Fridolfs Väg 5

Bilder

  • Såld!

Fridolfs Väg 5 , Djurö , Värmdö

Ljuvligt beläget treplansradhus med en totalarea på 174 kvm. Ett av områdets bästa lägen med sol från morgon till kväll, vy över allmänning samt aning av vik. Stilfull moderniserad interiör med renoverade kök och badrum. Väl valda investeringar m bl a nya fönster och dörrar. Förening med egen brygga och grönområden.

116 kvm, 5 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
116 kvm
Biarea:
58 kvm
Tomtarea:
172 kvm
Byggår:
1974
Driftskostnad:
3 800 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

116 kvm

Biarea

58 kvm

Rumsbeskrivning

Det är en ära att få förmedla det här välskötta och stilfullt moderniserade radhuset. Njut av funktionella och stilfulla detaljer som bl a nya golv, nya fönster och radiatorer, nytt påkostat kök (Noblessa) samt helkaklat badrum. Interiörmässigt utstrålar huset en blandning av inbjudande charm och kvalitativa detaljer. Lägesmässigt är det ett av de bättre radhusen i området med fin utsikt från sovrumsfönster och vardagsrum samt direkt anslutning till allmänning med gräsmatta och vackert Oxel-träd. Från balkongen anas viken i närheten. Radhusen i Byns Gård är rymliga och de totalt 174 kvm ger plats åt familjens alla unika behov. Det här huset har även gott om förvaringsmöjligheter i form av förråd.

Inledningsvis nås hallen som är vitmålad och försedd med grå klinkers och ny entrédörr. Luftvärmepump som värmer och sänker elkostnaderna. Välkommen vidare in i köket som har gjorts större genom att ta bort väggarna till det traditionella grovköket. Fastighetsägarna har låtit bygga arbetsbänkar med skåp under längst med väggen hela vägen in vilket ger extra arbetsutrymme. Köket är precis som hall ommålat i vitt samt försedd med grå klinkers. Välskött modernt kök från Noblessa (2009) med vitt kakel, bänksskiva av svart granit, vita luckor, extra djup ho samt spots ovan diskbänk. Hel kyl och frys (2015), integrerad diskmaskin (2014), spis och köksfläkt. Vitvaror från Electrolux.

Mellan kök och vardagsrummet ligger gäst-WC som även den är moderniserad (2014) med ny tvättho med kommod och spegelskåp, nytt kakel och klinkers samt WC. Vardagsrummet har ekparkett och vitmålat tak. Från vardagsrummet nås trädgården genom ny glasdörr. Vardagsrummen i radhusen i Byns Gård är mycket rymliga och bjuder till många olika möbleringsförslag med plats för både matgrupp och soffor.

Trappan upp till övre plan är vitmålad samt försedd med ekparkett vilket ger ett mycket snyggt intryck. Övre plan består av tre sovrum, ett allrum, balkong samt helkaklat badrum. Genomgånde nya golv, ljusa tak och väggar. De två mindre sovrummen ger gott om plats för säng, garderob och skrivbord. Det större sovrummet vetter mot allmänningen vilket ger frihet från insyn. Den har även hel garderobsvägg. Det stora allrummet används idag som ett extra vardagsrum men går att göra om till ett extra sovrum om så behövs. Renoverad balkong med vitmålat räcke. Hantverksrenoverat helkaklat badrum (2007) med golvvärme, dusch, handfat och WC.

Källaren är på hela 58 kvm. Nedre hall med plats för förvaring, ett förråd/verkstad, tvättstuga samt stort allrum. Tvättstugan är även den snyggt moderniserad (ca 2015) med tvättmaskin (2017), torktumlare (2007), varmvattenberedare (Nibe, 2015), arbetsbänkar, skåp och arbetsbänkar med grovho. Torktumlare fungerar men är i bristfälligt skick. Allrummet har förvandlats till ett maffigt biorum med heltäckningsmatta, radiostyrd belysning, platsbyggd hylla och väggar av dova färger. Bakom draperierna finns även plats för extra förvaring. Fastighetsägaren kan tänka sig att sälja tillhörande delar i biorummet enligt separat överenskommelse.

Radhuset har dessutom försetts med nya radiatorer (både olje och vanliga), nya fönster 3-glas isoler (2014-2016), nya vita spegeldörrar interiörmässigt, delvist ny el, jordfelsbrytare till badrummet uppe, delvist nya rör samt inkopplad fiber. Parabol Viasat m/box kopplat till alla sovrum + vardagsrum. Självklart fungerar fiber-TV också.

Välkommen att trivas på Fridolfs Väg 5 i vackra Byns Gård!

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans radhus med hel källarvåning

Byggnadsår

1974

Uppvärmning

Direkt El, Luftvärmepump

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 oktober 2017
Energiprestanda: 72 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källargrund
Stomme: Trä
Fasad: Tegel, Liggande träpanel
Fönster: 3-glas isoler underhållsfria alu beklädnad
Bjälklag: Trä
Tak: Papp

Fastighetsbeteckning

Djurö 4:447

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

45 608 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 21 243 kr
VA: 8 800 kr
Renhållning: 2 309 kr
Övrigt: 13 256 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Uppvärmning/el har gått upp i kostnad sedan biorummet stod klart. Innan låg elkostnaden på ca 18 000 kr. Övrigt utgör samfällighetsavgiften, se vad som ingår under den fliken.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 700 000 kr, varav byggnadsvärde 1 025 000 kr

Summa pantbrev

1 891 000 kr

Tomt

Areal: 172 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Stora härliga altandäck både på framsida (2017) och baksida (2012). Sol från morgon till kväll vilket gör att fastigheten har en av områdets bästa lägen. Dessutom angränsar baksidan mot allmänning i form av äng och klätterträd. Bord med sex stolar med stolsdynor, hammock med tjocka kuddar och regnskydd samt kuddlåda kan ingå vid försäljningen.
Sluttande framsida med gräsmatta och rabatt. Plats för parkering av cyklar vid vägen.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Djurö GA:1
Last, Avtalsservitut: Väg, 01-IM4-19/17
Last, Avtalsservitut: Ledning, 01-IM4-73/5883
Last, Avtalsservitut: Optokabel, D201700117734:2
Förmån, Avtalsservitut: Optokabel, D201700117734:3
Förmån, Avtalsservitut: Optokabel, D201700117734:4
Förmån, Avtalsservitut: Optokabel, D201700117734:5
Förmån, Avtalsservitut: Optokabel, D201700117734:6
Inskrivning, Avtalsservitut, D-2017-00117734:2

Djurö GA:1 är Byns Gårds samfällighetsförening och har hand om områdets gemensamma mark, brygga, lekplats, Röda Huset (gemensamhetslokal), garage, p-platser, körbara gångvägar, ledningar, el mm. Samfälligheten har en mycket god ekonomi och fonderar för framtida förbättringar i området.

Alla fastighetsägare har rätt till båtplats för en summa på ca 600 - 1000 kr per år.
Alla fastighetsägare har fri tillgång till festlokal, samlingslokal, pingisrum, bastu. Möjlighet att hyra övernattningsrum.

Servituten från 2017 är fiberdragningen som gjordes i området. Dragningen går över fasaderna.

Läs gärna mer på http://www.bynsgård.se/verksamhet.asp

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Djurö

Byns Gård är drömmen om ett bekvämt skärgårdsboende med gångavstånd till allt. Passar perfekt för både barnfamiljer, båtfolk och alla som vill bo naturnära men ändå med närhet till samhällets alla servicefördelar. Alla fastighetsägare har rätt till bryggplats i lugn vik med nära anslutning till skärgårdens mellan och ytterområde. Helt nya bryggor. Fastighetsägare i Byns Gård har även tillgång till gemensamhetslokal med festutrymme, bastu och pingisrum även kallat Röda Huset. Centralt placerad lekplats samlar områdets barn och vuxna och förhöjer känslan av ett idylliskt radhusområde och god grannsämja. Vägarna i området är är sparsamt trafikerade. Slutligen gör sig skärgården sig väl påmind genom lukten av hav, måsarnas skri om våren samt underbar uppväxt karaktär med syrén och annan blomster. Få detta och njut samtidigt av områdets geografiska lättillgänglighet.

Djurö har ett väl utvecklat samhälle med all nödvändig service: Bibliotek, Skola 1-9, förskola, Munkens konditori, ICA-affär och trevliga småaffärer. Här finns flera välkända krogar som tex Vita Grindarna, Motorverkstan, Björkås Kök och Bar, Stavsnäs Hembageri och restaurang. Djurönäset Hotell har badhus och spa öppet för allmänheten. Där finns även en kuperad joggingrunda med härlig sjöutsikt. Djurönäset har också sjörestaurang på brygga som har öppet om sommaren.

Kommunikationsmässigt är Djurö bortskämt med regelbunden busstrafik in till stan (Slussen) samt väldigt lättillgänglig att ta sig till med bil (ca 35 min). Njut även av bedårande skärgårdslandskap längst med vägen ut till Djurö.
Inom promenadavstånd från Byns Gård finns underbara bybadet Barnholmarna med sandstrand, klippor och gräsklädda bergskrevor. En undangömd badpärla för sol och badsugna människor i alla åldrar! På Djurö kan du även leva ett aktivt friluftsliv/båtliv och det är även nära till hästgårdar och golfbana. Slutligen finns här också en aktiv föräldrarförening, Djurö Stavsnäs föräldrafförening: www DSFF.se

Välkomna att trivas på Djurö!

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad