Ålstensgatan 12

Bilder

Utgångspris

8 900 000 kr

Bevaka slutpriset

Ålstensgatan 12 , Bromma Ålsten , STOCKHOLM

VINDSVÅNING MED STOR TAKALTAN I OGENERAT, FRITT S/V-LÄGE - LÅG AVGIFT - MÖJLIG P-PLATS
Synnerligen välbeläget "drömboende" på eftersökt adress, invid trivsamma Ålstens Torg. Löpande renoverad till fint skick med tilltalande 1930-talscharm och vackra detaljer bevarade.
Klassisk vindsvåningstrivsel med synliga takbjälkar, takkupor och varm, trivsam atmosfär. Ljuset flödar in i våningen från fönster i två väderstreck med genomgående vacker, insynsfri vy.
Luftig sällskapsdel med utgång till solig altan om ca 20 kvm i bästa SV-läge med blick mot Ålstens villaidyll samt den gemensamma grönskande innergården. Tilltalande kök med plats för matgrupp i burspråksnisch med fin vy ut mot Ålstensgatan.
Enhetligt trägolv och ljus färgsättning utgör en bra bas att möblera mot. Tre bra sovrum varav ett med glasade dörrar mot takaltanen. Renoverat och väl tilltaget våtrum med såväl bubbelbad som dusch. Gott om förvaringsutrymme i garderober med skjutdörrar.

Välplanerat och mycket tilltalande boende med direkt närhet till stort utbud av förstklassiga butiker, 12:an, populära Ålstensskolan tvärs över gatan samt Mälaren med bad- och båtliv.
Välhållen fastighet med vacker trädgård som erbjuder grillmöjligheter och gemensam sittgrupp. På gården finns tillgång till P-plats. Föreningen har kösystem, för närvarande ingen kö.

Ett unikt tillfälle för den som söker något "utöver det vanliga"!

Välkommen på visning önskar Håkan Jansson HusmanHagberg

110 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
2 764 kr inkl värme, VA
Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
110 kvm
Biarea:
0 kvm
Lägenhetsnummer:
19
Byggår:
1934
Driftskostnad:
1 083 kr/månad
Utgångspris:
8 900 000 kr

Mer information

Visningar

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

110 kvm

Rumsbeskrivning

På Västerleds kanske mest eftersökta adress saluförs nu en vacker vindsvåning med generösa vackra ytor och charm utöver det vanliga. Löpande renoverad under de senaste åren till fint skick med påkostade materialval. Genomgående härligt ljusflöde från generösa fönsterkupor och glasade ytor i två väderstreck. Mycket trivsam med tidstypisk charm bevarad och en genomtänkt och yteffektiv planlösning. Tilltalande vy från alla fönster över idylliska kvarter, fin grönska och härlig villaidyll. Egen altan, mycket väl tilltagen, i bästa väderstreck som rymmer sittgrupp och solsängar. Här slår solen ner från lunchtid till sen kväll. Ostört och skyddat läge med fri vy över området.
Luftig sällskapsdel i vinkel mot trivsamt och lättarbetat kök.
Sovrumsdel med tre bra sovrum, generöst våtrum samt gott om garderober. Ett drömhem i lugn barnvänlig miljö där närhet till såväl förstklassig skola som butiker och 12:an ger ett bekvämt boende. Mälaren med härliga promenad- och joggingslingor utmed vattnet samt tillfälle för bad och båtliv, på några minuters gångväg.
Stabil och trivsam Brf med egen trädgård som blommar vackert från vår till höst. Låg avgift till föreningen samt möjlighet till P-plats för endast 375 kr/mån, om man så önskar.
Svårslaget för den som söker "det bästa av två världar" - Mälarnära småstadscharm med endast ca 20 minuters pendelavstånd med 12:an och T-bana till City!

Välkommen på visning av Ålstensgatan 12. Här möts du av ett gediget trapphus med kalkstensgolv och stilrena säkerhetsklassade entrédörrar.

INTERIÖRBESKRIVNING:

ENTRÈ - Stilren entréhall med gott om plats för ytterkläder i rymlig skjutdörrsgarderob. På golvet ligger en stilren sjöstensklinker med golvvärme från elslingor. Fönster i entréhallen ger fint dagsljus samt bjuder vacker vy mot närbelägna villaträdgårdar. Markis sitter monterad över fönstret i hallen

BADRUM - Invid entréhallen ligger ett väl tilltaget och nyligen renoverat våtrum med såväl hörnbadkar med bubbelfunktion, dusch bakom glasade vikväggar samt dubbla handfat i kommod med förvaringslådor. Helkaklat med vita väggar och golvklinkers i grå ton. Elslingor i golvet ger fin komfort. Inbyggda spotligths i taket med dimfunktion.

SÄLLSKAPSYTA - Stor och härlig sällskapsyta som rymmer generös soffhörna. Fönster i två väderstreck ger fint ljus till våningen. Genom fönstren möter öppen vy, helt utan insyn, över grönska och på håll stilfulla grannfasader med tilltalande 20-talscharm. Från sällskapsytan finns utgång till underbar takaltan i bästa väderstreck, med sol från lunchtid till sen kväll. Här sitter man ogenerad och njuter med härlig höjd och ostörd atmosfär. Markis ovan altandörrar skyddar mot solen, om den blir för intensiv.
Sällskapsdelen har vindsvåningens charmiga detaljer med synliga takbjälkar, bra takhöjd och snedtak. Halvöppen planlösning mellan sällskapsyta och köket ger rymd och trivsel.
Gott om förvaringsmöjligheter generellt i våningen då även snedtakets golvyta kan utnyttjats till förvaring.

ALTAN - Dubbla glasade altandörrar öppnar upp mot den underbara altanen, med smidesräcke och trallgolv, vilket ger en inbjudande inramning. Här ryms generös utegrupp för lata ogenerade stunder i solen. En underbar plats att sitta ner för en god kopp kaffe och bara njuta av den fina utblick som läget erbjuder.

PASSAGE - Möblerbar passage mot kök som erbjuder plats för arbetshörna. I fönsterkupan ryms till exempel en skön läsfåtölj. Inbyggda spotlights belyser takbjälkar på ett fint sätt, samt ger bra allmänbelysning till lägenheten.

KÖK - I halvöppen planlösning ligger det väldisponerade köket. Smakfullt renoverat med vita snickerier. Arbetsbänkar i såväl rostfritt samt högblank svart granit. Köket är platsbyggt år 2013 av firma Brand New Kitchen. Belysning via inbyggda spotlights. Köket är stilsäkert, fräscht och ändamålsenligt.
Köket rymmer, förutom gott om förvaring och bra arbetsyta, även ett generöst matbord i burspråk med fyra fullsizefönster, vilket både ger fint ljus och trivsam vy över Ålstens Torg.

MASTER BEDROOM - Master Bedroom som nås via pardörrar från sällskapsytan. Ljust rum med fönster i två väderstreck och dörrar ut mot takaltanen. Fin insynsfri vy över kringliggande 20-talshus. Här ryms förutom dubbelsängen och förvaring även lättare möblemang. Dimbara halogenspotlights i taket. Markis skyddar mot solen.

SOVRUM - Ljust och trevligt sovrum med skjutdörrsgarderober och fönster ut mot altanen. Plats för säng samt arbetshörna. Markis skyddar effektivt när solen är som starkast.

SOVRUM - Ytterligare ett sovrum med gott om plats för säng samt arbetsplats. Fönster ut mot Ålstensgatan. Dimbara halogenspotlights i taket.

Sammanfattningsvis ett unikt livsstilsboende som erbjuder ett bekymmersfritt och trivsamt hem i eftersökta kvarter. En dröm för den som vill slippa villaboendets alla krav men ändå ta del av alla de kvaliteter som området erbjuder. Förstklassiga skolor och dagis, charmiga exklusiva småbutiker samt grönområden och Mälaren i närområdet. 12:ans spårvagn tar dig till Alviks Torg med T-bana och tvärbana. Total restid till City är ca 20 minuter.
Ett stadsnära boende med charmig atmosfär!

Varmt välkommen på visning!

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1934

Uppvärmning

Bergvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 augusti 2009
Energiprestanda: 111 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas och 3-glas

Övrigt

Charmig grusgång leder fram till skyddad entré som vetter mot trädgård. Sommartid finns gemensamma sittgrupper i skydd av äppelträd. Här kan man med fördel sitta ner och prata en stund med grannen, eller varför inte en grillkväll med nära och kära.
Lugnt och ogenerat med gräns mot villaidyll men ändå centralt med fullt utbud av butiker och caféer.

Fastighetsbeteckning

Stockholm Gömma Ringen 9

Övrigt

Lägenhetens yta är i föreningens register100,5 kvm.
Vid en faktisk uppmätning har lägenheten 110,1 kvm boyta.
Den totala golvytan i lägenheten är 128,4 kvm.
Terrassen är uppmätt till 18,1 kvm
Ett förråd om ca 4-5 kvm tillhör lägenheten.
På gården finns tillgång till P-plats. Föreningen har kösystem, för närvarande ingen kö. Pris för P-plats från 375 kr / månad.

Förening

Namn

Brf Gömma Ringen 9

Om föreningen

Brf Gömma Ringen 9 förvärvade fastigheten 1989 och består av 11 lägenheter, efter sammanslagning av 2 lägenheter som just nu görs.
Föreningen har 11 st lägenheter samt även 2 lokaler som upplåtes med bostadsrätt. Föreningen har också ett större antal P-platser på gården.
Det finns dessutom 4 st lokaler som hyrs ut till olika verksamheter.
En av dessa lokaler har nu återtagits av föreningen och kommer ombildas till bostadsrätt och omvandlas till lägenhet.
Föreningen har i och med uthyrningen av lokalerna en mycket god ekonomi vilken också kommer förstärkas ytterligare genom ombildandet av den befintliga hyreslokalen. Föreningen har lån på ca 5.500.000 kr vilket då kommer kunna betalas ned i och med förädlingen och försäljningen av den lokal som nu byggs om till bostad.
Föreningen har en bra tvättstuga i källaren med 2 st tvättmaskiner, 1 st torktumlare och ett stort torkskåp samt även en mindre mangel.
Obligatoriskt bredbandskostnad 249 kr från Telia, avser TV och bredband.

Föreningen har en fungerande underhållsplan och har också god dokumentation på de åtgärder som gjorts på huset under åren från 2001 och framåt.
Se dokumentet : Föreningens åtgärdslista under fliken viktiga dokument

Antal lägenheter

11

Antal lokaler i föreningen

5

Om området

Bromma Ålsten

Ålsten är en populär citynära del av Västerled som domineras av pampiga villor uppförda på 20- och 30-talet. Här återfinns Ålstens Torg som är ett trivsamt levande "hjärta" där ett stort antal charmiga småbutiker ligger vägg i vägg. En lugn harmonisk atmosfär av lite småstadskaraktär råder i området. Det är ett Mälarnära och trivsamt område uppskattat för sin grönska med fina promenadstråk och närhet till båt- och badliv.
Flertalet bra skolor och daghem i närområdet såsom Ålstensskolan, Smedslättskolan, Bromma Montessori, Höglandsskolan, Bromma Gymnasium och Äppelviksskolan.
Stora Mossens stora idrottsanläggning med löparbana, fotbollsplan i konstgräs och ett flertal ishallar ligger i området. Ålsten har de senaste åren kommit att bli något av en favoritplats när man flyttar ut från innerstan och letar villa.

Kommunikation

12:ans spårvagn tar dig lätt till Alvik där bussar, tunnelbana och tvärbanan finns. Buss 124 trafikerar sträckan mellan Alviks T-Bana och Abrahamsbergs T-bana.

Närservice

Ålstens Torg som förutom förstklassig livsmedelsaffär har ett stort antal småbutiker såsom konditori, fiskaffär, glassbar, blomsteraffär, heminredning, klädbutiker, liten restaurang med Deli m.m

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte