Hagalundsgatan 30, vån 7

Bilder

  • Såld!

Hagalundsgatan 30, vån 7 , Hagalund , Solna

Gavel 3:a med ljusinsläpp från tre väderstreck högt upp i huset utan insyn. Stor inglasad balkong i bästa solläge med eftermiddags/kvällssol. Låga avgifter i förening med bra och skötsam ekonomi. Gångavstånd till t-bana, tvärbana, pendel, bussar, Mall of Scandinavia, Friends Arena, Solna C, Råstasjön och Hagaparken.

79 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 091 kr inkl värme, VA, källarförråd, kabel-TV (basutbud), abonnemangsavgiften för elen (fasta delen)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
79 kvm
Våning:
7, hiss finns
Lägenhetsnummer:
412
Byggår:
1971-72
Driftskostnad:
677 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

79 kvm

Rumsbeskrivning

HALL: Möblerbar hall med avhängning till höger. Förvaringsutrymme i rymlig klädkammare.

VARDAGSRUM: Ljust vardagsrum med ljusinsläpp från två väderstreck. Utgång till den stora inglasade balkongen.

SOVRUM 1: Sovrum med plats för säng och möblemang om så önskas.

SOVRUM 2: Sovrum med plats för säng och möblemang om så önskas.

KÖK: Kök med gott om förvaringsmöjligheter i både över- och underskåp.

BADRUM: Helkaklat badrum med våtrumsmatta.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

7 av 12, hiss finns

Avgift

3 091 kr inkl värme, VA, källarförråd, kabel-TV (basutbud), abonnemangsavgiften för elen (fasta delen)

Driftskostnad

8 124 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 200 kr
Försäkring: 3 924 kr

Andel i föreningen

0,25893%

Andel av årsavgiften

0,25893%

Byggnad

Byggnadsår

1971-72

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 augusti 2008
Energiprestanda: 146 kWh/m² (Atemp) och år

Förening

Namn

HSB:s Brf Blåkulla nr 248 i Solna

Om föreningen

HSB:s Brf Blåkulla nr 248 i Solna ligger centralt i Solna med gångavstånd till Mall of Scandinavia, Solna Centrum, Solna station, Karolinska sjukhuset, gångavstånd till Hagaparken, Råstasjön och bara några kilometer från Stockholm City.

Föreningen består av två hus med 439 lägenheter varav ca 33 är hyresrätter (dold tillgång). Husen byggdes 1971-72. De såldes sedan till HSB och ombildades 1983 till bostadsrättsförening.

Föreningen äger och förvaltar tomterna Sunnan 18 och Sunnan 20 i Solna samt fastigheterna på tomterna. De båda husen har vardera 14 våningsplan och fyra portuppgångar. Varje portuppgång har ca 55 lägenheter.

Elcentraler har installerats i lägenheterna för att kunna mäta elförbrukningen för lägenheterna. Detta innebär att föreningen står för abonnemangskostnaden. I månadsavgiften ingår bland annat följande: förvaltning, underhåll, drift och service av fastigheterna, hantering av hushållssopor, städning av trapphus. I avgiften ingår också kostnader för vatten, värme och basutbud för kabel-tv. Föreningen har tecknat ett gruppavtal för elförsörjning av samtliga lägenheter. Abonnemangsavgiften ingår, den boende betalar för den rörliga elkostnaden som förbrukas i bostaden.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns tillgång till en tvättstuga i varje port, grovtvättstuga, källarkontor, varmgarage att hyra och för närvarande är det ingen kötid, biltvätt- och bilmekarplatser med dammsugare och luftslang, bastu, gymlokal, snickeri, däckrum, cykelrum, övernattningslägenhet för gäster. Helt ny sopstation. Föreningens gym drivs av Motionsföreningen Blåkulla och årsavgiften är 400 kr/lägenhet, se http://www.blakulla.net/for-boende/gym-bastu/ för bilder och information. För mer information besök föreningens hemsida www.blakulla.net

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

439

Antal hyresrätter

33

TV och Bredband

Bredband/TV: Föreningen har Stockholms Stadsnät, STOSN, som bredbandsleverantör. En engångsavgift på 750 kronor debiteras för tillgång till bredband upp till 1000 Mb när köpare av bostadsrätt flyttar in. Basutbud av TV-kanaler ingår i avgiften genom föreningens avtal. Fler kanaler kan köpas direkt via Elpa.

Parkering

Föreningen har garageplatser på två plan, undre och övre källarplanet. I det undre garaget finns två tvätthallar, mekarplats, tillgång till tryckluft och i mån av plats, möjlighet till däckförvaring för hyrd p-plats. Däcksförvaring debiteras med 200 kronor per år. Garageplatser hyrs ut av kontoret, för närvarande ingen kötid. 383 garageplatser varav 6 st. är reserverade för hantverkare och gästparkering.

Renoveringar

Se projekt på föreningens hemsida http://www.blakulla.net/

Ekonomi

Inga planerade avgiftshöjningar enligt föreningens hemsida.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Delat ägandeskap kan accepteras efter sedvanlig ekonomisk prövning. Delat ägandeskap är 50/50

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Hagalund

Hagalund är ett perfekt läge med natur runt knuten och bra kommunikationer in till Stockholms storstad. Fina grönområden erbjuds i Hagaparken, Skytteholmsparken samt vid området kring Huvudstabadet.

Kommunikation

Promenadavstånd till pendeltåg, tunnelbana, bussar och tvärbanan.

Närservice

I Mall of Scandinavia som finns på promenadavstånd återfinns hela 224 butiker och restauranger, fördelade på 101,048 m2. The Designer Gallery presenterar exklusiva varumärken, mode- och livsstilsbutiker samt ett urval av pop-ups. Dining Plaza samlar över 20 restauranger i vad som är Stockholm största restaurangområde. Filmstaden Scandinavia stoltserar med Sveriges första kommersiella IMAX® och här finner du även Nordens största dukar och flera VIP-salonger. Centrumet är enkelt att nå med kollektivtrafik och har hela 3,700 parkeringsplatser. Ett stort utbud och möjligheter till shopping erbjuder även Solna Centrums galleria.

Karta

Hör av dig till Kamjar Shahi för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad