510
MEDBAA7C037A8C743C1882B9786F485649C

Såld!

Lugnt & barnvänligt radhus med atriumgård, i Polhem, ritat av Gert Wingårdh!

Jakobsberg - Polhem, Järfälla

Orkanvägen 29

Fakta

TypRadhus
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum5 rok
Boarea121 kvm
Tomtarea360 kvm
Byggår2001
Driftskostnad2,127 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 5,695,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Arkitektritat av Gert Wingårdh - 121 kvm - 4 sovrum - 2 bad/dusch - 2 förråd - carport - 3 km till sandstrand - 21 min med p.tåg till Odenplan!

Högt och trivsamt beläget gavelradhus med sibiriskt lärkträ och vackert sedumtak, uppfört av Folkhem och ritat av den välrenommerade arkitekten Gert Wingårdh, i två plan med en boarea om 121 kvm. Huset erbjuder kök med matplats med skjutglasdörr till en underbar och helt privat atriumgård, vardagsrum med höga fönsterpartier som sträcker sig över de båda bostadsplanen, utgång till trädäcksförsedd och insynsskyddad uteplats på baksidan av huset. 4 sovrum, 2 helkaklade dusch/badrum, 2 förråd och carport. Låga driftkostnader. Pendeltåg från Kallhäll station som på 21 min tar dig till Odenplan!

Om området

Jakobsberg är centralorten i Järfälla kommun. Förutom all service i centrum finns Barkarby Handelsplats samt närhet till Mälaren och Järvafältet med bl.a. Översjön och Säbysjön. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennis-/ padelhallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det charmiga Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Från Polhem är det cykelavstånd till både Kallhäll och Jakobsberg pendeltågsstation. Moderna och utbyggda pendeltågsstationer som tar dig till Stockholms city på ca 21 minuter. Bromma flygplats nås på ca 10 min bilfärd och Arlanda flygplats inom ca 30 min. I direkt anslutning utgår också ett antal busslinjer till omkringliggande områden, såväl Kista som Sollentuna. Infartsparkering finns vid stationen. Med bil tar du dig snabbt och smidigt via E18 till Stockholm City.

Närservice

Områdets belägenhet gör att du kan välja mellan både Kallhäll och Jakobsberg centrum där stort service- och butiksutbud erbjuds. Med endast några minuters bilväg nås även Barkarby handelsplats med bland annat Ikea, ICA Maxi, Stockholm Quality Outlet med mera.

Parkering

Kostnadsfri datumparkering i hela Järfällas villaområden där vägskylt inte säger något annat.

Övrigt

Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Bilder

Fasadbild från entrésidan

Atriumgård med skjutbar glasdörr till köket

Trädäcksförsedd altan/uteplats på baksidan av huset

Kök med matplats

Härligt ljusinsläpp

Planritningar

Planritning 2D - entréplan

Planritning 2D - övre plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Hall
Det finns en ytterdörr vid carporten och även en från atriumgården. Klinkergolv i hela hallen, perfekt för grusiga och blöta skor, och vitmålade väggar. Förvaring på hatthylla och bakom draperi. Teknikskåp beläget bredvid.

Duschrum
Nås från hallen. Utrustat med flerfärgat ljust klinker och vitt kakel. Välvda och vikbara duschväggar i glas, handfat i kommod med spegel ovan och belysning samt wc-stol. Stort väggfast spegelskåp och frånluftsvärmepump bakom skjutdörr.

Sovrum 1
Stort härligt rum med helglasad pardörr ut mot baksidan och den träbelagda uteplatsen. Plats för dubbelsäng och sängbord, ekparkett och vita väggar med blomstrande fondvägg. Skjutdörrsgarderob.

Vardagsrum
Här flödar ljuset från två väderstreck med höga fönsterpartier som sträcker sig över de båda bostadsplanen och dubbla helglasade pardörrar mot baksidan och den träbelagda uteplatsen. Plats för sällskapsdel och läshörna. Vita väggar och fondvägg samt ekparkett. Ett rum som måste upplevas på plats!

Kök
Skjutglasdörr mot atriumgården vilket under sommarhalvåret skapar en ännu större socialyta där gränsen mellan inne och ute suddas ut. Trevliga fönster i vinkel vid köksbänken. Köksinredning med snickerier i vitt, stänkskydd i vitt ovan bänkskiva i trä med infälld rostfri dubbelho och praktisk avställningsyta bredvid. Maskinell utrustning: spishäll (Bosch), varmluftsugn (Bosch), kyl och frys i rostfritt med överskåp (Bosch), inbyggd micro (Bosch), diskmaskin i rostfritt (Bosch). Matplats med plats för ca 6 personer mittemot skjutglaspartiet. Infällda spotlights i tak och klinker på golvet.

Tvättdel
Bakom smidig vikvägg i vitt. Tvättmaskin och torktumlare (Bosch) samt arbetsbänk i vitt ovan. Sektion med trådbackar finns bredvid.

Om vi rör oss från köket och förbi hallen, vidare mot vardagsrummet så finns en möblerbar vägg till höger och sedan trappan till vänster. En mycket smakfullt designad trapp till övre plan, ett av Wingårdhs signum, de trekantsformade planstegen. På vägen upp slås du av de vackra sedumtaken och ser ner över atriumgården och ut över grannskapet.

Sovrum 2
Rymligt sovrum med plats för säng, skrivbord och ytterligare möblemang. Målade väggar och ekparkett. Pardörrar i helglas, sk fransk balkong. Stor klädkammare i anslutning.

Sovrum 3
Med plats för säng, skrivbord och ytterligare möblemang. Målade väggar och ekparkett. Pardörrar i helglas, sk fransk balkong. Stor klädkammare i anslutning.

Klädkammare från sovrum 2 och 3 har andra i området skapat ett extra sovrum utav.

Sovrum 4
Mindre sovrum, lämpligt som kontor eller barnrum. Fönster i vinkel med vy över frodiga sedumtaket.

Badrum
Ljust flerfärgat klinker och kakel vitt. Handfat i kommod, infälld spegel med belysning, högskåp, wc-stol, bubbelbadkar och vädringsfönster.

I hallen utanför alla sovrum finns plats för mindre skrivbord med en härlig rymd ovan trappen.

Övrigt
- Centraldammsugare
- Fiber

Renoveringar/förbättringar utförd av nuvarande ägare:
2012 målning/tapetsering alla rum utfört av Alviks måleri
2012 Nya vitvaror, utom spishäll.
2013 Ny frånluftsvärmepump
2013 Installation av fiber
2014 Ny stor markis och byte av väv i den mindre
2015 Trätrall i atriumgården
2018 Ytbehandling fönsterpartier atriumgården
Antal rum
5 rum varav 4 sovrum
Boarea
121 kvm
Areakälla
Taxeringsinformation
Byggnad
Byggnadstyp
2-plansradhus med atriumgård
Byggnadsår
2001
Uppvärmning
Vattenburen golvvärme genom frånluftsvärmepump
Ventilation
Mekanisk frånluft med återvinning
Energideklaration
Utförd 7/19/2021
Energiklass
E
Energiprestanda
81 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
146 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta med underliggande värmeisolering
Stomme
Träregelstomme, isolering ekofiber.
fasad
Träpanel - Sibirisk lärk & tegelfasad
Fönster
Isolerglaskasetter
Bjälklag
Mellanbjälklag i trä
Tak
Levande sedumtak sk sedummatta
Utv. plåtarbete
Plåt
Fastighetsbeteckning
Polhem 1:90
Övriga byggnader
Carport & 2 separata förråd
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 25,525 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 2,395
Uppvärmning
SEK 20,900
Väg, samf
SEK 2,230
Kommentar
I uppvärmningskostnaden ingår även hushållel. Nuvarande ägare betalar 6018kr/år för försäkring, ber dig som köpare att själv stämma av med ditt eget försäkringsbolag.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,524 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,958,000
Byggnadsvärde
SEK 2,238,000
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Summa pantbrev
SEK 3,348,000
Tomt
Areal
360 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt på entrésidan
Tomtbeskrivning
Två förråd, ett på atriumgården och ett på baksida altanen.
Äppelträd på framsidan. I övrigt gräsmatta och lättskött tomt.
Parkering
Dubbla bilplatser i anslutning till huset. Carport och stenbelagd uppställningsplats. Extra gästplatser finns på avsedd parkering i området.
Planbestämmelser
Detaljplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Järfälla Polhem GA:4 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Radio-tv och/eller tele, Elledningar och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning

Orkanvindens samfällighetsförening:
Avgift 2230kr/år, erlägges halvårsvis. I avgiften ingår: sophantering och basutbud tv comhem. 2022 höjs den till 3000kr/år.

Karta

Järfälla Jakobsberg - Polhem

Orkanvägen 29

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg