Risby 74

Bilder

  • Såld!

Risby 74 , Björklinge , Uppsala

SAGOLIKA RÖDA HUS OCH FRIDFULL NATUR BARA 25 MINUTER IFRÅN CENTRALA UPPSALA!

Välkommen till detta idylliska röda hus med vita knutar omfamnat av en ljuvlig trädgård och doftande syrénhäckar!

Det här är en plats som gör det enkelt att ta ett djupt andetag, koppla av och försvinna från den stressiga vardag som vi många idag lever i. Här har tiden helt enkelt stått stilla med sagolika röda hus och fridfull natur runt omkring.

På bostadens nedre plan finner du en fin punchveranda/farstukvist med en härligt grön bröstpanel, ett vackert och lantligt kök med ljusturkosa skåpsluckor och vedspis samt ett sällskapligt vardagsrum med ett fint ljusinsläpp.

På övre plan hittar du det oerhört mysiga sovrummet där du rymmer både dubbelsäng och en mindre sittgrupp. Här finns en framstående timmervägg, två små fönster och förvaring i flertalet kattvindar.

I anslutning till huset finns också en ladugårdsbyggnad som är försedd med ett badrum med duschkabin, gästrum på övre plan samt en hel del förvaringsutrymmen.
Den fantastiska trädgården erbjuder flera öppna ytor som gjorda för picknick i det gröna och plats för odling, frodiga buskage av vinbär, krusbär, hallon och pioner, äppel-och fläderblomsträd samt en jordkällare.
Det är lätt att missta detta som enbart ett smultronställe på sommaren, men Risby 74 är även ett paradis på vintern och det perfekta stället för sammankomster med vänner och familj.

Välkommen hit, välkommen hem!

44 kvm, 3 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
44 kvm
Biarea:
35 kvm
Tomtarea:
1 947 kvm
Byggår:
1929

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 1 - 2 sovrum

Boarea

44 kvm

Biarea

35 kvm

Rumsbeskrivning

-Punchveranda-
Mysig punchveranda med ett vackert trägolv och grön bröstpanel med en mönstrad tapet ovanför. Vitmålat tak och ett fönster dör du ser ut över trädgården.

-Kök-
Lantligt kök med ljusturkosa skåpsluckor och vackra beslag. På väggarna löper en ljust mönstrad tapet och den delen av köket där diskho och spis är placerat sitter ett ljust kakel i beige kulör ovanför. På golvet ligger en ljusgrå plastmatta och taket är vitt. Här får du plats med en rymlig matgrupp invid fönster. Köket erhåller utrustning såsom kombinerad kyl och frys, ugn med spishäll, vedspis, varmvattenberedare samt finskt diskställ.

-Vardagsrum-
Trevligt vardagsrum med samma vackra trägolv som i punchverandan. Mönstrad tapet i röda och gråa toner samt vitmålat tak. Här finns inbyggd garderob och bokhylla, öppen spis, trapp upp till sovrummet samt gott om plats för en härlig soffgrupp.

-Sovrum-
En trappa upp finner ni ett oerhört mysigt sovrum som rymmer plats för både dubbelsäng och en mindre sittgrupp. Ljust trägolv, timmervägg och träbjälkar som korsar golvet. Ljusgul tapet med blommor vid sittplatsen och flertalet praktiska kattvindar.

LADUGÅRDSBYGGNAD

-Badrum-
Rymligt badrum med plastmatta i ljusa kulörer på både väggar och golv. Här finner du utrustning såsom tvättställ, duschkabin, varmvattenberedare samt wc.

-Gästrum-
På övre plan finner ni ett trivsamt gästrum med plats för två enkelsängar. Trägolv, ljust mönstrade tapeter och en timmervägg.

-Vedbod-
Stor vedbod med gott om utrymme.

-Garage-
Garage med gott om plats för bil eller förvaring.

- Förråd-
Stort förråd med mycket förvaringsmöjligheter. Härifrån når man det övre planet.

Byggnad

Byggnadstyp

1 ½ plans friliggande hus/torp

Byggnadsår

1929

Uppvärmning

Direktverkande el samt eldstäder

Ventilation

Självdragsventilation

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Grundläggning: Torpargrund med natursten som grundmur
Stomme: Natursten, timmer
Fasad: Liggande träpanel
Fönster: 2-glas kopplade
Tak: Sadeltak med tegelpannor med underlag av takspån

Fastighetsbeteckning

Risby 5:6

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

521 000 kr, varav byggnadsvärde 198 000 kr

Tomt

Areal: 1 947 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Risby GA:1-GA:2
Förmån, Officialservitut: Avlopp, 03-91:239
Last, Officialservitut: Vattentäkt, 03-91:239
Förmån, Avtalsservitut: Avloppsledning, 03-IM1-71/4297
Förmån, Avtalsservitut: Avloppsledning, 03-IM1-71/8299

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Säljaren berättar:

"Ca 4 mil från Uppsala ligger vårt lantställe,i en liten by med mycket känsla! Typisk bondby hästar,kor,får,höns och ett par linderödsgrisar. De flesta grannar bor där året om.Den lilla byn har fin atmosfär. På den stora gräsmattan har spelats mycket krocket och kubb bl.a. Det finns flera bärbuskar och hallonland samt några äppelträd. Möjlighet till trevliga cykelturer i omgivningarna. Närhet till skogen med fina promenader eller plocka svamp. 15 min med bil så finns en fin badplats. Vintern har också sin tjusning då vi eldar i spis och kamin. Det är en rofylld idyll som vi haft i 30 år."

Om området

Björklinge

Björklinge samhälle ligger cirka 20 kilometer norr om Uppsala, vid och på en mäktig grusås (rullstensås). Omedelbart öster om samhället ligger Långsjön. Den är 5 kilometer lång i nordlig riktning och knappt en kilometer bred. Det är en källvattensjö, med mycket god vattenkvalitet. Sommartid badar man på Sandviksbadet eller njuter av bad och båtliv vid Långsjön. En löptur i elljusspåret är annars något som lockar de aktiva. Vintertid lockar skid-och pulkabacken både stora och små besökare. Naturnära omgivningar men ändå tillgång till all närservice gör att många trivs här oavsett om man bor i villa eller lägenhet.

Kommunikation

Till Björklinge tar du dig lätt med UL-bussarna. De går ca var 15:e min under högsäsong, annars var 30:e min. Tar mellan 30-40 min in till Uppsala med buss. Åker du bil tar det ca 20 min. Med bil och den nya E4:an tar det 15 minuter in till Gränby köpcentrum.

Närservice

I Björklinge finner du bland annat Hemköp, restauranger och frisörsalong.

Karta

Hör av dig till Josef Boulaich för mer information!

Josef Boulaich

Josef Boulaich

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-00 199 60

josef.boulaich@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad