MED86A764D4D8EE42C1AC4CE60DF6311EB3

Nyproducerade parhus i obelånad Brf

Nyproduktion

Jakobsberg - Västra, Järfälla

Grönvretsvägen 5, lgh 1

Fakta

MånadsavgiftSEK 1,549 inkl. administration, löp underhåll, kallvatten, fastighetsförsäkring
TypParhus
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum5 rok
Boarea121 kvm
Lägenhetsnummer1
Byggår2021
Driftskostnad2,055 kr/månad

Fast pris: SEK 5,095,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Har du alltid drömt om att bara kunna flytta in och inte behöva renovera? Välkommen att bo med känsla av villa men i bostadsrättsform och en avgift om endast ca 1549kr/mån i en obelånad förening. Du slipper därmed betala lagfart och pantbrevskostnader!

Nyproducerade bostadsrättsparhus med fyra bostadsrätter där vardera hus disponerar upplåten mark och har tillgång till 2 egna p-platser, beläget mitt i omtyckta och barnvänliga Västra Jakobsberg. Leverantör är BRA HUS från Hedlunds AB. Möjlighet till 3-4 Sovrum, 2 allrum, 2 wc/dusch varav det ena med tvättavdelning, kök från Ballingslöv och vardagsrum i öppen planlösning. Träbelagd uteplats med utgång från vardagsrum. Inflyttning beräknas till hösten 2021.

Om området

Västra Jakobsberg är ett klassiskt och uppvuxet villaområde med cykel- och promenadavstånd till såväl centrum med tillgång till pendeltåg som till Mälaren med härliga strövområden vid bl.a Görvälns slott, badstränder och båthamnar. Vid seklets början var området i första hand ett område för fritidsboende. I mitten av 1900-talet började området att bebyggas för egnahemsboende. Under senare år så har en del nybyggnation tillkommit, som gör att området idag präglas av en blandad bebyggelse med både radhus och friliggande hus med större tomter. Tack vare det centrala läget i Jakobsberg, så är det gång- och cykelavstånd till en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från Görvälns Slott. På nära avstånd finns också Viksjö golfbana med 18 + 9 hål, samt bad- och båtliv vid Mälarens fina strandremsa. För barnfamiljer finns ett flertal förskolor och skolor i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

På gång- och cykelavstånd nås Jakobsbergs centrum med den moderna bussterminalen och pendeltågsstationen. Buss trafikerar området till centrum. Tåget tar 21 min till Stockholms central. Det är enkelt att ta sig ut på E18 och E4, för transport till centrala Stockholm samt till Bromma och Arlanda flygplatser.

Närservice

I västra Jakobsberg finns en stor lunchrestaurang samt pizzeria. För ett större serviceutbud tar man sig enkelt till Jakobsbergs centrum på några minuter, samt Barkarbys Handelsplats. Ni har också närhet till Görvälns återvinningsstation.

Parkering

Kostnadsfri datumparkering i hela Järfällas villaområden där vägskylt inte säger något annat.

Bilder

Exteriörbild

Interiörbild

Situationsplan

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
PLANLÖSNING
Bostaden består utav två bostadsplan om vardera ca 60,5kvm.
Entréplan; Hall, Kök, Vardagsrum, eventuellt extrasovrum, Wc/Dusch med tvättdel, Pannrum, Förvaring under trappan.
Övre plan; 3 Sovrum, Wc/Dusch och Allrum.

EXTERIÖR
Grundläggning: Isolerad betongplatta på mark
Yttervägg: Trä
Fasad: Träpanel
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä (vindsbjälklag med lösullsisolering)
Yttertak: 2 kupiga ytbehandlade betongtakpannor, snörasskydd monteras vid ytterdörr. Tak- och fasadstege monteras.
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Vindslucka med vikbar stege finns monterad. (ej möjlig förvaring)
Fönster: Utvändigt aluminiumbeklädda vitmålade 3-glas fönster, s.k. superenergiruta.
Uppvärmning: Frånluftsvärmepump (IVT 840/860) med återvinning till varmvatten och värme. Vattenburen golvvärme på entréplan samt radiatorer på övervåningen.
Ventilation: Mekanisk frånluftsventilation till värmepump, frånluftsdon till bad, wc/dusch, klädvård och kök. Friskluftsventiler i ytterväggar. Separat imkanal till köksfläkt.

ÖVRIGT
- Utvändig vattenutkastare monteras
- Skärmtak över entré monteras
- Träbelagd uteplats med skärmvägg mot granne på baksida huset
- Föreningens fastigheter omfattar totalt 1512 kvm, vilken kommer delas upp och upplåtas till vardera parhus och som respektive lägenhetsinnehavare kan disponera. Dock upptar p-platser, gemensam infart, förråd mm viss del av totalytan. Exakt storleksangivelse finns ej i dagsläget utan hänvisas till situationsplanen.
- Ett förråd utomhus, oisolerat och med el indraget kommer tillhöra vardera bostad.
- Förberett för fiberindragning via tomrör. Respektive bostadsrättsinnehavare bekostar anslutning och abonnemang.
- Vardera bostad disponerar 2 biluppställningsplatser på grusad infart.
- Samtliga tomter kommer levereras med gräsmatta. Ev buskage/staket etc. får föreningen sedan själva överenskomma.
- Tillvalsmöjlighet kommer finnas mot extra kostnad.

INTERIÖR
Takhöjd ca 2,5m på entréplan och ca 2,4m på övre plan.
Golv: 3-stavs eklamellgolv (13mm)
Väggar: Vitmålade
Fönsterbänk: Vitmålad Mdf
Innerdörrar och listverk: Vita
Garderober: Vitmålade melaminluckor, takanslutning till 2,5m takhöjd.
Kök: Kökssnickerier i vitt från Ballingslöv, där samtliga luckor och lådor har mjukstängning. Maskinell utrustning från Siemens i vitt; Induktionshäll, inbyggnadsugn, inbyggd micro, kyl och frys, diskmaskin samt spisfläkt alt. kåpa.
Tvättdel: Tvättmaskin och torktumlare. Rostfri tvättbänk med vattenlås, engreppsblandare.
Badrum: Helkaklat i moderna och sobra kulörer. Kommod 60cm med tvättställ, engreppsblandare, vattenlås och spegel med belysning. Wc-stol samt duschhörna 90x90 cm.
Val och tillval finns, se separat dokument under "Viktiga dokument och länkar".

AVGIFT
I avgiften 18 590 kr per år ingår; administration, löpande underhåll, kallvatten, fastighetsförsäkring och parkering.
Kostnaden för lägenhetens värme, förbrukningsel, sophämtning, tv/bredband och hemförsäkring ingår ej i avgiften.

DRIFTSKOSTNADER
Kravet på nybyggda hus i klimatzon tre är 55 kWh/m2/år. Energiförbrukningen i dessa hus är i en energianvändningsberäkning gjord av husleverantören beräknad till 33 kWh/m2/år.
Följande energikostnader är framtagna via Eon som är nätleverantör för Järfälla kommun utifrån nämnda beräkning. Beräknad uppvärmning som avser 4015 kWh/år och hushållel 3624 kWh/år.
Beräkningen baseras på 7 700 kWh/år med elnätsabonnemang 16A (under 8 000 kWh/år).
Följande kostnader uppkommer: Abonnemangsavgift: 1 500 kr/år, Elöverföringsavgift: 6 139 kr/år, Elhandelsavgift 90,91öre/kwh.= 7 000 kr/år. Total årskostnad för Uppvärmning, varmvatten och hushållsel beräknas till ca: 14 639 kr/år.
Med elnätsabonnemang 20A, uppkommer följande kostnader: Abonnemangsavgift: 4 605 kr/år, Elöverföringsavgift: 4 506 kr/år, Elhandelsavgift 90,91öre/kwh.= 7 000 kr/år. Total årskostnad för Uppvärmning, varmvatten och hushållsel beräknas till ca: 16 111 kr/år.
(källa:Eon 2020-09-18)

FINANSIERING
Notera att flertalet banker idag kräver betydligt större kontantinsats vid köp av bostadsrätt i mindre bostadsrättsföreningar än vad bolånetaket anger. Du bör därmed räkna med att en högre kontantinsats än 15% krävs vid köp av bostad i detta projekt. Kontakta gärna Carola Larsen, cala08@handelsbanken.se, på Handelsbanken i Jakobsberg, enligt erbjudandet under "Viktiga dokument och länkar", som är väl insatt i detta projekt, eller kontakta din nuvarande bank.

HUR KÖPER JAG EN BOSTAD?
Du kontaktar Per Stenmark eller Johan Aspenberg för att reservera en utav parhusen. Ni tecknar sedan ett förhandsavtal med intygsgiven kostnadskalkyl. I samband med tecknande av förhandsavtal, vilket är ett juridiskt bindande avtal, skall ett skriftligt lånelöfte kunna uppvisas. Föreningen kommer senare att upprätta en ekonomisk plan och därmed avse teckna sk.upplåtelseavtal med planerad inflyttning under hösten 2021. För att kunna teckna upplåtelseavtal krävs det att samtliga 4 lägenheter har tecknat förhandsavtal, definitiv projektstart meddelas efter förhandsavtalens tecknande.
Antal rum
5 rum
Boarea
121 kvm
Areakälla
Enl. bygglovsritningar
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
SEK 5,095,000 Fast pris
Avgift
SEK 1,549 inkl. administration, löp underhåll, kallvatten, fastighetsförsäkring
Driftskostnad
SEK 24,659 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 6,890
Uppvärmning
SEK 7,749
Renhållning
SEK 2,020
Försäkring
SEK 8,000
Beräknat antal personer
3
Kommentar
I kostnad för uppvärmning och hushållsel ingår även schablon för varmvatten. Hemförsäkring får vardera köpare själv ta fram genom kontakt med sitt hemförsäkringsbolag. För mer detaljer, se under rubrik "driftskostnader".
Andel i föreningen
25 %
Andel av årsavgiften
25 %
Tillträde
Hösten 2021
Byggnad
Byggnadstyp
2-plans parhus
Byggnadsår
2021
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump med återvinning
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation
Energideklaration
Behövs ej för denna bostadstyp
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
Brf Grönvreten 5
Om föreningen
Brf Grönvreten 5 består utav 2 st parhus med 4 st bostadsrätter där vardera bostad disponerar upplåten mark.

Karta

Jakobsberg - Västra Järfälla

Grönvretsvägen 5, lgh 1

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg