Dammtorps Allé 12, 3 tr

Bilder

  • Såld!

Dammtorps Allé 12, 3 tr , Järvastaden , Solna

Modern 2:a från 2013 med låg avgift! Bostaden och dess inglasade balkong om ca 10 kvm är södervänd i fritt läge. Interiören går i moderna kulörer med grå- och vitmålade väggar samt parkettgolv. Vitt kök med stor matplats i öppen planlösning mot vardagsrum. Större badrum med golvvärme, mörkt klinkergolv och egen tvättstuga. Hög utrustningsstandard i badrum och kök. Sovrum med garderobsvägg och vita skjutdörrar samt plats för dubbelsäng och hemmakontor.

På Dammtorps Allé 12 bor du på Solnasidan av Järvastaden med låg kommunalskatt och närhet till Ica samt Fridensborgsvägens service och restauranger. Runt hörnet har du ett radhusområde som sedan övergår till Igelbäckens naturreservat samt historiska Överjärva bondgård. Här har du naturlugnet runt knuten och 15 minuters pendlingsavstånd till City!

48 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 746 kr inkl värme, kallvatten
Typ:
Lägenhet
Boarea:
48 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
311202
Byggår:
2013

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

48 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Välkomnande hall med parkettgolv och vitmålade väggar. Hallen är utrustad med säkerhetsdörr, 2 vita platsbyggda garderober med överskåp samt utrymme för ytterligare möblemang.

Badrum: Luftigt badrum med mörkt klinkergolv, golvvärme samt vita helkaklade väggar i matt utförande. Stor tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare samt vit bänkskiva ovan. Vita vägghängda skåp ovanför arbetsytan som är belyst med egen belysning. Badrummet är vidare utrustat med duschplats med glasdörrar, wc, handfat med vitt kommodskåp samt spegelskåp. Här finns även eldriven handukstork samt spotlightbelysning i taket.

Vardagsrum: Hemtrevligt vardagsrum med halvöppen planlösning mot kök och öppen planlösning mot matplats. Rikligt ljusinsläpp genom två fönsterpartier samt balkongdörr i söderläge. Modern layout med målade väggar i gråa toner samt ekparkett. Lättmöblerat med given tv-vägg mot köket.

Balkong: Ett extra rum under sommarhalvåret! Ordentlig balkong i relativt fritt söderläge. Här ryms loungegrupper för trevliga umgängen. Möjlighet att installera infravärme för den som vill förlänga säsongen.

Kök: Välplanerat vitt kök med modern disponering mellan stort arbetskök och separat matplats invid fönster. Matplatsen rymmer ca 4-6 personer i vardagligt läge men går också att duka upp till festligt långbord tack vare den öppna planlösningen. Välutrustat kök med rostfria vitvaror; kyl/frys, varmluftsugn, köksfläkt samt spishäll. Vita luckor och ett vitt matt kakel ovanför de många arbetsytorna med belysning och flertalet eluttag.

Sovrum: Romantiskt sovrum med grå fondvägg samt garderobsvägg med vita skjutdörrar. Sovrummet rymmer en dubbelsäng samt hemmakontor eller ytterligare klädförvaring.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 5, hiss finns

Avgift

2 746 kr inkl värme, kallvatten

Andel i föreningen

1,179%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Flexibelt

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2013

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 maj 2016
Energiklass: C
Energiprestanda: 85 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Järva 2:25

Övrigt

En obligatorisk månadsavgift tillkommer om 244 kr/månad för Triple Play. Föreningen har ett gruppavtal som inkluderar basutbud av digital-tv och fiberinternet från Ownit 100/100 mbit/s, samt ip-telefoni.

Källarförråd finns i samma byggnad om ca 4 kvm.

Förening

Namn

Brf Daggkåpan i Järvastaden

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Daggkåpan i Järvastaden omfattar 60 lägenheter i fyra hus på Dammtorps allé 8-14, Solna.

Föreningen ansvarar för värme, varmvatten, ventilation och el. Bostadsrättshavare har alltså inga egna abonnemang för detta.

Varje lägenhets förbrukning av varmvatten och el avläses varje månad och debiteras kvartalsvis på månadsavin.

Mer information om föreningen finns på deras hemsida: http://brfdaggkapan.se/

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 2,5 % av ett prisbasbelopp, som betalas av köparen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift på 1 % av ett prisbasbelopp, som betalas av pantsättaren.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

60

TV och Bredband

Till varje lägenhet hör en obligatorisk anslutning till tv, bredband och telefoni fron OWNIT. Avgiften är 244 kr/ månad, och ingår inte i föreningens månadsavgift. Hastigheten är 500-1000 Mbit/s

Parkering

Finns inga garage- eller parkeringsplatser i föreningen. Det finns i kringliggande hus där man kan hyra in sig. Man vänder sig då till styrelsen för den förening man är intresserad av att hyra in sig i. Utöver det är det boendeparkering utmed gatan.

För parkering med boendetaxa behöver bilens ägare vara folkbokförd i Solna. Det går att köpa parkeringsbiljett med boendetaxa i parkeringsautomat, och månadsmärke och kvartalsmärke på (bland annat) ICA Nära Järvastaden. 2017 kostade månadsmärke 300 kr och säsongsmärke 750 kr. Du kan läsa mer och ansöka om boendeparkering på Solna stads webbsida för boendeparkering.

Liljekonvaljens garage administreras av deras förvaltare, Österåkers Bostadsrättsförvaltning. De har kontor i Åkersberga och kan nås genom www.obfab.se eller 08-544 109 70. Priserna för garageplats var 2016 1000 kr/mån för vanlig bilplats och 1500 kr/mån för elbilsplats.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja, minst 10% ägande.

Övrigt

I hus 31 och 33 (Dammtorps allé 12 och 8) finns källarförråd, som även hör till hus 30 och 32. Du ansvarar själv för låset till ditt förrådsutrymme.

Det finns sopnedkast mellan hus 30 och 31 respektive 32 och 33. De kräver nyckel och används för brännbart hushållsavfall.

Varje hus i föreningen har ett barnvagns- och rullstolsförråd. Dessa är avsedda för barnvagnar och rullstolar, och alltså inte för cyklar.

Boende i föreningen har tillgång till Jaktvillan (Gunnarbovägen 91), som kan bokas för fest och andra träffar. Läs mer på Järvastadens hemsida för pris och och bokning.

Om området

Järvastaden

Här bor ni i barnvänliga Järvastaden med bra kommunikationer. Du kan cykla in till stan på ca 20 min och till Kista C på ca 15 min. Här byggs en helt ny stadsdel nära både stan och naturen. Mellan husen ligger grönområden, cykelvägar och mycket mer. Vill man ta en promenad kan man med fördel promenera ner till Råstasjön och omgivningarna vid vattnet. Ursviks motions gård ligger på gångavstånd med flera banor för sprint eller långfärdskidorI Järvastaden finns även den omtalade Mulle Mecks lekpark. I parken finns också det populära barnbiblioteket. Det finns idag redan flera skolor och butiker. Bland annat finns det restaurang, ICA, gym och café. Området är belägen nära Ulriksdals station (9 min med pendeltåg till Stockholms C) och fantastiska rekreationsområden som Hagaparken, Ulriksdal och Igelbäckens naturreservat. Busshållsplats (540 som går till Universitetet via Bergshamra som har T-bana) och ICA (ska byggas ut med postservice) finns precis utanför huset. I närheten finns Friends Arena och Mall of Scandinavia som är med sitt utmärkta läge och starka erbjudande Nordens mest intressanta köpcentrum. En biograf med 15 salonger, ca 220 butiker och restauranger. Läs mer på Järvastadens egna hemsida www.jarvastaden.seSolna Centrum ligger ca 3 km bort. Affärsgallerian har ca 120 stycken butiker och restauranger och är en fullservice inrättning.

Kommunikation

Buss 540 och 505 som anknyter till både pendeltåg och T-bana. Pendeltåg samt busslinje 509.

Närservice

I närområdet finns även större affärer som Coop, Willys, byggvaruhuset Hornbach och Mall of Scandinavia med oändlig shopping för alla smaker och plånböcker. Inredningsbutiker, modebutiker, sportaffärer, oändligt med restauranger och caféer, spa, sportsbar, SATS gym och SF med sin IMAX biograf som utlovar filmupplevelser utöver det vanliga samt mataffärerna Hemköp och ICA.

Karta

Hör av dig till Ramzi Hamam för mer information!

Ramzi Hamam

Ramzi Hamam

Sundbyberg

Solna

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Ansvarig mäklare

073-721 60 22

0737-21 60 22

ramzi.hamam@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad