Dukvägen 2

Bilder

  • Såld!

Dukvägen 2 , Bromma Riksby , STOCKHOLM

LJUST GAVELLÄGE - NYRENOVERAT KÖK - LÅGT BELÅNAD BRF - STORT FÖRRÅD

Löpande underhållen och renoverad till genomgående fint skick med bland annat nytt kök från 2016. Mycket ljus och trivsam med ett trevlig läge på gavel som ger ljusinsläpp från tre väderstreck. Balkong i sydväst ger möjlighet att ljuta av solen under eftermiddag och kväll.

Bra förvaringsutrymme i lägenheten samt tillgång till ett mycket stort förråd i källarplanet.

Mycket välskött och omtyckt förening med en låg belåning. Trevligt belägen i populära Riksby med ett par minuters gångväg till tunnelbana, livsmedelsbutiker och vackra strövområden vid Lillsjön.

Varmt välkommen på visning önskar ansvarig fastighetsmäklare Niklas Bergsten på HusmanHagberg Bromma!

64 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 472 kr inkl värme, VA, Bredband 1000 Mbit/s, basutbud TV-kanaler, sophantering (tillkommer 85 kr i obligatorisk avgift för bredbandet)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
64 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
425
Byggår:
1942
Driftskostnad:
714 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

64 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Vid hallen erbjuds plats för avhängning vid befintlig hatthylla. Ett kliv längre in finns en rymlig klädkammare för praktisk förvaring. Vid entrén är väggarna vitmålade och på golvet finns en grå heltäckningsmatta. Infällda spotlight i taket.

Kök

Stilfullt renoverat 2016 med fin känsla och precision. Vit bänkskiva i kvartskomposit, vitt kakel och skåpluckor i tidsenlig ljusgrå kulör. ekparkett på golvet och väggar målade i vitt. Fint ljusinsläpp både från gavelfönster och fönster vid matplats där ett stort sällskap ryms. Komplett utrustad med vitvaror från 2016 i form av kyl/frys, induktionshäll, ugn, kolfilterfläkt, micro och integrerad diskmaskin. Infällda spottar i taket med dimmer ger en behaglig belysning.

Vardagsrum

Vid vardagsrummet ges generösa ytor med plats för sällskapshörna och ytterligare möbler om så önskas. Björkparkett på golv och väggar målade i vitt. Utgång härifrån finns till balkongen som har sol på eftermiddag och kväll.

Sovrum 1

Master bedroom med plats för dubbelsäng och två dubbla garderober för förvaring. Dessutom finns den rymliga klädkammaren precis intill. Björkparkett på golv och väggar målade i vitt.

Sovrum 2

Även detta sovrum är rymlig och erbjuder förvaring i två garderober. Björkparkett på golv och väggar målade i vitt.

Badrum

Helkaklat badrum med eluppvärmt klinkergolv i sandfärg och väggar med kakel i beige kulör. Välutrustat med WC, handfat, badkar, badrumsskåp, handdukstork och tvättmaskin (ny 2016). Fönster finns och ger rummet en trivsamt ljus.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 472 kr inkl värme, VA, Bredband 1000 Mbit/s, basutbud TV-kanaler, sophantering (tillkommer 85 kr i obligatorisk avgift för bredbandet)

Driftskostnad

8 568 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 6 000 kr
Försäkring: 2 568 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

0,21265%

Byggnad

Byggnadstyp

flerbostadshus

Byggnadsår

1942

Uppvärmning

(Fjärrvärme / Bergvärme)

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 november 2018
Energiprestanda: 202 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Handduken 4

Övrigt

Med utgång från vardagsrummet finns en mysig balkong med plats för bordsgrupp. Bjuder sommartid in till en plats i solen under framförallt eftermiddag och kväll.

Till lägenheten hör ett stort förråd på hela ca 10-12 kvm i källarplanet.

Förening

Namn

Brf Brickbandet

Om föreningen

Brf Brickbandet består av 556 lägenheter och ett 50-tal lokaler fördelade på 7 kvarter. Föreningen bildades 1946 och är en av de största föreningarna i Stockholm. Man äger fastigheterna med tomträtt där detta avtal lades om år 2016 och kommer löpa med samma villkor under en ny 10-årsperiod. Föreningen är mycket välskött och stabil med anställd personal på eget kontor i området.

Gemensamma utrymmen: Föreningens medlemmar har tillgång till en stor tvättstuga på Dukvägen 24 bestående av 3 separata bokningsbara tvättrum och flera drop-in stationer med tvättmaskin och torktumlare. I föreningen finns även cykel och- barnvagnsförråd i källarplanet samt 2 st föreningslokaler att hyra för mindre tillställningar eller övernattning. Dessa kostar 400 kr/dygn. I föreningen finns även en vävstuga.

För mer information se senaste årsredovisningen eller föreningens hemsida: www.brickbandet.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

556

Antal hyresrätter

1

Antal lokaler i föreningen

55

TV och Bredband

Bredband genom Bahnhof ingår, men till ett obligatoriskt tillägg på 85 kr/mån som debiteras utöver månadsavgiften. Kabel-TV genom Bredbandsbolaget där analogt basutbud imed 17 kanaler ngår i avgiften och överiga kanaler tecknas separat.

Parkering

P-platser med och utan eluttag finns att hyra genom föreningen. Totalt finns 202 platser och dessa kostar 300 kr resp 170 kr / månad och fördelas enligt kö-system. I övrigt är det fri parkering på gatan.

Renoveringar

1980-88 lades alla tak om
1983-87 byttes avloppstammar i kök
1988-89 fönster fick aluminiumprofiler
1992-95 byttes elstigar
1994-98 byttes vatten-och avloppsstammar i badrum
2001-02 balkonger
2004-08 byttes vattenstammar i kök
2007-2016 renovering av trapphus och dränering av hus
2009 radonkontroll
2009 renovering tvättstuga
2010 övergång till fjärrvärme
2012 vindar tilläggsisolerats
2013 Installering av inpasseringssystem på portar
2014-2018 Start byte av entréportar
2015 Byte vattenstammar kök

Dessutom finns nu inte längre några problem med radonhalter över gränsvärdet på 200 bq. Föreningen har sedan tidigare beslutat att installera bergvärme. Under 2019 genomförs installationsarbeten för bergvärmepumpar lokalt i varje hus.

Arbete pågår också att renovera tak/fasader där 1-2 hus görs varje år (ligger inom budget).

Ekonomi

Föreningens ekonomi är fortsatt stark med låga avgifter, låg belåning och en tillfredställande likviditet. Dessutom är byggnaderna generellt väl underhållna vilket borgar för en fortsatt god ekonomi. En mindre avgiftshöjning på 2 % gjordes från första jan 2019. Bland annat för installation av porttelefoner.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Föreningen innehar marken med tomträtt.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Kontaktperson

Kansliet- Anita Pettersson

Telefon

08-26 50 31

E-post

kansliet@brickbandet.se

Om området

Bromma Riksby

Stadsdelen Riksby tillhörde tidigare Åkeshovs slott men Stockholm köpte 1904 marken som i huvudsak utgjordes utav kolonilotter från början. Stadsdelen bildades 1926. Bebyggelsen i Riksby som till stor del är centrerad kring Brommaplan och Drottningholmsvägen uppfördes i huvudsak mellan 1938-1943.

Området erbjuder utöver boende även vackra grönområden, grillplatser, generösa lekområden, små lokala butiker och företag. Namnet Riksby kommer från den medeltida by som en gång i tiden låg mellan Lillsjön och flygfältets södra del.

På några minuters gångavstånd finns ett stort utbud för dig som tycker om att röra på dig. Lillsjön utgör ett populärt stråk för den som tycker om att springa och promenera där nu även ett utegym finns. Ytterligare promenadmöjligheter finns vid Judarns naturreservat på behagligt avstånd med mycket skog och en unik miljö. Åkeshovs simhall har förutom sina bassänger även gym, motionsklasser och ett välskött motionsspår. Vid Brommaplan Bromma träningscenter samt Friskis och Svettis. För den som är golfintresserad finns Bromma Golf med korthålsbana och driving range ett stenkast från Riksby.

Kommunikation

Tunnelbanans gröna linje finns vid både Brommaplan och Abrahamsberg på nära gångavstånd som tar dig till city på 15 minuter. Från Brommaplan utgår flertalet busslinjer mot t.ex. Solna/Djursholm, Mälaröarna samt Spånga.

Invid Bromma Center ligger Bromma flygplats som flyger till ett flertal destinationer.

Närservice

Nära till Brommaplan med flertalet matbutiker, banker och servicebutiker. Runt Brommaplan finns ett flertal restauranger med olika inriktning. Här finns även ett stort bibliotek, Apoteket samt Systembolaget. Vårdcentraler och närakut finns vid Brommaplan.

Vid Bromma Blocks som ligger på kort cykelavstånd finns stort köpcentrum med alla typer av butiker du kan önska, frisörer, foodcourt mm.

Karta

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Bromma

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad