Taxgatan 2

Bilder

 • Såld!
 • Planskiss

  Viss avvikelse kan förekomma.

  Skala och mått kan avvika från verkligheten.

 • Planskiss

  Viss avvikelse kan förekomma.

  Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Taxgatan 2 , Norra Djurgårdsstaden , Stockholm

Välkommen till denna fantastiska 3 rok om 89 kvm, möjlig 4 rok i attraktivt läge invid Husarviken i Norra Djurgårdsstaden. I fastigheten finns en stor takterrass med fantastisk vy, garage och en trevlig gård med gångväg direkt ner till vattnet. Bostaden är nyproducerad med stilrena materialval, flertalet stora fönsterpartier och en generös balkong om ca 14 kvm i sydvästläge. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum ger generösa sällskapsytor för umgänge. Här bor ni i det nya, attraktiva området Norra Djurgårdsstaden, med direkt närhet till Husarviken med möjlighet till båtplats och mysiga promenader. Kommunikationerna är goda med buss 55 och 73 som tar er till Östermalm och Stureplan på 10 minuter. Med ca 7 minuters promenad nås T-bana Ropsten.

89 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 677 kr Värme, kallvatten, bredband samt bostadsrättstillägg (försäkring)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
89 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
2016

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

89 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna nya, stilrena bostad med flödande ljus och rymd. Bostaden är nyproducerad med påkostade materialval, helt klar för inflyttning där ni blir de första att få flytta in. Följande planlösning presenteras:

Alla rum har vitmålade väggar och vit-mattlackade ekparkettgolv (14 mm 3-stavs ekparkett).

Från säkerhetsdörren nås en välkomnande entré med ljust klinkergolv.

Generöst sällskapsrum om ca 30 kvm med utgång till balkong om ca 14 kvm i sydvästläge. Från balkongen har man fin vy mot både Husarviken och mot park i motsatt riktning. Möjlighet för den som så önskar att dela av sällskapsrummet med ytterligare ett sovrum till en 4 rok, se alternativ planskiss.

I anslutning till sällskapsrummet nås ett sovrum med inbyggd förvaring, perfekt som gästrum eller barnrum.

I lugnt gårdsläge nås master bedroom med inbyggda garderober. I anslutning finns en stor walk in closet utrustad med hyllplan och hängare från Elfa. Här nås även el- och it-skåp.

I passagen mellan master bedroom och köket finns flertalet linne- och städskåp infällda för maximal förvaring.

Ljust kök från Marbodal i öppen planlösning mot sällskapsrummet. Köket är välutrustat med induktionshäll, varmluftsugn, mikrovågsugn, fullstor kyl och frys, integrerad diskmaskin samt en köksfläkt. Samtliga vitvaror är från Electrolux. Fläktkåpa från Franke. Vitt kakel ovan arbetsbänk. Vita, släta luckor med luckdämpare och rostfria beslag.

Stilrent och rymligt badrum med alla bekvämligheter. Porslin från Svedbergs. Badrumsspegel med förvaring och handfat med vit kommod. I övrigt är badrummet utrustat med badkar, WC med softclose, handdukstork, avlastningsskiva, väggskåp samt tvättmaskin och torktumlare. Stora vita kakelplattor på väggarna och grått klinker med komfortvärme.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 8, hiss finns

Avgift

4 677 kr Värme, kallvatten, bredband samt bostadsrättstillägg (försäkring)

Andel i föreningen

1,6695%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadsfastighet

Byggnadsår

2016

Fastighetsbeteckning

Stora Sjöfallet 1

Övrigt

Gemensamma utrymmen:
Från hissen nås alla faciliteter så som förråd och garage. Högst upp på plan 8 finns den gemensamma takterrassen som samtliga medlemmar kan nyttja. Här finns en magnifik utsikt över gasklockorna och Norra Djurgårdsstaden. Det finns även en föreningslokal på bottenplan som är tänkt att användas som en övernattningslägenhet för besökande. Från gården finns ett gångstråk direkt ner mot vattnet, för vackra promenader längs Husarviken.

Driftskostnader:
Bostaden är nyproducerad och f.n. finns inga driftskostnader. Driftskostnad för 2 personer bedöms enligt schablon till:
Varmvatten ca 163 kr/månad
Hemförsäkring ca 250 kr/månad
Hushållsel ca 370 kr/månad
Rådgör gärna med mäklaren vad som är realistiskt i ert fall.

Området:
I Norra Djurgårdsstaden ser vi en ny stadsdel träda fram med butiker, restauranger och all nödvändig serviceverksamhet. Det unika i området är närheten till skog och parker, samtidigt som du bara är minuter från centrala Stockholm.

I Norra Djurgårdsstaden bor du centralt nära Östermalm samtidigt som du har direkt närhet till fina grönområden i Lill-Jansskogen och Stora Skuggans naturområden med motionsslingor för den löpvillige samt skidspår vintertid.

Området beskrivs bäst som expansivt och naturskönt med fina promenadstråk samtidigt som all tänkbar service finns på bekvämt avstånd. Flera förskolor finns och grundskola upp till årskurs 6 finns i Hjorthagen. Dessutom finns folkkulturcentrum/Medborgarhuset, en mötesplats för konst, musik och teater, tennisbana samt fotbollsplan.

Kommunikationer:
Goda kommunikationer med buss 55 och 73 från Storängskroken som går genom stan, samt med T-bana Ropsten som nås inom ca 7 minuters promenadavstånd.

Läs gärna mer om området på http://djurgardsstaden.se/

Förening

Namn

Brf Sjöfallet

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Sjöfallet äger och förvaltar bostadshus med 64 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 1 uthyrningslokal om ca 94 kvm och 38 garageplatser. Marken är friköpt.

Bostäderna tillträddes i december 2016 och en sedvanlig garantibesiktning av lägenheterna kommer genomföras ca 2 år efter inflyttning. NCC är byggherre av detta klimatsmarta hus och boendet riktar sig till dem som vill ha ett boende med det lilla extra men samtidigt värna om vår miljö. Stora Sjöfallet består av två huskroppar med lägenheter i storlek från 2-4 rum och kök.

Huset är miljöcertifierat och klimatsmart och föreningens driftskostnader förväntas därför bli lägre än normalt. Energideklaration är ej utförd då fastigheten är nyproducerad. Bostäderna är utrustade med ett system för mätning och visualisering av energiförbrukning, s.k. "smarta hem" och varje bostad är utrustade med läsplattor som reglerar bl.a. belysning och termostater. Användning av t.ex. golvvärme begränsas också av systemet. Huset ingår i ett forskningsprojekt i samarbete med Fortum för ett miljövänligare boende.

Vad ingår i avgiften?
I avgiften ingår ett abonnemang för bredbandstelefoni och kabel-tv (grundpaket) och data med hastighet 10/10 Mbit/s. Var och en har möjlighet att komplettera kanalutbud samt datahastighet. Värme, kallvatten samt bostadsrättstillägg (försäkring) ingår också i avgiften.

Individuell mätning och debitering av el och varmvatten. Avgiften för detta kommer initialt att skickas ut som en schablonavgift, för att sedan regleras mot de boendes faktiska förbrukning.

Uppvärmning av lägenheterna sker i huvudsak med vattenburen värme (radiatorer) via fjärrvärme. Ventilation och återvinning av värme med central från- och tilluftsåtervinning (FTX) placerad i undercentralen i källaren. Tilluft till vardagsrum och sovrum, frånluften tas från kök och badrum. Värmestammar ligger dolda i golven (rör i rör). Synligt koppel vid radiator.

Gemensamma utrymmen:
I fastigheten finns förrådsutrymmen, garage med två in/utfarter, cykelrum, barnvagnsutrymme, takterrass, föreningslokal, miljörum, gård och trapphus. Tvättstuga finns ej, då samtliga lägenheter är utrustade med en tvättmaskin och torktumlare.
Det finns miljörum med sopsugsnedkast för hushållssopor (restavfall), tidningar och plast. I miljörummet finns dessutom kärl för återvinning av bl a glas, metall, el-avfall och kartonger. Inget grovsoprum finns.

Källarförråd:
Alla lägenheter har tillgång till förråd beläget i källaren. Hissen går hela vägen ner. Förråden är från ca 3-5,5 kvm och fördelas efter lägenhetsstorlek.

Lokaler:
En lokal i markplan för uthyrning finns i huset närmast vattnet. Ytterligare en mindre lokal finns i vinkelhuset som kommer att användas för föreningens ändamål, t.ex. som övernattningslägenhet eller möteslokal.

Föreningen debiterar en sedvanlig överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet samt vid pantsättning debiteras 1% av prisbasbeloppet.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

64

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

I avgiften ingår ett abonnemang för bredbandstelefoni och kabel-tv (grundpaket) och data med hastighet 10/10 Mbit/s. Var och en har möjlighet att komplettera kanalutbud samt datahastighet.

Parkering

I fastigheten finns 38 garageplatser och två in/utfarter. Hyra ca 2200kr/mån för garage, separat kösystem tillämpas. Boendeparkering finns även på gatan.

Renoveringar

Fastigheten är nybyggd och därav föreligger inga renoveringsbehov.

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Om området

Karta

Hör av dig till Tina Berlin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad