190
MEDF0995ABD8FFB4A319C2946D5BC4D48B8

Såld!

Södermalm - Skanstull, Stockholm

Älvsborgsgatan 1

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,084 inkl. värme, VA, kabeltv (grundutbud), bredband Ownit 1000 Mbps
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea93 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer52230646
Byggår1931-1934
Driftskostnad700 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 6,950,000

Ansvarig mäklare

Äntligen finns denna fantastiska lägenhet vid lugna Helgalunden till salu! Den tidstypiska charmen är fint bevarad i form av en generöst tilltagen takhöjd, stora spröjsade fönster med djupa nischer, vitmålade golv i trä samt fina spegeldörrar. Här får du en perfekt kombination av ett lugnt boende med Skanstulls tunnelbana, livsmedelsbutiker och Södermalms puls alldeles intill. Varmt välkomna på visning!

Om området


Med ett idealiskt läge bor du invid Skanstull, hjärtat av Södermalm. Ett pulserande område med flertalet populära restauranger, barer, caféer och butiker som lockar folk, samtidigt som du också når lugnet invid Årstavikens grönskande promenadstråk samt flera parker, via en kort promenad.
Området erbjuder också brett utbud av motion med bland annat Eriksdalsbadet med både inomhusbassäng samt utomhusbassänger, utegym vid Årstaviken, Badmintonhall samt flera gym.

Kommunikation

Goda kommunikationer med en rad busslinjer som passerar i Skanstull med bl.a. buss nr 3, 4, 57 och 74 går frekvent i området. T-bana (grön linje) alldeles vid Skanstull och pendeltåget vid Södra Station nås via en kort promenad.

Närservice

Mycket gott utbud av livsmedelsbutiker i området med välsorterade Ica Supermarket i Ringens köpcentrum, eller Hemköp invid T-banan. I Ringens köpcentrum finner du också ”Teatern”, en matscen mitt i köpcentrumet som erbjuder god mat från världens alla hörn. I Skanstull finns även ett Åhléns och populära Clarion Hotel. All närservice du kan tänka dig finns här såsom apotek, Systembolag, bagerier, delikatessbutiker, mycket goda shoppingmöjligheter och mycket annat.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100 kr/mån eller 90 kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.
Det finns också flertalet parkeringshus i området kring Skanstull.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Vitmålat plankgolv som löper genom hela lägenheten ger en ljus känsla till alla rum och skapar en harmonisk känsla. En fantastisk lägenhet som passar både barnfamiljen och paret!

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande och rymlig hall med goda möjligheter till avhängning. I anslutning till hallen finns även en stor och rymlig klädkammare för mer förvaring.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum där en tilltagen takhöjd i kombination det stora fönstret skapar en härlig rymd i rummet. Beläget med social planlösning mot köket. Här finns utrymme för stor soffa, soffbord, mediemöbel samt arbetsplats om så önskas.

KÖK
Kök med härlig bistro-känsla renoverat 2014 av nuvarande ägare! Maskinell utrustning finns i form av kyl/frys, spis med ugn och fläkt samt diskmaskin. Köket är beläget med en social planlösning emot vardagsrummet och här ges gott om utrymme för matplats. Sammantaget ett fantastiskt kök som ger plats och tid för härlig matlagning och trevliga middagar!

MASTER BEDROOM
Ett fantastiskt master bedroom med gott om utrymme för större dubbelsäng. Här finns bra förvaringsmöjligheter genom den stora platsbyggda garderobsväggen. Även här finns plats för arbetshörna för den som önskar.

RUM 2:
Ytterligare ett rum med disponering enligt önskemål. Nuvarande ägare disponerar rummet som matsal fungerar även utmärkt som både som barnrum, gästrum eller arbetsrum om så önskas! Fantastiskt ljusinläpp tack vare de stora fönsterpartierna.

BADRUM
Fräscht badrum med WC, duschhörna med takdusch, handdukstork, handfat i vitt porslin med spegelskåp ovan samt en kommod för förvaring.

ÖVRIGT:
- till lägenheten hör ett förråd.
- lägenheten är enligt mäklarbilden en 2 rok men disponeras idag som 3 rok.
Antal rum
3 rum
Boarea
93 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 4, hiss finns
Avgift
SEK 4,084 inkl. värme, VA, kabeltv (grundutbud), bredband Ownit 1000 Mbps
Driftskostnad
SEK 8,400 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,200
Försäkring
SEK 4,200
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
2.219 %
Andel av årsavgiften
1.94 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1931-1934
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 11/4/2019
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
150 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Förening
Namn
Brf Halvmilen 6 & 7
Om föreningen
Brf Halvmilen 6 & 7 är en äkta bostadsrättsförening och omfattar Älvsborgsgatan 1 samt 3. Föreningen registrerades 1999 och förvärvade fastigheten från Familjebostäder 2001. På fastigheterna finns två hus som uppfördes år 1931 (Halvmilen 6) och 1934 (Halvmilen 7).

Föreningen består av 60 st bostadsrätter, 2 hyresrätter samt 4 uthyrda lokaler. I lokalerna bedrivs följande verksamheter: grafisk design (trycksaker), galleri, massage & skönhetsvård samt terapiverksamhet. Det finns tre tvättstugor i källaren.

Överlåtelseavgift betalas av köparen med 2,5% av prisbasbelopp och pantsättningsavgift med 1% av prisbasbelopp av låntagaren.
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
62
Varav hyreslägenheter
2
Antal lokaler i föreningen
4
Tv och bredband
Fastigheten har fiberbredband genom STOKAB och föreningen anlitar Ownit AB som leverantör av bredband, fast telefoni och digital TV. Bredband, med hastigheten 1000 Mbps, ingår i månadsavgiften. Kabel-TV finns via ComHem AB som betalas av medlemmarna själva (förutom gratiskanalerna)
Renoveringar
1989: Totalrenovering inklusive stambyte av VA-stammar, elinstallationer, hissar, kök och bad mm.
2006: Nya tvättmaskiner i tvättstugorna
2007: Vindslägenheter färdigställda
2007/2008: Balkongbyggnation
2007: Spolning av stammar
2008: Renovering av gården
2009: Målning och renovering av trapphus
2013: Genomfördes OVK samt spolning av stammar
2017: Fönster- och fasadrenovering har genomförts

Kommande renoveringar
- Hissen i port 1 totalrenoveras Q1 2021
För mer ingående information kring kommande renoveringar se underhållsplanen.
Ekonomi
En höjning om 5% kommer ske av månadsavgiften under 2021 (pga eventuella framtida åtgärder enligt underhållsplan och höjning av avgäld i framtiden). Föreningens ekonomi är fortsatt tillfredsställande trots de renoveringsarbeten som utförts de senaste åren.

Nyckeltal för 2019
Lån per kvm bostadsrättsyta 1 805 kr
Kassa och bank 1 483 827 kr
Långfristiga skulder 7 940 000 kr
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja, den som bor i lägenheten (medlem i föreningen) ska minst äga 10% av lägenheten.
Äger föreningen marken
Nej.
Överlåtelseavgift
SEK 1,183
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Föreningen har en mycket trevlig innergård med bokningsbara sittgrupper. Det finns tre tvättstugor, två tvättstugor som kan förbokas och en "akut" tvättstuga för drop-in. Soprum finns med full sopsortering. Allt kan nås med hiss. Barnvagnsutrymme finns i källaren. Cykelgarage finns med direktutgång till Dalslandsgatan.

Karta

Södermalm - Skanstull Stockholm

Älvsborgsgatan 1

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg