230
MEDD79C097CB2E843FDBEC6FA730CDD6F71

Budgivning

Viksjö, Järfälla

Stråvägen 5 vån 5

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,836 inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband. Enhetsmätning gällande el
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea88 kvm
Våning5 (hiss finns)
Lägenhetsnummer25
Byggår1968
Driftskostnad453 kr/månad

Utgångspris: SEK 2,095,000

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Visningar

9
May | Sunday
Kl 14:15 - 15:00

Högt belägen och rymlig 3:a med stora trivselvärden och helt insynsskyddat läge med balkong mot grönområde. Lägenheten som har en utmärkt planlösning och ljus interiör, fördelas över en rymlig hall med förvaring, elegant och smakfullt kök med utgång till balkongen, ljus och trivsam sällskapsdel, två bra sovrum, stort duschrum med duschkabin samt separat tvättavdelning. Dessutom så ingår bredband i månadsavgiften. Här lever ni ett bekvämt lägenhetsliv med närhet till kommunikationer, förskola/skolor, gröna naturupplevelser och ett stort urval av fritidsaktiviteter.

- Näst högst upp i huset med fantastisk utsikt mot grönska och Viksjö. Läget gör också att bostaden är så gott som helt fri från insyn.
- Balkong med eftermiddagssol
- Renoverat kök
- Tvättstuga i bostaden och föreningens i byggnaden.

Vi använder "slot-tider" för den öppna visningen, med anledning av corona viruset. Jag tar emot tre sällskap per kvart i huset så jag ber er som spekulant att boka in sig innan utsatt tid. Vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare om det är några oklarheter.

Om området

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med ca 20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger och bankkontor. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
88 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Rymlig hall i vinkel med gott om förvaring i garderobsmöbel direkt innanför dörren, garderober med skjutdörrar samt ingång till klädkammare.
Sovrum
Rakt fram ligger detta sovrum med möjlighet till anslutning till köket. Här finner man gott om plats för enkelsäng skrivbord samt barnenslek. Fönster vetter mot väst och skogsparti.
Kök
Renoverat och rymligt kök med smarta förvaringsfunktioner samt ordentlig matplats framför fönster och utgång till balkong. Skåpinredning i ek med arbetsbänk i laminat och ovanför sitter kakel som stänkskydd. Köket är fullt utrustat med fullstor kyl, fullstor frys, diskmaskin, spis, ugn, spisfläkt samt städskåp. Från köket når man den mysiga balkongen som ligger med insynsskyddat med utsikt mot skogsparti. På balkongen har man eftermiddags- och kvällssol
Tvättstuga
Mellan kök och det andra sovrummet finns tvättstuga med bänkyta, tvättho och plats för tvättmaskin. Fönster mot balkong. Tack vare det stora fönstret fåt man rikligt ljus in i badrummet.
Badrum
Våtrumsmatta på golv och väggar. Här finns handfat, wc, spegelskåp, duschkabin.
Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med stora fönsterytor och fransk balkong som bjuder på underbar utsikt mot grönska och mycket sol. Här slås man verkligen av bostadens höga läge upp och fritt från insyn.
Sovrum
Master bedroom med gott om plats för dubbelsäng samt sovrumsmöblemang. Nå från vardagsrummet samt tvättstugan.
Uteplats
Stor balkong med insynsskyddat läge tack vare höga läget i huset och utsikt mot skogsdunge. Här kan man njuta av solen sista strålar!
Parkering
Bilplatser finns i föreningen i form av uteplatser samt garage. Läs mer i föreningsinformationen.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
5 av 6, hiss finns
Pris
SEK 2,095,000 Utgångspris
Avgift
SEK 4,836 inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband. Enhetsmätning gällande el
Driftskostnad
SEK 5,431 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,500
Försäkring
SEK 1,931
Beräknat antal personer
3
Andel i föreningen
0.4587 %
Andel av årsavgiften
0.4587 %
Tillträde
Slutet av juni
Byggnad
Byggnadstyp
6-våningshus med hiss
Byggnadsår
1968
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 8/8/2018
Energiklass
F
Energiprestanda
163 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas fönster
Förening
Namn
HSB Brf Eken i Järfälla
Om föreningen
Välkommen till Brf Eken som består av 270 lägenheter och 84 lokaler (inkl förråd) fördelade på 9 höghus med hiss. Byggår 1968.

Tvättstuga, cykelförråd och 2 st hobbyrum samt en föreningslokal på Stråvägen 4 finns att tillgå. Källarförråd till samtliga lägenheter.
Föreningen tillämpar enhetsmätning av elen via företaget Home Solutions, faktura skickas 1 gång/kvartal och specificeras på hyresavin. Detta innebar att du som boende betalar för den el du/ni verkligen förbrukar.

Hemsida
www.hsb.se/norrastorstockholm/eken.
Organisationsform
Bostadsrätt
Tv och bredband
Bredband: Föreningen har avtal om gruppanslutning via Telenor som levererar 100 mb. Kostnaden ingår i din månadsavgift.
TV: Föreningen har avtal om gruppanslutning, Fiber TV, via Telenor. Grundutbudet T-1 Bas ingår i månadsavgiften.
Parkering
Parkeringsplatser finns i föreningen med eller utan el, samt garage. 85 p-platser och 242 garage-platser. Parkeringsplats utan el-stolpe för ca 150 kr/mån. Garage utan el-stolpe för ca 281 kr/mån och med el-stolpe för ca 351 kr/mån (2019-09-30). Separat kö via HSB.
Renoveringar
2013: Byte av takpapp
2014: Renovering av garagen och tillhörande grovsoprum samt alla föreningens soprum.
2016/17: Fönsterbyte av alla byggnader tillhörande föreningen.
2015/16 Spolning av stammarna i byggnaderna. De spolas vart 5:e år, då utförs besiktning av stammarna samt underhåll.
2020: Avloppsledningarna i bottenplattan/sulorna, de liggande avloppsstammarna, har relineats.
2021: Spolning av stammarna

Kommande renoveringar
Ekonomi
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp som betalas enligt föreningens stadgar. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av gällande prisbasbelopp per pantsättning. Föreningens årsredovisning, stadgar samt energideklaration finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare. Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm.

Inför 2020 höjdes avgiften med 3 %. Fortsatt indexjustering/avsättning till kommande renoveringar kan komma ske.

Karta

Viksjö Järfälla

Stråvägen 5 vån 5

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg