Eknäs, Saltsjö-Boo

Höjdvägen 3A


Såld!

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

ACCEPTERAT PRIS!
Välkommen till denna smakfullt renoverade 1:a med sovalkov. Optimalt planerad och lättmöblerad med många bra förvaringslösningar. Köket är modernt och snyggt från 2013 med plats för matbord. Stambytt badrum 2005 med kaklade väggar och klinkergolv. Vackert parkettgolv samt vitmålade väggar. Nära busshållplats med 12 min resp. 20 min med buss till Nacka Forum och Slussen. Flera fina grönområden med promenadslingor, hav och badsjöar finns på promenadavstånd. Nära till kiosk, grill, pizzeria samt Björknäs Centrum med matbutik och bra service. Föreningen har liten träningslokal och bastu i huset. Två förråd på samma plan tillhör lägenheten.
Perfekt förstaboende!

Om området

För dig som bor i Eknäs ligger Kocktorpssjön och Bagarsjön på nära avstånd, med populära badplatser. Vintertid plogas en skridskobana upp på Bagarsjön. En fiskevårdsförening finns i området som bildades 1962 för att bevara Bagarsjön samt för att sköta fisket.

I närområdet ligger Boo Gård, vars område består främst av villor i varierande form och storlek. Här kombineras lugn och vacker natur med närhet till såväl Stockholms innerstad som skärgården. Flertalet badplatser och båtplatser finns här. Boo trädgård är en handelsträdgård med intilliggande café, och ett populärt fikastopp på den "lugna promenaden". Boovallen och Björknäs IP finns för idrottsutövare och åskådare. Boo kapell som uppfördes 1724 anordnar musikkvällar sommartid. För dig som vill ta en promenad, cykel eller joggingtur finns fantastiska och upplevelserika vägar och spår i närområdet.

Kommunikation

Ett flertal busslinjer passerar regelbundet under dagar och kvällar och tar dig snabbt till och från Slussen. För ytterligare information om kommunikationer se, www.sl.se

Närservice

Matbutik finns på gångavstånd i Björknäs Centrum. För shoppingsugna finns Orminge C på nära avstånd med mataffärer, bibliotek, restaurang, café m.m. Dessutom vårdcentral, tandläkare, mödravård, barnavård och friskvård. Kommunen i övrigt bjuder på expansiva Sickla Köpkvarter, nyrenoverade och utbyggda Nacka Forum. För dig som har ärenden åt andra hållet erbjuder även Gustavsberg på shoppingupplevelser.

Flera förskolor finns centralt belägna i området. För äldre elever finns Björknäs skola, Boo Gårds skola, Johannes Petri skola samt Myrsjöskolan. För mer utförlig information om skolor se Nacka Kommuns hemsida, www.nacka.se samt även privata alternativ.

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,015 Inkl värme, vatten & kabel-tv
TypLägenhet
Boarea30 kvm
Lägenhetsnummer38
Byggår1963
Driftskostnad402 kr/månad

Alla bilder

Planritningar

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
1 rum
Boarea
30 kvm
Beskrivning
HALL
Välkomnande hall med hatthylla, garderob, parkettgolv och vitmålade väggar.

VARDAGSRUM
Ljust och trivsamt vardagsrum i öppen planlösning mot kök. Plats för soffa och mediamöbel. Stort fönster i fritt läge. Parkettgolv samt vitmålade väggar.

SOVALKOV
Sovalkov med plats för 140-säng. Platsbyggt väggskåp samt rymlig garderobsvägg med skjutdörrar. Parkettgolv samt vitmålade väggar.

KÖK
Snyggt kök totalrenoverat 2013 i öppen planlösning med vardagsrum. Två fönster samt plats för matbord. Vita luckor, svartbrun bänkskiva med infälld diskho och spishäll samt grått kakel. Rostfri fläktkåpa, rostfri kyl/frys samt varmluftsugn. Parkettgolv samt vitmålade väggar.

BADRUM
Fint badrum med vita kaklade väggar och ljust klinkergolv. Wc, dusch, tvättställ med skåp, spegelskåp, högskåp samt handdukstork.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift
SEK 2,015 Inkl värme, vatten & kabel-tv
Driftskostnad
SEK 4,824 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,300
Försäkring
SEK 1,524
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.583 %
Andel av årsavgiften
0.583 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1963
Uppvärmning
Bergvärme
Energideklaration
Utförd. 2/8/2009
Energiprestanda
60 kWh/m² (Atemp) och år
Förening
Namn
HSB Brf Eknäs i Nacka
Om föreningen
Föreningen äger och förvaltar fastigheten Eknäs 1:231 med adress Höjdvägen 1, 3 och 5 A-D i Nacka kommun. Föreningens 90 lägenheter upplåtes alla med bostadsrätt. Förvaltningen sköts av HSB. Stambyte gjordes 2005 (även elstammar). 2007 installerades bergvärme och 2010 byttes samtliga fönster, balkongdörrar och entréportar. Kalendarium över tidigare utförda renoveringar finns i årsredovisningen.

I föreningen finns två välutrustade tvättstugor, övernattningsrum med pentry, föreningslokal med pentry för ca 30 personer, träningslokal och bastu samt cykelförråd och hobbyrum. På gården finns grovsoprum. För de äldre finns en aktiv pensionärsförening "Eklöven" som anordnar diverse aktiviteter.

Föreningens byggnader inramar en bilfri, grön innergård. Till varje bostad i respektive port finns källarförråd samt matkällarförråd. Bredbandsleverantör är Bredbandsbolaget. Basutbudet för Kabel-TV från Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften.

Parkeringsplatser finns att hyra för 150kr/mån alt. med eluttag 350kr/mån, det är fn kö till p-plats. Planer finns att renovera eller byta balkongerna samt renovera fasaden och måla om trapphusen i framtiden. Januari 2019 höjdes månadsavgifterna med 2%.
Överlåtelseavgift, 2,5% av gällande basbelopp betalas av säljaren. Pantsättningsavgift, 1% av gällande basbelopp debiteras pantsättaren per pant.
Medlemskap i HSB Stockholm krävs och betalas av köparen.
Organisationsform
Andelsratt

Karta

Eknäs Saltsjö-Boo

Höjdvägen 3A

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2019 HusmanHagberg