Byggmästargatan 1A

Bilder

  • Såld!

Byggmästargatan 1A , Salabacke , Uppsala

Välkommen till denna generösa 1:a med balkong i söderläge!

På Byggmästargatan 1A varvas ett modernt boende med flera tidstypiska detaljer. Här finns parkettgolv i original bevarat som gifter sig fint med fönsterbänkar i sten.

Bostaden är genomgående ljus och luftig med ett stort kök, perfekt för dig som älskar att laga mat. Vardagsrummet ger utrymme för en soffgrupp men skapar också en naturlig sovplats utan att nödvändigtvis inkräkta på varandra.

Från vardagsrummet når du även den trivsamma balkongen med soligt söderläge. Utsikt får du över innergården och här kan du njuta av en lugn stund i det fria. Gott om förvaring finns i hallens skjutdörrsgarderob och klädkammaren erbjuder flera avhängningsmöjligheter. Stamrenoverat och helkaklat badrum med golvvärme.

Salabacke erbjuder flera fina promenadstråk och parker, perfekt för att se årstidernas växlingar. Ett stenkast från bostaden har du populära Leijons stenugnsbageri och konditori med fantastiska skapelser som du kan avnjuta på balkongen. Service är aldrig långt borta med matbutik i närområdet och stadskärnan en kort cykeltur bort och endast 15 min gångavstånd till Gränby centrum.

Här finns även goda kommunikationer, oavsett om du föredrar kollektivtrafik eller bil. Med perfekt läge till E4:an tar du dig snabbt både norr och söderut, medans studenten erbjuds fina cykelvägar till universitetet. Dessutom gratis områdesparkering och kort kö till föreningens egna p-platser (125kr/mån).

Välkommen hit, välkommen hem!

38,2 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 529 kr inkl. värme, vatten och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
38,2 kvm
Våning:
2
Byggår:
1954
Driftskostnad:
325 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

38,2 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall med gott om förvaring i skjutdörrsgarderob. Här finns även möjlighet att skapa ytterligare avhängning med hatthylla eller dylikt om så önskas. Vita målade väggar samt parkettgolv.

Kök

Stort kök med plats för matgrupp. Här finns gott om arbetsytor för den passionerade kocken och bra dold förvaring i både under- och överskåp. Med hjälp av det stora fönstret badar rummet i ljus vilket ger ett luftigt och rymligt intryck. En charmig fönsterbänk i sten vittnar om husets historia och skapar ytterligare effekt mot det moderna ytorna. Ytskikten är genomgående vita i fin kontrast mot den mörka bänkskivan i marmorimitation. Ovanför bänkytan sitter ett svart kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, köksfläkt samt kyl/frys. På golvet vilar parkett och väggarna är målade vita.

Vardagsrum

Generöst tilltaget vardagsrum med de tidstypiska detaljerna bevarade. Här finns ett vackert original parkettgolv som slipats och ljus fönsterbänk i sten vilar i fönstret. Här kan varje kvadratmeter nyttjas med en naturlig yta för sovplats men också soffgrupp. Rummet är ljust med hjälp av det stora fönstret och här har du vackert solljus under hela dagen. Här finns även utgång till bostadens balkong, vilket ytterligare ökar till det luftiga intrycket. Väggarna är målade vita.

Badrum

Fräscht helkaklat badrum med golvvärme som stamrenoverats. Badrummet är utrustat med tvättställ med kommod, spegel med belysning och tillhörande hylla för förvaring, WC, handdukstork samt en väl tilltagen duschhörna. Badrummet har även ett vädringsfönster. På golvet vilar blå klinker och väggarna går i vitt med blå board.

Klädkammare

Rymlig klädkammare med smart förvaringssystem. Här finns flera lådor för förvaring men även möjlighet till avhängning. Högst upp sitter ett genomgående hyllplan. Väggarna är målade vita och på golvet vilar ett slitstarkt klinkergolv.

Balkong

Trivsam balkong med plats för utemöbler. Här kan du njuta av solen hela dagen i ett härligt söderläge. Utsikt har du över den grönskande innergården.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 529 kr inkl. värme, vatten och kabel-tv

Driftskostnad

3 900 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 700 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

1,39092%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1954

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 mars 2009
Energiprestanda: 159 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Tillhörande förråd i källaren.

Fastighetsbeteckning

Sala backe 13:1

Förening

Namn

Apeln

Om föreningen

I förening Apeln finns två bostadshus om 53 lägenheter samt tre lokaler föreningen hyr ut. Fastigheten (Sala Backe 13:1) är byggd 1954.

Föreningen har flera gemensamma utrymmen. I varje hus finns ett hobbyrum för medlemmar, 2 cykelförråd och en tvättstuga belägna i källaren samt en samlingslokal för medlemmarna att nyttja till fest och annan tillställning. I trädgården finns det utemöbler och gemensamma grillar. Till bostadsrätten ingår ett förråd beläget i källaren och ett vindsförråd.

Förvaltare för föreningen är Riksbyggen.

För mer infomation besök föreningens hemsida: http://apeln.bostadsratterna.se/

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

53

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

Kabel-tv via ComHem
Bredband via Bredbandsbolaget

Parkering

Inom föreningen finns 19 parkeringsplatser och 23 garageplatser, P-plats 125kr / Garage 350kr/450kr. Separat kö tillämpas.
Det finns även avgiftsbelagd besöksparkering på gården för 4 bilar. Parkeringen är avsedd endast för besökare till medlemmar i brf Apeln.

Renoveringar

Genomförda underhåll:
1998 - Miljöstuga byggs.
2001 - Stamrenovering av VA och el. Badrummen totalrenoveras i samband med detta.
2001 - Renovering av källare, nya maskiner till tvättstugan.
2001/2002 - Säkerhetsdörrar installeras.
2001/2002 - Dränering och fuktisolering av grunden.
2002 - Entrédörrar samt garageportar byts. Kodlås installeras.
2003 - Fönsterrenovering.
2003 - Nytt tak.
2003 - Bredband dras in (Bredbandsbolaget).
2011 - Fönster, Fasad samt balkonger

Ekonomi

I dagsläget har föreningen inga planer om avgiftsförändringar och har dessutom inga större renoveringar planerade.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja, minst 10%.

Övrigt

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.

Om området

Salabacke

Sala Backe (Salabackar) är en stadsdel i östra delen av Uppsala. De flesta husen är byggda under 1950-talet; många av dem ritades av Gunnar Leche. Bebyggelsen består av bostadsrätter och hyresrätter. Stadsdelens centrum ligger runt Brantingstorg (uppkallat efter Hjalmar Branting) I närområdet ligger Källparken, och den lite mindre Byggmästarparken, som är Sala Backes trevliga grönområden.

Kommunikation

Bra pendlarläge med fina gång och cykelvägar till city. Stadsbussarna trafikerar stora delar av Sala Backe.

Närservice

Gränby Centrum med all tänkbar service samt Willys stormarknad ligger inom cykelavstånd. I hjärtat av Salabacke finner du Brantingstorg som tillhandahåller mataffär, apotek samt restauranger.

Parkering

Gratis parkering utmed gatorna i området.

Karta

Hör av dig till Maxim Alami för mer information!

Maxim Alami

Maxim Alami

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare / Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0767-11 90 90

maxim.alami@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad