresrätt: 9 st
Garage: 218 st
P-plats m motorvärmare: 9 st
P-plats: 48 st.

Gemensamma utrymmen;
Tvättstugor finns på tre ställen, (blåa- röda- samt gröna gården). Föreningen har också en festlokal, hobbyrum, övernattningsrum, bastu (röda gården), träningslokal/gym (gröna gården). Gymmet får användas mot en kostnad om 50 kr/månad och festlokalen hyrs för 200 kr. För bastun betalas en engångsavgift om 100 kr. Övernattningsrummet har fyra bättar och kostar 100,- första natten, därefter 50,-/natt.

Läs gärna mer på föreningens hemsida; //www.hsb.se/uppsala/brf/bellman
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
255
Antal lokaler i föreningen
9
Tv och bredband
Kabel-TV (grundutbud) och bredband genom Comhem ingår i månadsavgiften.
Parkering
Det finns garage 218 st (600 kr / månad), motorvärmarplats 9 st (ca 300 kr / månad) samt p-plats 48 st (200 kr / månad) (hämtat ur https://www.hsb.se/uppsala/brf/bellman/gemensamma-utrymmen/bilparkering/)
Kösystem tillämpas.
Renoveringar
Underhåll av fastigheten:
2017 - Installation av ledbelysning i trapphus
2016 - Renovering av övernattningsrum, gym samt festlokal
2012 - 2015 - Stamrenoveringen av samtliga våtrum och kök genomfördes.
2012 - 2015 - renovering av ventilation, elskåpen försågs med automatsäkringar samt att ny el drogs till våtrummen.
2014 - kontroll balkonger
2000-talet - nya fönster
1992 - ombyggnad tak
1994 - underhåll
1988 - underhåll
Ekonomi
Inga planerade avgiftsändringar.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja.
Överlåtelseavgift
SEK 1,138 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 455
Övrigt
Inglasning av balkong - lov hos styrelsen krävs. Därefter ansöker du om bygglov hos Uppsala kommun.

Då bostadsrättsföreningen är en HSB-förening krävs även medlemskap i HSB Uppsala (medlemsavgift på 500 kr deponeras i samband med köpet). Medlemsavgift till HSB om 300kr/år tillkommer.

Karta

Bellman Uppsala

Bellmansgatan 50

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg