Vaksalagatan 55

Bilder

  • Såld!

Vaksalagatan 55 , Fålhagen , Uppsala

VISNING Söndag 12/2 12:00 och måndag 13/2 17.30!
Välkommen till denna yteffektiva etta i attraktivt läge med gångavstånd till resecentrum och centrala delarna av Uppsala. Bostaden erbjuder ett ljust och trevligt rum med fönster i högt läge mot husets baksida och en grönskande park. I anslutning till hallen finns ett välutrustat arbetskök. Det rymliga badrummet är helkaklat. Möjlighet till snabbt tillträde!

21 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 386 kr inkl värme och vatten.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
21 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
1968
Driftskostnad:
567 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

21 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Hall med plats att hänga ytterkläder. Här finns förvaring tack vare fristående garderober. Vita väggar och laminatgolv.

KÖK
I hallen finns även lägenhetens arbetskök som är bra planerat med flera skåp och lådor samt en arbetsyta i grå laminat. Köksluckorna är vita och ovan arbetsytan sitter vitt kakel. Köket är utrustat med spis, fläkt, micro samt en kyl/frys som är placerad i rummet.

RUM
Ljust rum med ett stort fönsterparti i sydostläge i ett ostört läge mot husets baksida och intilliggande park. Laminatgolv. Vitmålade väggar, varav en vägg har en mönstrad medaljongstruktur samt en röd fondtapet vid matplatsen. Plats för mindre matbord, säng och soffa.

BADRUM
Helkaklat badrum med vitt kakel samt brunt kakel i duschhörnan. Golv i beige klinker. Badrummet är utrustat med dusch, handfat, spegelskåp, wc och handdukstork. Renoverat 2004-2006.

ÖVRIGT
I korridoren (7 lägenheter) finns en gemensam balkong mot grannföreningens innergård.

SÄLJAREN BERÄTTAR
Lägenheten har varit ett utmärkt boende under min studietid. Den ligger i ett trivsamt område där det råder en lugn miljö trots närheten till centrum. Tack vare att lägenheten ligger in mot bakgården har jag aldrig upplevt någon trafik som stör. På baksidan av huset finns en mindre park där jag har tillbringat tid studerande under soliga dagar. Promenad- och löpmöjligheter finns bland annat i Fålhagens villaområde och i Gränbyparken. Det råder även nära avstånd till både Friskis & Svettis och Fitness24seven. ICA, Willys och Coop finns inom gångavstånd på 5-10 minuter. Bussförbindelserna är bra och hållplats finns precis utanför huset. Storleken på lägenheten gör att den känns mysig och hemtrevlig och i planlösningen har jag gillat att köksdelen är avskiljd från rummet. Det stora fönstret gör att det går att släppa in gott om ljus om man så önskar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 5, hiss finns

Avgift

2 386 kr inkl värme och vatten.

Driftskostnad

6 808 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 024 kr
Försäkring: 1 504 kr
Övrigt: 2 280 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Föreningen har tecknat gemensamma avtal för el, internetuppkoppling och kabel-tv. Föreningen debiterar kostnaderna för el 252 kr/mån samt kostnaderna i övrigt: internet 125 kr/mån samt kabel-TV 65kr/mån.

Andel i föreningen

0,82515%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Snabbt TT eller enligt ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1968

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk till- & frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 januari 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 183 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Fålhagen 7:22

Förening

Namn

HSB Brf 405 Törnrosen

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Vaksalagatan 55 består av ett bostadshus i sex våningsplan samt källare, som byggdes 1968. Det finns 105 lägenheter mellan ca 17 och 79 m2 och fördelas på 98 st om 1 rok, 5 st om 2 rok, 2 st om 3 rok. I föreningen finns även en lokal med hyresrätt. Huset byggdes 1968 och föreningen bildades 2011, när lägenheterna ombildades från hyresrätter till bostadsrätter.

ELAVTAL
Föreningen har tecknat ett gemensamt elavtal för sina medlemmar och den obligatoriska kostnaden för detta beräknas via lägenheternas andelstal och debiteras tillsammans med månadsavgiften till brf.

HSB
Då bostadsrättsföreningen är en HSB-förening krävs även medlemskap i HSB Uppsala.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Styrelsens lämnar godkännande för ett år i taget. Arbete eller studier på annan ort, prova att sambo eller liknande krävs för att få godkänt.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I husets källarplan finns tvättstuga med ett digitalt bokningssystem. Soprum finns på gården.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

TV och Bredband

Bredband levereras via AllTele (65 kr/mån) och Kabel-TV (125 kr/mån) levereras via ComHem.

Parkering

Föreningen har 12 st. p-platser utan el-plint (350 kr/mån), separat kösystem tillämpas. Det finns även 5 st. gästparkeringar med betalning i automat (10 kr/tim., 40 kr/dygn samt 450 kr/30 dagar). I området finns gratisparkering utmed gatorna.

Renoveringar

STÖRRE GENOMFÖRT UNDERHÅLL
2004-2006 Stamspolning och renovering av kök och badrum. Utbyte av elinstallationer.
2005 Nytt papptak samt ny undercentral.
2010-2011 Fönsterbyte.
2011 Renovering av vatten- och avloppsstammar. Färdigställande av innergården. Byte av postboxar. Renovering av tvättstuga (Ytskikt och nya maskiner).
2012 Tätning av grund.
2013 Byte av hissar.
2015-2016 Flera lägenheter i källarplan har råkat ut för vattenskada och renovering är nu klar.
2017 Takrenovering

Framtida underhållsbehov: Föreningen har under 2018 påbörjat en dränering. I övrigt så har de sett att balkongerna bör renoveras inom 10 år.

Ekonomi

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Upplands Boservice AB.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Föreningen accepterar delat ägande av bostadsrätten (ex förälder och barn äger tillsammans), den boende ska äga minst 10 %.

Om området

Fålhagen

Fålhagen är en av de populäraste stadsdelarna i Uppsala. Det är ett lugnt och vackert område med flera olika typer av bebyggelse. Området passar bra för pendlare då det ligger på bekvämt avstånd från det nybyggda resecentrumet. Den nya järnvägsundergången har dessutom ökat tillgängligheten till de centrala delarna av Uppsala.

Kommunikation

Gångavstånd till city. Bra kommunikationer i övrigt med ett flertal stadsbussar som passerar genom området. Bra cykelvägar går genom området.

Närservice

Här finns Friskis och Svettis på Väderkvarnsgatan. På Fålhagens IP och Österängens IP finns fotbollsplaner. Kvarnens köpcenter med ICA Torgkassen, Systembolaget, Apoteket, samt restauranger och mindre butiker. Vaksala Torg med torghandel. Utmed gamla E4:an finns bl.a. mataffären Willy´s, bilmekaniker och bensinmack.

Parkering

I området finns både gratisparkering och boendeparkering utmed gatorna.

Karta

Hör av dig till Malin Nunez för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad