Armégatan 29

Bilder

  • Utsikt
  • Vardagsrum
  • Fasad
  • Planritning
  • Kontaktbild

Armégatan 29 , Västra Skogen , Solna

Optimalt planerad och modernt boende belägen högt upp i huset i närheten av Huvudsta strand, utmärkta kommunikationer och barnvänlig närmiljö. Bra planlösning, fina ytskikt och balkong med en grym utsikt. Här har du nära till det bästa som Solna kan erbjuda samt gångavstånd till Kungsholmen.
Välkommen hem!

79 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 638 kr inkl värme, VA, bredband och kabel-TV (Basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
79 kvm
Våning:
, hiss finns

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

79 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Avgift

4 638 kr inkl värme, VA, bredband och kabel-TV (Basutbud)

Förening

Namn

Brf Korsnäbben

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Korsnäbben ligger på Armégatan 25-29 i Huvudsta, Solna.
Föreningen omfattar 87 lägenheter fördelade på två punkthus med elva våningar samt ett mellanliggande lamellhus med fyra våningar. Fastigheten består även av ett garage med 49 p-platser samt 20 öppna p-platser med motorvärmare.
Allmänt

BRF Korsnäbben är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger marken som fastigheten står på. Medlemmarna har tillgång till cykelförråd/barnvagnsförråd som finns på bottenplan i varje hus samt möjlighet att boka föreningens lokal där gäster kan övernatta. Dessutom har vi en fin innergård med lekplats och grillplats som kan nyttjas av alla medlemmar.

Delat ägande

Föreningen godkänner delat ägande och även delat ägande mellan barn och föräldrar.

Fastighetens byggnadsår:

2005

I månadsavgiften ingår:

Värme via fjärrvärme, vatten, digital kabel-TV, 500-1000/500-1000 mbit bredband, källarförråd.

Garageplats, p-plats utomhus:

Totalt 49 p-platser i garage, samt 2 MC-platser inomhus och 20 p-platser utomhus. För att få en nulägesbild kan du kontakta styrelsen via korsnabben@korsnabben.se. Boendeparkeringsplatser finns längs Armègatan precis i anslutning till fastigheten. För boendeparkeringsplatser så måste man ansöka hos Solna kommun.

Antal lägenheter i föreningen:

Vi har 87 st lägenheter i föreningen som alla är bostadsrätter samt en övernattningslägenhet som får nyttjas av samtliga medlemmar i vår förening.
Vi också har en hyreslokal för kommersiell verksamhet

Kabel-TV:

Föreningen har ett gruppavtal med ComHem vilket ger varje bostadrättsinnehavare en gruppavtalsrabatt på 150:- vilket möjliggör tecknande av ett mindre abonnemang med baskanalerna. Kontakta ComHem för mer information.

Bredband:

500-1000/500-1000 mbit/s per lägenhet via operatören Ownit ingår i månadsavgiften. Fasta IP-adresser. Inkommande bredbandsuttag i hallen som kan korskopplas till flera rum. Nätverksuttag i sovrum, kök och vardagsrum.

Telefoni:

Inkommande telejack i hallen. Telefonuttag i sovrum, kök och vardagsrum. Traditionell telefoni eller IP-telefoni (via Tele2/Ownit) kan användas.

El:

Hushållsel belastar och betalas av respektive bostadsrättsinnehavare

Energideklaration:

Föreningens fastighet energideklarerades 2008-09-11. Huset använder 181 kWh/m2 varav el 20 kWH/m2. Energideklaration görs vart 10:e år och kommer nästa gång att genomföras 2018

Ventilation:

Ventilationssystemet fungerar så att frisk luft tas in i varje lägenhet där den värms upp av lägenhetselementen. Den sugs sedan ut via ventiler i badrum och via köksfläkten. Köksfläkten är kopplad till en centralfläkt och spjället i köksfläkten kan öppnas för att öka luftflödet vid matlagning. Ventilationsluften blåses sedan ut i garaget under fastigheten och hjälper därmed till med uppvärmningen.
Installation av fläktar med inbyggda motorer är inte tillåtet.

Förvaltare:

Ekonomisk förvaltare är Fastum och teknisk förvaltare är Storholmen. Trappstädningen är utlagd på en extern leverantör och kostnaden för denna ingår i hyran.

Överlåtelseavgift:

Fastum debiterar en överlåtelseavgift på 1070 kr. Föreningen tar inte ut någon separat sådan.

Pantsättningsavgift:

Fastum debiterar en pantsättningsavgift på 428 kr. Föreningen tar inte ut någon separat sådan.

Juridisk person:

Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem.

Ombyggnationer:

Föreningen kommer att med start under 2018 byta ut fasaden, detta är ett garantiärende och kommer genomföras kostnadsfritt av JM Inga övriga reperationer eller ombyggnationer planeras det för i dagsläget. En underhållsplan finns framtagen som föreningen följer angående det löpande underhållet.

Avgifter:

Läs mer om ekonomin i årsredovisning.. Föreningen tillämpar numer rak avskrivning av fastigheten, vilket påverkat föreningens resultat. Samtidigt har föreningen antagit den nya redovisningsprincipen (Bokföringsnämndens allmänna råd för mindre ekonomiska föreningar) om att avgifterna skall täcka alla kostnader inkl avsättning till yttrefond varför avskrivningskostnader blir av underordnad betydelse. Föreningen strävar efter att hålla avgifterna på en sådan nivå att ett positivt kassaflöde upprätthålls, vilket är grundläggande för en sund ekonomi i föreningen.

Lånevillkor:

Läs mer om ekonomin här och i årsredovisningen.

Inre Reparationsfond:

Ingen inre reparationsfond finns.

Yttre Reparationsfond:

En yttre reparationsfond finns för underhåll av fastigheten. Under slutet av 2008 togs en underhållsplan fram för framtida behov. Enligt den skall det avsättas ca 40 kr/m2 och år för att täcka reparationsbehovet de närmaste 30 åren.

Övrigt

I Huvudstaområdet finns 7 förskolor och 5 grundskolor. Påfågelns grundskola (Emmylundsvägen 11), ligger ett par hundra meter från Korsnäbben. Årskurs 1-5 finns på Granbackaskolan (Emmylundsvägen 10-12), som är granne med Korsnäbben. På Tallbackaskolan (Kristinelundsvägen 1) finns årskurs 6-9. Den skolan ligger ca 400 meter från Korsnäbben.
Närheten till Ulvsundasjön ger alla möjligheter till bad och båtliv.
En mängd promenadvägar och uppvuxna parker för friluftsliv och avkoppling finns också. Man tar sig enkelt till Kungsholmen och Birkastan på det populära promenadstråket längs Huvudsta strand, via Pampas marina och Karlbergs slott. Vid Solna centrum finns svensk fotbolls nationalarena, Råsunda Fotbollsstadion. Det finns flera idrottsanläggningar i kommunen. I Solnahallen finns bollplaner och inomhushall för friidrott.

Om området

Västra Skogen

Solnastadsdelen Huvudsta är ett vidsträckt grönområde med kust mot Ulvsundasjön och inloppet till mälaren i söder och Skytteholm och Solna C i norr. Här är nära till såväl Kungsholmen, Vasastan som Sundbyberg.
I området finns även bl.a. Huvudstabadet, Pampas Marina, Huvudsta Ridhus och barnens favorit 4H gården med olika djur

Kommunikation

T-bana Västra Skogen ligger på Johan Enbergs väg, 10 min från lägenheten Restid till Centralen på mindre än 10 min..
Buss 152 (Bromma flygplats via Sundbyberg Centrum - Älvsjö Stn).
Buss 197 (Solna C - Centralen)
Buss 507 (Västra Skogen - Karolinska sjukhuset)

Närservice

I huset finns ICA Nära, Pizzeria och i grannhuset ligger en frisörsalong. Dagis och skolor i närområdet.

Parkering

P-plats kostar 150 kr/mån och garageplats 358 - 755 kr/mån, beroende på storlek. För närvarande är det kö till dessa. I övrigt gäller boendeparkering på gatan för 300 kr/mån alt. 750 kr/kvartal

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Patrik Barej för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte