MED80755114B3034D30923733E9AB9016E7

Mycket ljus och fin lägenhet med fri vy!

Viksjö, JÄRFÄLLA

Axvägen 8, vån 3

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,214 inkl värme, vatten, kabel-TV & bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea40 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer163
Byggår1968
Driftskostnad83 kr/månad

Utgångspris: SEK 1,550,000

Välkommen till en fantastiskt ljus lägenhet med vackert trägolv och breda fönsterpartier. Välplanerade 40 kvm som fördelar sig på en rymlig hall med inbyggda garderober, badrum, vardagsrum i öppen planlösning mot köket med plats för matbord och stolar. Mysig sovalkov med fönster som skapar ett fint ljusinsläpp. Brf Ekens gård fylls av grönskande träd, lugna och sköna sittplatser uppe på kullen som vetter mot skogsdungen. Här bor du i ett lugnt och tryggt bostadsområde med närhet till trevliga promenadstråk, grönområden och kommunikationer. Viksjö centrum erbjuder mataffär, café, gym och övrigt serviceutbud. Med endast en kort promenad från lägenheten kan du ta bussen till pendeltåget i Jakobsberg centrum. Varmt välkommen på de öppna visningarna och det går även bra att boka privata visningar!

Om området

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med ca 20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger och bankkontor. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Bilder

Planeringsverktyg

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Bostaden presenterar följande planlösning

Hall
Rymlig hall med 4 inbyggda garderober och plats för avhängning samt hatthylla. Parkettgolv med målade väggar i en gul kulör

Badrum
Helkaklat badrum med badkar, wc-stol, handfat, handdukshängare, spegel och två förvaringsskåp. Stort badrum med ytterligare plats för förvaringsskåp. Grått klinker och vit/gråmelerat kakel på väggarna.

Vardagsrum
Fantastiskt ljust vardagsrum med fin utsikt i ett högt läge. Här ryms soffgrupp, fåtölj, byrå, tv, tv-bänk och ytterligare möblemang. Vackert trägolv och vitmålade väggar med ljusgrå fondvägg.

Kök
I öppen planlösning mot vardagsrummet ligger köket som pryds med vita kökssnickerier och laminatbänkskiva med svart kakel ovan. Gott om plats för förvaring i både skåp och lådor samt goda arbetsytor för att vara en 1:a. Diskho med avställningsyta, Kyl/Frys från Bosch och Spis med Fläkt från Bosch.

Sovalkov
Mysig sovalkov som delvis skärmas av mot vardagsrummet med en vägg. Fönster vid sängen som skapar ett fint ljusinsläpp. Plats för dubbelsäng och sängbord!

Övrigt:
- Lägenhetsförråd på entréplan
- Cykelförråd på entréplan
- Tvättstuga på entréplan
Antal rum
1 rum
Boarea
40 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 6, hiss finns
Pris
SEK 1,550,000
Avgift
SEK 2,214 inkl värme, vatten, kabel-TV & bredband
Driftskostnad
SEK 1,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,000
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.22122 %
Andel av årsavgiften
0.22122 %
Reparationsfond
SEK 687
Byggnad
Byggnadstyp
6-våningshus med hiss
Byggnadsår
1968
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 8/8/2018
Energiklass
F
Energiprestanda primärenergital
163 kWh/m² och år
Förening
Namn
HSB Brf Eken i Järfälla
Om föreningen
Välkommen till Brf Eken som består av 270 lägenheter och 84 lokaler (inkl förråd) fördelade på 9 höghus med hiss. Byggår 1968.

Tvättstuga, cykelförråd och 2 st hobbyrum samt en föreningslokal på Stråvägen 4 finns att tillgå. Källarförråd till samtliga lägenheter.
Föreningen tillämpar enhetsmätning av elen via företaget Home Solutions, faktura skickas 1 gång/kvartal och specificeras på hyresavin. Detta innebar att du som boende betalar för den el du/ni verkligen förbrukar.

Hemsida
www.hsb.se/norrastorstockholm/eken.
Organisationsform
Bostadsrätt
Tv och bredband
Bredband: Föreningen har avtal om gruppanslutning via Bredbandsbolaget som levererar 100 mb. Kostnaden ingår i din månadsavgift.
TV: Föreningen har avtal om gruppanslutning, Fiber TV, via Bredbandsbolaget. Grundutbudet T-1 Bas ingår i månadsavgiften.
Parkering
Parkeringsplatser finns i föreningen med eller utan el, samt garage. 85 p-platser och 242 garage-platser. Parkeringsplats utan el-stolpe för ca 150 kr/mån. Garage utan el-stolpe för ca 281 kr/mån och med el-stolpe för ca 351 kr/mån (2019-09-30). Separat kö via HSB.
Renoveringar
2013: Byte av takpapp
2014: Renovering av garagen och tillhörande grovsoprum samt alla föreningens soprum.
2016/17: Fönsterbyte av alla byggnader tillhörande föreningen.
2015/16 Spolning av stammarna i byggnaderna. De spolas vart 5:e år, då utförs besiktning av stammarna samt underhåll.

Kommande renoveringar
Stammarna kontrollerades för 4 år sedan, ingen åtgärd bedömdes behöva utföras då stammarna pga att de går rakt lodrätt fortsatt håller sig i gott skick. Nästa spolning och kontroll genomförs 2021.
Avloppsledningarna i bottenplattan/sulorna kommer att fräsas och relaining ske, de liggande avloppsstammarna.
Pågående fasadrenoveringar, kontakt med kommunen då de är kulturmärkta gällande utförande. Avslutas under året.
Energisparprojekt pågår löpande i samarbete med HSB Värmland, avser även ventilation, och där återstår att se över flödet i radiatorerna för att uppnå maximal komfort i relation till kostnad. Ventilationssystemet har återvinning där värmen i frånluften tas om hand och har reglerats till ett bra flöde under 2019.
Ekonomi
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp som betalas enligt föreningens stadgar. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av gällande prisbasbelopp per pantsättning. Föreningens årsredovisning, stadgar samt energideklaration finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare. Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm.

Inför 2020 höjdes avgiften med 3 %. Fortsatt indexjustering/avsättning till kommande renoveringar kan komma ske.

Karta

Viksjö JÄRFÄLLA

Axvägen 8, vån 3

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg