190
MED74F4AC07FC194E84A9557FE622BEDD7B

Såld!

Gustavsberg Hästhagen, Gustavsberg

Hovvägen 14


Såld!
Slutpris: SEK 3,240,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till idylliska Hovvägen och det här radhuset bestående av både entréplan och sluttningsvåning. Nytt kök och badrum samt rymligt och funktionellt med solig altan och trädgård åt sydväst. Belägen centralt nära buss, service, skolor mm

Om området

Välkommen till Hästhagen och Gustavsberg! Hästhagen är ett av Gustavsbergs allra mest centrala områden. Hästhagen präglas, precis som området Höjdhagen, av äldre vacker bruksbebyggelse med anor från Porslinsfabrikens storhetstid. Området präglas vidare av vackra talldungar vid sidan av små backiga vägar omgärdade av öppna uppväxta trädgårdar och naturstråk. Det är den här behagliga balansen mellan bebyggelse och natur som gör Hästhagen till den idyll som området är idag.

Hovvägens fina bostadsrättsförening ligger lugnt och skönt och präglas av att vara ett område med bilfria vägar och närhet till natur. I Gustavsbergs centrum finns det tillgång till all närservice i form av matbutik, banker, apotek, restaurant, tandvård mm. Gustavsberg bjuder även på alla möjliga former av sportverksamhet som t ex gym, tennis och simhall.

Väster om Hästhagen ligger Farsta Slottsvik och Gustavsbergs anrika Porslinsfabriksområde som idag bjuder på ett kulturellt utbud i form av gallerier, restauranger, butiker och muséeum. Farsta Slottsvik bjuder vidare på vackra promenadstråk i skärgårdsnatur och fina uflyktsplatser att picknicka på.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Gustavsberg, som är huvudort på Värmdö har alla dessa attribut; Närhet till storstad, vacker skärgårdsnatur och dessutom unik kulturhistoria i form av det anrika fabriksområdet. Välkommen att trivas i Gustavsberg!

Vill du ha mer information om kommunal service i Värmdö kan du kontakta Värmdö kommun på telefon 08-570 470 00 eller gå in på www.varmdo.se

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,260 inkl värme, VA, TV, bredband
TypRadhus
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum5 rok
Boarea123 kvm
Biarea2 kvm
Lägenhetsnummer14
Byggår1966
Driftskostnad1,167 kr/månad

Bilder

Hel kyl och frys samt gott om skåp och lådor

Altan och trädgård i väst. Superbra solläge.

Stort altandäck åt sydväst

Vardagsrum på nedre plan

Vy över planlösning på entréplanet

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen in på klassiska Hovvägen och det här rymliga radhuset bestående av både entréplan och sluttningsplan. Njut av uteplats, trädgård och balkong i två väderstreck. Gott om plats för den stora familjen med många sovrum, badrum, tvättstuga samt ett stort nytt kök.

Entréplan:
Entré till hall med plats för upphängning. Direkt anslutning till nyrenoverat kök (IKEA, 2015) med svarta luckor, spots i tak, grå laminatskiva och kakelplattor av italiensk marmor. Gott om förvaring i skåp och lådor, dubbelho samt vitvaror i form av rostfri utsugsfläkt och varmluftsugn, diskmaskin, svart hel kyl och frys, integrerad micro med grillfunktion samt extra bred induktionshäll. Hela entréplanet har nytt grått laminatgolv. Hantverksrenoverat badrum med takfönster för ljusinsläpp, dusch, handfat samt WC. På entréplanet finns ytterligare sammanlagt fem sovrum och ett utrymme för klädkammare. Möjligheten finns att ändra planlösningen för att få ett vardagsrum även på övre plan. Hela golvet på övre plan är nytt efter renovering 2015. Nyinsatta skjutdörrar till sovrummen på entréplanet.

Sluttningsplan:
Slipad och betsad trappa ner till vardagsrummet med två stora fönster ut samt extra förråd under trappan. Vidare består sluttningsvåningen av tvättstuga, moderniserad WC, hobbyrum, utgång till trädgård samt ett stort förrådsutrymme (som ägs av föreningen men nyttjas av radhusägaren). Vid renovering av tvättstugan står föreningen för byte av golvbrunn. Ytskikten står radhusägaren för.

Ny el i hela huset.


Ett rymligt och funktionellt boende med soliga uteplatser!
Antal rum
5 rum
Boarea
123 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift
SEK 5,260 inkl värme, VA, TV, bredband
Driftskostnad
SEK 14,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 12,000
Renhållning
SEK 2,000
Beräknat antal personer
6
Andel i föreningen
2.19 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Radhus
Byggnadsår
1966
Uppvärmning
bergvärme, solpaneler
Energideklaration
Utförd. 10/28/2008
Energiprestanda
197 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Övrigt
I sluttningsvånings inre del finns ett stort förråd som tillhör föreningen men som får användas av lägenhetsinnehavaren till förvaring.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Radhuset har en liten uteplats på framsidan med morgonsol. En stor altan och liten gräsmatta i västläge med väldigt bra solläge. Dessutom har den även en balkong i västläge.

Förråd hela bakre delen på källarplan.
Förening
Namn
Brf Hoven
Om föreningen
Fastigheten bebyggdes 1966-67 av Gustavsbergsfabriken. Brf Hoven består idag av 54 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Föreningen har god ekonomi med låg belåning. Just nu finns inget beslut om avgiftshöjning. Föreningens bostäder värms upp med hjälp av bergvärme kompletterat med solvärmepaneler (år 2009).
Antal lägenheter
54
Tv och bredband
Fiber (100/100 Mbit/s) och kabel-TV är installerat i fastigheten. Leverantör är Telia. Kabel-TV grundutbud och bredband ingår i månadsavgiften.
Parkering
Parkeringsplats och garage går att hyra i föreningen. Det finns totalt 22 p-platser och 20 garage. Det finns även 5 uppställningsplatser för lastbilar och husvagnar. P-plats med el (kö) kostar 230 kr/mån, p-plats utan el kostar 120 kr/mån och garage (kö) kostar 250 kr/mån.
Renoveringar
Stambyte är ej gjort. Det finns inga planer på det för närvarande.

Nya entrédörrar i form av säkerhetsdörrar (2017).
Ekonomi
Föreningen har lån på 5 700 000 kr.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
SEK 1,120
Pantsättningsavgift
SEK 448

Karta

Gustavsberg Hästhagen Gustavsberg

Hovvägen 14

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg