190
MEDD1688A287B1B45EE9B110873EA7A9C0D

Välplanerad trea i obelånad förening

Såld!

Kviberg, Göteborg

Befälsgatan 8


Såld!
Slutpris: SEK 2,800,000

Ansvarig mäklare

Varmt välkomna till denna välplanerade trea med stor balkong i soligt västerläge och utsikt. Boendet är i hög standard med ett modernt renoverat kök och genomgående fint skick med gott om förvaringsutrymmen. Här bor du i en populär och helt obelånad förening vilket gör att avgiften blir mycket låg. Två hissar finns i varje uppgång. Kviberg har blivit känt för en bred och livlig idrottsverksamhet och stora utbud av natur men samtidigt bara ett stenkast från citypulsen. Vilket gör att allt fler och fler söker sig hit.
Välkomna på visning!

Om området

I ett landskap med allt från bergsplatåer, skog, bäckraviner till öppna ängar finns alla möjligheter till härliga aktiviteter som spännande upptäcktsfärder, svampplockning och löparrundor. Kviberg har blivit känt för en bred och livlig idrottsverksamhet. I nybyggda Serneke Arena, Nordens största multisportanläggning med sju våningar, erbjuds allt från längdskidåkning till handboll och fotboll. Här ryms även gym, idrottsgymnasium, restaurang, hotell mm. En stor skatepark och världens största inomhusanläggning för beachvolleyboll finns i området och för dig som gillar att klättra väntar Kvibergs klätterklubb och Klätterdomen, Sveriges största klätterhall.

Kviberg är ett möjligheternas område som stadigt växer och förändras, här planeras bland annat för nya bostäder, förskola, handelsträdgård och handelskvarter. All tänkbar service finns även på bekvämt avstånd i Gamlestaden i form av mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. Här kommer byggas ett stort handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram. Ett av Göteborgs största köpcentrum Allum, hittar du i Partille bara 7,5 km bort. Där har du också tillgång till banker, restauranger, bagerier, byggvaruhus och stora matbutiker såsom ICA Maxi och Willys.

I Kviberg syns de pampiga röda kasernbyggnaderna som ett minne från en militär epok som sträckte sig från 1895 till 1994. Här huserade Göta Artilleriregemente och senare Göta luftvärnsregemente, LV6. Arkitekten Erik Josephsson utformade Kvibergs Kaserner i tidstypisk stil som var inspirerad av gotiken och medeltida borgararkitektur. Idag har området ett stort militär- och byggnadshistoriskt värde och ägs av Göteborgs kommun. En mängd verksamheter fyller de gamla kasernerna, bland annat Kulturhus Kviberg och populära Kvibergs marknad som anordnas i de gamla häststallarna under veckosluten.

För dig som bor i Kviberg är storstadslivets puls är aldrig långt borta. Bra cykelväg finns hela vägen in till Göteborgs innerstad och du som åker kommunalt tar dig lätt in till centrum med både buss och spårvagn som går dygnet runt. Från hållplats Brovägen reser du med buss på ungefär en kvart.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,102 inkl värme, VA och kabel-tv
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea74.5 kvm
Våning9 (hiss finns)
Lägenhetsnummer160
Byggår1960
Driftskostnad325 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Gott om plats för matsalsmöbel

Rymligt vardagsrum med utgång till den stora balkongen

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
74.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Hallen går i ljusa vita toner lägst väggarna och på golvet ligger en fin ekparkett. Rummet erbjuder gott om förvarning i form av tre inbyggda garderober samt gott om plats för avhängning.
Vardagsrum
Rakt fram från hallen genom den läckra valvöppningen når ni vardagsrummet. Rummet pryds av en vacker ekparkett från husets begynnelse. Väggarna går i ljusa vita toner och det finns plats både för ett större matbord samt soffa med tillhörande möblemang. Härifrån når ni även lägenhetens balkong. Här har du en hänförande utsikt över både den gröna naturen och hamninloppet i city vilket talar för sig själv. Måste upplevas!
Kök
Köket är modernt renoverat med stilrena detaljer. Vita skåpluckor, en massiv ekbänkskiva med en rostfri diskho, vitt kakel pryder väggen. Rummet är utrustat med spishäll, fläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro, kyl/frys, och självklart en diskmaskin som gör vardagen lite enklare. I köket ryms det även matbord.
Sovrum 1
I detta rum som är det större sovrummet ligger det även här ekparkett som pryder golvet och väggarna går i ljusa vita toner. Det finns fyra stycken inbyggda garderober där ni får plats med det mesta. Från sovrummets fönster har ni en fin utsikt över innergården och den närliggande naturen.
Sovrum 2
Det mindre sovrummet passar perfekt som barnrum eller varför inte ett kontor till den som behöver det. Väggarna går i ljusa toner även här inne tillsammans med den snygga ekparketten på golvet. Genom fönstret har ni utsikt över innergården.
Badrum
Badrummet är hel kaklat i ljust utförande. Rummet är utrustat med wc, handfat, spegelskåp, handdukstork, duschhörna samt även en tvättmaskin.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
9 av 14, hiss finns
Avgift
SEK 3,102 inkl värme, VA och kabel-tv
Driftskostnad
SEK 3,900 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,700
Försäkring
SEK 1,200
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
0.4398 %
Andel av årsavgiften
0.44103 %
Tillträde
Enl. överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1960
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 1/19/2009
Energiprestanda
149 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett vindsförråd
Förening
Namn
Riksbyggens BRF Kvibergs Park
Om föreningen
Riksbyggens Brf Kvibergs Park äger fastigheten Kviberg 22:12 i Göteborg där man 1960 uppförde en byggnad med 256 lägenheter. Fastighetens adress är Befälsgatan 4-14 och har följande lägenhetsfördelning:
2 rok: 114 st
3 rok: 86 st
4 rok: 56 st

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.

För mer information se föreningens hemsida:
www.kvibergspark.se/
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
256
Tv och bredband
Grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas separat från respektive lägenhetsinnehavare.
Parkering
Föreningen har 109 st P-platser som kostar c:a 120 kr/mån, och 115 st varmgarage som kostar c:a 340 kr/mån. Till samtliga är det separat kö, med väntetid om c:a 3-4 år för garage. För ny medlem brukar föreningen kunna ordna minst 1 st parkeringsplats om så önskas.

Det finns även c:a 20 besöksparkeringar i anslutning till fastigheten som kostar 5 kr/tim.
Renoveringar
Föreningen utför löpande det underhåll och reparationsarbeten som krävs på fastigheten.

Utfört underhåll/renoveringar:
2015: Utbyte av tvättmaskiner, torktumlare i tvättstugan
2006: Markarbeten
2000: Balkonginglasning
1996: Stambyte
1993: Takrenovering
1986-87: Fasadrenovering, tilläggsisolering, nya fönster

Kommande underhåll/renoveringar:
-Relining av återstående avloppsrör och kulvertar (c:a 500 tkr)
-Byte av staket (c:a 150 tkr)
-Målningsarbeten (c:a 130 tkr)
Ekonomi
Föreningen har en mycket god ekonomi. Samtliga större underhållsarbeten är gjorda och något större renoveringsbehov finns inte de närmaste åren. Under 2016 löste föreningen sina lån och är numera skuldfria. Pga. förnyat tomträttsavtal kommer avgiften höjas. Höjningen kommer förhandlas och fastställas senare under året.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Nej, tomträtt.
Övrigt
Gemensamma utrymmen:
Föreningens medlemmar får disponera tvättstuga, torkrum, cykelförråd, källar-/vindsförråd, bastu, tvättplats för bil, samlingslokal och festlokal

Man har även ett eget rekreationsområde med bl.a. grillplats, minigolfbana, bordtennisbord och uteschack.

Karta

Kviberg Göteborg

Befälsgatan 8

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg