S:t Olofsgatan 60 A

Bilder

Utgångspris

1 775 000 kr

Bevaka slutpriset

S:t Olofsgatan 60 A , Höganäs , Uppsala

HÖGST UPP - 30-TAL MED BEVARAD CHARM - LUGNT OCH IDYLLISKT OMRÅDE

Varmt välkommen till en charmig bostad där stora möjligheter för fina sommarkvällar finns. Här kan man koppla av på en av föreningens uteplatser med grillmöjligheter och eftersom fastigheten ligger precis intill kan man smidigt ta sig till och från bostaden på bara några sekunder!

Tre trappor upp i fastighetens gavelentré finns denna pärla som presenterar ytor i bästa skick. Genomgående är lägenheten i toppskick med bevarade originaldetaljer som stora vackra fönsterbänkar i sten samt trägolv som senare behandlats och vitlaserats. Det mysiga sovrummet ger plats för dubbelsäng och har fönster mot innergården. Det stora allrummet kan möbleras med både soffgrupp och matplats om så önskas. Bostadens högre takhöjd i kombination med att bostaden ligger högst upp i huset med riktning mot sydväst gör att det kommer in gott om ljus ifrån dom stora fönsterna. Bostaden är väldisponerad vilket gör att boendet passar perfekt för 1-2 personer.

Det är svårt att hitta en så välskött förening med så god ekonomi som BRF Botvid. Belåning på endast 817 kr/kvm och fastigheten är väl omhändertagen då man nyligen installerat solceller på taket och infört enskild elmätning för varje lägenhet. Föreningen har även tidigare bland annat stamrenoverat kök och badrum, lagt om taket och renoverat fönsterna.

Utöver den fina fastigheten som är ritad av Gunnar Leche har föreningen många faciliteter som ger ett extra mervärde och bidrar till trivsel och gemenskap. Här finns ett gemensamt "bjudningsrum" med plats för 14 gäster kring ett långbord, ett välutrustat gym och ett övernattningsrum med bastu.

Tack vare det fantastiska läget i Höganäs har du nära till allt. Vill du uppleva pulsen har du promenadavstånd till citykärnan med all dess utbud och även till Resecentrum vilket skapar utmärkta pendlarmöjligheter. Vill du istället uppleva "lugnet" finns bland annat Höganäsparken bara 15 meter bort.

Varmt välkommen till ett charmigt boende i Höganäs!

43 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
1 528 kr inkl. värme, vatten, två förråd (avgift för bredband och kabeltv tillkommer med 175 kr/månad)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
43 kvm
Våning:
3
Byggår:
1937
Driftskostnad:
613 kr/månad
Utgångspris:
1 775 000 kr

Mer information

Visningar

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

43 kvm

Rumsbeskrivning

Hall:
Välkomnande entréhall med bra plats för ytterkläder och skor. Hallen är inredd med vitlaserade trägolv och vitmålade väggar. Här finns en klädkammare med bra förvararingsmöjligheter.

Kök
Modernt kök som är inrett med vita skåpsluckor, vitt kakel ovan arbetsytorna, belysning i överskåpen och bänkskiva i laminat. Köket är mycket smart planerat med bra skåpsförvaring och bra arbetsytor. Inrett med ljusmålade väggar, vacker fönsterbänk och vitlaserade trägolv. Den maskinella köksutrustningen består av induktionshäll (2019), integrerad kyl/frys, ugn, micro och fläkt. Här finns också plats för matbord.

Vardagsrum:
Ljust vardagsrum med stora fönster i sydväst mot innergården. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matplats om så önskas. Inrett med målade väggar, vacker fönsterbänk och vitlaserade trägolv. Från vardagsrummet når man en garderob med bra förvaringsmöjligheter upp till takhöjd.

Sovrum:
Mysigt sovrum med fina fönsterbänkar och stort fönster i sydväst mot innergården. Här finns plats för stor dubbelsäng. Inrett med tapetserade väggar och vitlaserade trägolv. Här finns också plats för skrivbord om så önskas.

Badrum:
Stamrenoverat badrum med golvvärme. Inrett med kakel, dusch, handfat med kommod, badrumsspegel och dubbla badrumsskåp. Möjlighet finns att sätta in en tvättmaskin om så önskas (el finns indraget).

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3, hiss finns ej

Pris

1 775 000 kr Utgångspris

Avgift

1 528 kr inkl. värme, vatten, två förråd (avgift för bredband och kabeltv tillkommer med 175 kr/månad)

Driftskostnad

7 360 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 660 kr
Försäkring: 2 600 kr
Övrigt: 2 100 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

I "övrigt" är det kostnad för gruppavtal (bredband och kabeltv)

Andel i föreningen

2,4714%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1937

Uppvärmning

Vattenburen fjärrvärme och solceller

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 november 2009
Energiprestanda: 111 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: Energiglas

Fastighetsbeteckning

Kvarngärdet 24:1

Övrigt

FÖRRÅD:
Till lägenheten finns två förråd. Ett stort vindsförråd om ca 7-10 m2 och ett källarförråd.

INNERGÅRD:
Fin innergård på båda sidorna om huset med sol från morgon till kväll. Här har föreningsmedlemmarna möjlighet till flera uteplatser med grillmöjligheter. Detta är mycket uppskattat hos föreningsmedlemmarna då innergården fungerar som ett utmärkt substitut till balkong. Här finns också odlingslådor.

BIFOGADE DOKUMENT:
Under fliken "viktiga dokument" finns årsredovisningen för 2018, stadgarna och energideklarationen.

FASTIGHETSSKÖTSEL:
Angiven årsavgift förutsätter medverkan i fastighetsskötsel. Om man inte önskar delta i den gemensamma fastighetsskötseln tillkommer 13,5 % på årsavgiften (206 kr/månaden).

"SÄLJAREN BERÄTTAR"

Lägenheten ligger i ett lugnt och mysigt område omgiven av grönska. De stora fönstren, takrymden, de vackra golven och det insynsskyddade läget skapar en fantastiskt härlig atmosfär och hemkänsla. Tack vare den kvadratsmarta planlösningen är den perfekt för såväl en som två personer. Föreningen är mycket trevlig och drivande. I huset finns både ett välutrustat gym och ett övernattningsrum vilka vi ofta använt. Det är nära till allt och med en kort promenad nås både centrum, Uppsalas trevligaste matbutik och ett bra utbud av restauranger. Den gröna trädgården och Höganäsparken ger en härlig avkoppling i vardagen. Här har vi trivts väldigt bra under vår studietid!

Förening

Namn

Botvid

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten Kvarngärdet 24:1 med gatuadress St Olofsgatan 60 A-C. Fastigheten är uppförd 1937 och består av ett flerbostadshus. På fastigheten finns även en garagelänga med 12 platser.

Gemensamma utrymmen:
Cykelförråd, tvättstuga (lätt att få tvättid), torkrum, övernattningsrum med bastu, bjudningsrum, gym, snickarbod/recyclingrum, källarförråd & vindsförråd. Källsortering av hushållsavfall hanteras gemensamt med Brf Aslög 4.

Innergård:
Föreningen har en fin innergård med grillplats och flera uppsättningar trädgårdsmöbler. Här finns också odlingslådor.

Fastighetsskötsel:
Angiven årsavgift förutsätter medverkan i fastighetsskötsel. Om man inte önskar delta i den gemensamma fastighetsskötseln tillkommer 13,5 % på årsavgiften (206 kr/månaden).

Avgiften:
Det som ingår i månadsavgiften är värme, kallvatten, varmvatten och bostadsrättstillägget till försäkringen.
Hushållsel köps via föreningen som sedan debiteras ut till det enskilda boendet.
Utöver årsavgiften betalas hushållsel, tvätt- och torkavgift med 10 kr per 2-timmarsperiod, ev. fastighetsskötselavgift om 13,5% av årsavgiften samt gruppavtal med ComHem med 175 kr per månad (för Kabel-tv och bredband).

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

27

TV och Bredband

Leverantör kabel-TV: ComHem. Gruppavtal.
Leverantör Internetanslutning: ComHem. Gruppavtal.
Finns även möjlighet att ansluta via Bredbandsbolaget. Om medlem ansluter via Bredbandsbolaget så skall medlem ändå betala avgiften för ComHems gruppavtal. Hastighet: 100/10.

Parkering

11 garageplatser finns för 575 kr i månaden. Idag står ingen i kö. (kontrollerat 2019-07-03).

5 p-platser finns för 375 kr i månaden. Idag står 2 stycken i kö (kontrollerat 2019-07-03).

Renoveringar

2017 Installation av solceller
2016 Omläggning av plåttak
2005 Dränering av framsidan
1999 Stamrenovering av kök och badrum
1994 Fasadrenovering
1993 Renovering av fönster inkl energiglas
1987 Omläggning av yttertak

Ekonomi

Idag finns ingen planerad avgiftsändring i föreningen (kontrollerat 2019-07-03)

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Föreningen tillåter delat ägande. Den som bor i lägenheten skall äga minst 10 %.

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1113 kr

Pantsättningsavgift

445 kr

Kontaktperson

Per Anders Forsgren

Om området

Höganäs

Höganäs är ett område beläget mellan Fålhagen och Råbyleden. Området är mixat med bostäder, butiker, restauranger och tjänsteföretag. I området finns också Höganäsparken som nyligen genomgått en upprustning med bl.a. nya planteringar och en ny lekplats. Centrum når du efter 5-10 min promenad.

Kommunikation

Utmärkt läge, både för pendlaren och den som vill bo centralt, med direkt närhet till city och resecentrum med tåg- och bussförbindelser. Ett flertal stadsbussar passerar genom området.

Närservice

I Höganäs kan du äta gott på flertalet restauranger och sporta på något av de gym som ligger i området. Du har även närheten till små butiker där du kan handla allt från livsmedel till antikviteter och blommor. På Vaksala Torg har man även Uppsala Konsert och Kongress som är kulturens centrum i Uppsala. Närhet till Kvarnens köpcentrum med ICA Torgkassen, Systembolaget, Apoteket, samt restauranger och mindre butiker.
Kvarntorget har de senaste åren genomgått en omvandling. Här finns nybyggda lägenheter i två st elvavåningshus och i bottenplan finns gym, butiker, caféer och restauranger.

Parkering

Parkeringsplatserna på gatumark inom området kan användas av både boende och besökare, boendeparkeringstillstånd finns att söka från kommunen.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Josef Boulaich för mer information!

Josef Boulaich

Josef Boulaich

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-00 199 60

josef.boulaich@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad