MED5FBF9436642B40F79C10DB0705365DAF

Renoveringschans!

Jakobsberg, Järfälla

Vibblabyvägen 4, 4tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 7,007 inkl värme, vatten & kabel-tv. Obligatorisk balkongavgift om 142 kr/mån tillkommer
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea89 kvm
Våning4 (hiss finns)
Lägenhetsnummer118
Byggår1968/69
Driftskostnad584 kr/månad

Utgångspris: SEK 1,695,000

Renoveringschans! Högt och ljust belägen 4:a på vån 4 av 5 i hus med hiss. Välplanerade 89 kvm innehållande 3 sovrum, stort vardagsrum med fransk balkong, rymligt kök med matplats och utgång till stor balkong i väst med utsikt över föreningens innergård och över takåsarna. Wc/badrum som även ger plats till tvättavdelning samt separat gäst-wc. Lägenheten har omfattande renoveringsbehov.
Nära Jakobsbergs C, bussterminal, pendeltåg, simhall och sportfältet.

Om området

Jakobsberg är centralorten i Järfälla kommun. Förutom all service i centrum finns Barkarby Handelsplats samt närhet till Mälaren och Järvafältet med bl.a. Översjön och Säbysjön. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennis-/ padelhallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det charmiga Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Modern och utbyggd pendeltågsstation som tar dig till Stockholms city på 21 minuter. Bromma flygplats nås på ca 10 min bilfärd och Arlanda flygplats inom ca 30 min. I direkt anslutning utgår också ett antal busslinjer till omkringliggande områden, såväl Kista som Sollentuna. Infartsparkering finns vid stationen. Med bil tar du dig snabbt och smidigt via E18 till Stockholm City.

Närservice

I Jakobsberg centrum finns galleria med ett stort serviceutbud som klädbutiker, livsmedelsbutiker, banker, apotek, vårdcentral, folktandvård, systembolag samt restauranger med uteserveringar om sommaren. Det erbjuds även ett bibliotek och på torget finns både blomster och frukt/grönsaksstånd.

Parkering

Kostnadsfri datumparkering i hela Järfällas villaområden där vägskylt inte säger något annat.

Övrigt

Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se

Bilder

Stor, utbyggd balkong i väst

Utsikt från balkong över takåsarna

Kök

Kök med utgång till balkong

Hall

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Entré/ Hall:
Rymlig hall, som i vinkel erbjuder plats för garderober och klädavhängning. Ljust tapetserade vägar och linoleumgolv. Säkerhetsdörr.

WC/ Badrum:
Stort badrum i äldre skick halvkaklade väggar i vitt och röd våtrumsmatta på golv. Inrett med handfat med spegelskåp och belysning på vägg, wc, badkar samt plats för tvättmaskin. Föreningen planerar för stambyte med start ca april 2021, då även badrum och toalett kommer renoveras av föreningen.
Läs mer om stambytet här: www.fagelsangenstambyte.se

Gäst-wc:
Ifrån hallen nås en gästtoalett inrett med våtrumsmatta på golv och ljust målade väggar, wc, handfat och spegelskåp samt belysning på vägg.

Klädkammare:
Från den inre delen av hallen näs en mycket rymlig klädkammare, inredd med 3 fasta garderober samt klädstänger längs vägg. Linoleumgolv och vitmålade väggar. Här finns också elcentralen.

Kök med matplats:
Rymligt kök med skåpinredning i original och luckor målade i ljusgrått. Stänkskydd av vitt kakel ovan rostfri diskbänk med ho. Utrustat med spis, köksfläkt, kyl/sval samt frys. Ljust tapetserade väggar och linoleumgolv. Plats för matbord. Flera fönster bidrar till ljusinsläpp samt glasad dör ut till balkongen.

Balkong:
Stor balkong i väster med eftermiddags- och kvällssol. I samband med balkongrenovering byggdes balkongerna ut och blev betydligt större, vilket gör balkongen möblerbar för matbord mm.

Vardagsrum:
Vardagsrum med fönster längs hela ytterväggen, gör rummet sällsynt ljust och trevligt. Dessutom finns en fransk balkong. Utsikt i öster mot gatan, fritt från insyn. Äldre parkettgolv och ljust tapetserade väggar.

Sovrum 1:
Det här är ett av de två större sovrummen, vägg i vägg med vardagsrummet vilket möjliggör att nyttja som matsal, tv-rum eller ihop med vardagsrummet. Inrett med linoleumgolv och ljust tapetserade väggar. Här finns också 3 fasta garderober och fönster mot öst.

Sovrum 2:
Det andra av de två större sovrummen, med linoleumgolv och ljust tapetserade väggar och med stora fönster ut mot balkongen i väst. Plats för dubbelsäng och ytterligare möblering, garderober etc.

Sovrum 3:
Mindre sovrum med linoleumgolv och ljust tapetserade väggar, ligger innanför köket. En fast garderob och fönster mot gården i väst.

Till lägenheten tillhör ett förråd och ett matkällarförråd belägna i källaren i samma port som bostaden.Bostadsrättshandlingar:
Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare Johan Aspenberg, telefon 08-580 104 60/08-120 229 22 eller via e-mail: johan.aspenberg@husmanhagberg.se.

Undersökning av bostad och förening:
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.
Antal rum
4 rum
Boarea
89 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4 av 5, hiss finns
Pris
SEK 1,695,000 Utgångspris
Avgift
SEK 7,007 inkl värme, vatten & kabel-tv. Obligatorisk balkongavgift om 142 kr/mån tillkommer
Driftskostnad
SEK 7,004 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,800
Försäkring
SEK 2,500
Övrigt
SEK 1,704
Beräknat antal personer
1
Kommentar
I driftskostnaderna ingår hushållsel och hemförsäkring, vilka beror på nyttjande och avtal. Övrigt avser obligatoriskt balkongtillägg.
Andel i föreningen
0.57992 %
Andel av årsavgiften
0.62759 %
Reparationsfond
SEK 16,700
Tillträde
Snabbt tillträde möjligt
Byggnad
Byggnadstyp
5-våningshus med hiss
Byggnadsår
1968/69
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 4/23/2019
Energiklass
F
Energiprestanda
149 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
166 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas fönster (isoler)
Förening
Namn
HSB Brf Fågelsången i Järfälla
Om föreningen
Välkommen till Brf Fågelsången som består av 185 st bostadsrättslägenheter och ett antal lokaler som hyrs ut, fördelade på adresserna Kvarnplan 1-18, Kvarnvägen 3-5 (ojämna nummer), Vibblabyvägen 2-44 (jämna nummer). Byggår 1968/69 och fördelade i olika byggnader varav vissa med hiss.

Allmänt om föreningen:
Det finns bastu som kan disponeras av medlemmarna samt en mindre hobbylokal, bordtennisrum och föreningslokal med kök.

Hemsida:
www.brf-fagelsangen.se
Tv och bredband
Huset är anslutet till ComHem där basutbudet avseende kabeltv ingår i avgiften. Bredband levereras genom Stockholms Stadsnät via lokalt nätverk, ca.180 kr/mån för 100/100 Mbit/s.
Parkering
Bostadsrättsinnehavare har möjlighet att hyra garage (f.n. 662 kr/månad och 5 % hyreshöjning vid varje årsskifte) eller parkeringsplats (f.n. 215 kr/mån), men det är separat kö och du erhåller ej en plats per automatik.
Vänligen mejla föreningen på brf.fagelsangen@gmail.com, om ni önskar ställa dig i kö för ute- eller garageplats. Läs mer på föreningens hemsida: www.brf-fagelsangen.se
Renoveringar
Utförda renoveringar:
Tilläggsisolering fasad och ny puts, nya fönster, balkongerna fördjupas och renoveras samt ny takbeläggning. Färdigställdes under 2014.
Renovering av betongkonstruktioner i parkeringsgarage utfördes med start under 2017, liksom i anslutning därtill också renovering och färdigställande av innergården. Slutfört våren 2018.
Kommande renoveringar:
Stammar finns med i planering att utföras ca 2021-22. En speciell hemsida är skapad för just det projektet; www.fagelsangenstambyte.se
Ekonomi
Avgiftsförändringar:
Avgiften höjdes med 5 % 2020-01-01

Hämtat ur Brf Fågelsången Årsredovisning:
"Som en konsekvens av utförda ekonomiska analyser anser styrelsen att det är sannolikt att de årliga
avgiftshöjningarna måste ligga på 5 % under ett antal år framöver. En viktig faktor som påverkar prognosen
är stambytet som är inlagt under åren 2021-2022. Det som är svårt att bestämma i nuläget, är ett exakt
antal år med 5 % avgiftshöjningar."

Karta

Jakobsberg Järfälla

Vibblabyvägen 4, 4tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg