Stenbrohultsvägen 103

Bilder

Utgångspris

1 100 000 kr

Bevaka slutpriset

Stenbrohultsvägen 103 , Sävja , Uppsala

Synnerligen välbelägen, ljus och trevlig bostad i Brf Skogsblomman för den aktive 55+:aren. Lägenheten har de senaste åren genomgått lite renovering med nya fräshca ytskikt. Den nya inglasade balkongen med trätrall har ett luftigt läge med strålande utsikt över området utan någon insyn. Generösa sällskapsytor och ett bra sovrum. Stort badrum med 2 duschar och möjlighet till tvättmaskin, det finns även plats för badkar. Goda förvaringsutrymmen i klädkammare samt vindsförråd. Parkeringsplatser finns att hyra.

Brf Skogsblomman är ett bekvämt boende med hiss från markplan som vänder sig dig som önskar ett bekvämt boende med tillgång till restaurang, bibliotek, gästrum, sällskapsrum, hobbyrum, vävstuga, bastu, jacuzzi, gymnastiksal m.m.

I den angivna månadsavgiften ingår värme, vatten, hushållsel, bredband samt tv. Avgift för service och middagskuponger tillkommer per boende. Se detaljerad info under rubriken "förening".

Härifrån är det goda busskommunikationer till city och till Resecentrum med busshållplats strax utanför tomten. Närservice finns i området med närlivs, Sävja vårdcentral, apotek, kommunalt bibliotek samt kommunens Träffpunkt Sävja. Närmaste större affär är ICA Supermarket i Vilan. I Boländerna, med bussförbindelse från dörr till dörr, finns ett affärscentrum med bl.a. City Gross, Coop, IKEA och Systembolag. Det är direkt närhet till fin natur med promenadstråk vid det intilliggande stora naturområdet Lunsen.

Välkommen hit, välkommen hem!

Vid intresse kontakta ansvarig mäklare Jesper Ackelman för mer information, på 070-770 18 13 eller jesper.ackelman@husmanhagberg.se!

65,1 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
5 125 kr inkl. hushållsel, värme, vatten, tv, internet. Exkl. serviceavgift och matkuponger
Typ:
Lägenhet
Boarea:
65,1 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
534
Byggår:
1992
Driftskostnad:
100 kr/månad
Utgångspris:
1 100 000 kr

Mer information

Budgivning pågår

Bud Budgivare Tidpunkt
950 000:- 1 2019-09-10 14:42

* = Annullerat bud

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

65,1 kvm

Rumsbeskrivning

- ENTRÉ -
Entré med porttelefon vid huvudentrén från Stenbrohultsvägen 101. Det finns även en entré vid Stenbrohultsvägen 103/105 (här finns dock ej porttelefon).

- HALL -
Rymlig möblerbar hall. Plats för avhängning på hatthylla samt i garderob. På golvet ligger plastmatta och väggarna är tapetserade i vit nyans. Ingång till kök samt rymlig klädkammare på höger sida, badrum till vänster. Hallen fortsätter till sov- och vardagsrummet.

- KLÄDKAMMARE -
Rymlig klädkammare med hyllor och klädstänger med bra plats för förvaring.

- BADRUM -
Helkaklat badrum med vitt kakel och plattor med grön nyans som bildar en bård, klinker i beige nyans på golvet. Badrummet har dusch, det finns dessutom plats för badkar på motsatt vägg. Väggmonterad wc-stol, handfat med belyst badrumsspegel och avställningsyta i marmor. Förvaringsskåp både över wc-stol och i hörnet där det är förberett för en tvättmaskin. Här finns även en vattenburen handdukstork.

- SOVRUM –
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Ljusrosa tapetserade väggar och ljus plastmatta på golvet. Härligt ljusinsläpp från två hörnfönster.

- VARDAGSRUM –
Generöst vardagsrum med stora fönster i tre väderstreck utan insyn. Lättmöblerat rum med plats för både soffgrupp och matsalsmöbler. Ljusgula tapeter och ekparkett på golvet.

- KÖK –
Ljust kök med matplats invid stora fönster samt utgången till den inglasade balkongen. Vitvaror består av spishäll med ugn, fläkt, kombinerad kyl/frys samt diskmaskin. Gott om arbetsytor med ljusa bänkar på båda sidor om köket, ljusa köksluckor och diskbänk i rostfritt. Ljusgröna tapetserade väggar och plastmatta på golvet.

- BALKONG –
Underbar inglasad balkong som blir till ett extrarum med sittplats för flera personer. Den nya inglasningen går enkelt att skjuta åt sidan och är även utrustad med praktiska persienner. Belagd med trätrall. Här kan man koppla av med trevliga fikastunder och njuta av den härliga utsikten och solen. Eluttag finns.

- FÖRRÅD -
Utöver klädkammaren i lägenheten finns ett vindsförråd med goda förvaringsmöjligheter.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 5, hiss finns

Pris

1 100 000 kr Utgångspris

Avgift

5 125 kr inkl. hushållsel, värme, vatten, tv, internet. Exkl. serviceavgift och matkuponger

Driftskostnad

1 200 kr/år

Driftskostnad, varav

Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Utöver det tillkommer även ett obligatoriskt köp av minst 20 matkuponger á 50 kr (totalt minst 1 000 kr) som motsvarar 20 middagar under vardagar. Till driftskostnaden tillkommer en serviceavgift om 2000 kr/mån (innan RUT-avdrag) för basstädning av lägenheten varannan vecka (samt två fönstertvätt och en balkongglas tvätt per år). Se mer information om detta på föreningens fliken!

Andel i föreningen

0,873%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1992

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk till-/frånluft med återvinning

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Sävja 52:1

Förening

Namn

Brf Skogsblomman

Om föreningen

Skogsblomman består av 5 punkthus med 5-våningar sammanbundna av ljusa trevliga inomhuskorridorer, som ligger utspridda i form av en hästsko på en vacker blomster-skogstomt. Lägenhetsfördelning: 30 st. 2:or, 48 st. 3:or och 22 st. 4:or.

SENIORBOENDE
Föreningen är ett seniorboende vilket betyder att medlemmar och boende skall vara 55 år +. Ett par kan beviljas medlemskap, om en uppfyller ålderskravet.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Det finns två tvättstugor med torkrum. Två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp till bägge tvättstugorna. Tillgång till mangel och strykbräda med strykjärn.

Den centrala servicebyggnaden inrymmer bl.a. restaurang, festmatsal att hyra (300 kr), bibliotek/läsrum, expedition, två gästrum/dubbelrum med trinettkök finns att hyra (300 kr/dygn), bastu, relaxrum med bubbelbadkar, gymnastiksal, tvättstuga med torkrum, snickarrum, väv- och systuga, biljardrum och bridgerum. Dessutom finns det frisör- och fotvårdssalong i föreningens hus.

SERVICEAVGIFT
Serviceavgift minus RUT-avdrag tillkommer med 1 723 kr/mån för en boende och 2 363 kr/mån om man är två boende. Avdraget för RUT sköts via föreningen. I serviceavgiften ingår basstädning av lägenheten varannan vecka och fönsterputsning två gånger/år (vår och höst) samt balkongfönstertvätt 1 gång/år (vår). Dessutom har man som boende tillgång till alla gemensamma sällskapsutrymmen, gymnastiksal, bastu, hobbyrum, vävstuga, bibliotek med dagstidningar m.m.

MATKUPONGER
Det är obligatoriskt att köpa 20 matkuponger á 50 kr/person/mån som betyder 1 000 kr/mån. Du betalar endast under 11 av årets 12 månader.
Med undantag av en sommar-månad serveras hemlagad middag alla veckans dagar i vår matsal. Till vardags serveras salladsbord, hembakat bröd samt en varmrätt och kaffe. På lördag, söndag och helgdag serveras ett utökat salladsbord, lite mer påkostad varmrätt samt dessert och kaffe.

EKONOMISK FÖRENING
Insats i den ekonomiska föreningen är 500 kr (engångsbelopp).

HUSHÅLLSEL
Hushållselen ingår i månadsavgiften.

HEMSIDA
Besök gärna föreningens hemsida: https://sites.google.com/site/skogsblommanuppsala/home

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

100

TV och Bredband

Ett grundutbud av Tv-kanaler via Telia och bredband 10 Mbit/s ingår i avgiften till föreningen.

Parkering

Garageplats med eluttag, 300 kr/mån. Parkeringsplats med eluttag, 200 kr/mån. Parkeringsplats utan eluttag, 100 kr/mån. Separat kösystem tillämpas.

Renoveringar

2012-13 - Byte av hissar
2019 - Installation av nytt låssystem

Ekonomi

Föreningen har diskuterat en mindre avgiftshöjning, men inget är bestämt för 2019. Ekonomin är stabil och som det ser ut idag behövs det inte. Någon höjning har inte skett på tre-fyra år.

ÖVRIGA AVGIFTER/PANTSÄTTNING
Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras köparen, fn. 1162,50 kr.
Pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp debiteras låntagaren per lån, fn. 465 kr

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Övrigt

Medlemmarna äger och driver anläggningen själva. För att minska kostnader, utförs vissa sysslor på frivillig väg av de boende. Detta efter intresse, kunskap och förmåga. Ett antal “trivselgrupper” hjälps åt med de olika sysslorna. Dessutom deltar alla boende, som fysiskt klarar av det, som mottagare av matkuponger i samband med middag. Detta vid ett tillfälle varannan månad. För att öka tryggheten för de boende på Skogsblomman är alla lägenheter utrustade med brandvarnare.

Om området

Sävja

Sävja ligger ca 6 km sydost om Uppsala, med närheten till naturen. Området består av blandad bebyggelse med både hyresrätter, bostadsrätter samt radhus. Ett stenkast från Sävja börjar Lunsen, en av Uppsalas största skogar med fina strövområden och ett rikt djur- och fågelliv. I Sävja har man närhet till Mälaren med bad och båtplatser, vidare finns bibliotek, pizzeria, samt vårdcentral och apotek. Ett flertal skolor och förskolor finns i området. I Bergsbrunna, området strax intill, finns Danmarks IF med fotbollsplan och klubbverksamhet. En stor ICA Supermarket hittar du i Vilan.

Kommunikation

Det finns bra bussförbindelser med stadsbusstrafiken till city och vill man cykla, finns det fina cykelvägar in till Uppsala centrum.

Närservice

Sävja-Hörnet,ICA Supermarket,Gottsunda Centrum.
Föräldraföreningen Kaspers förskola finns i området.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Jesper Ackelman för mer information!

Jesper Ackelman

Jesper Ackelman

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-770 18 13

jesper.ackelman@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad