Björketorpsvägen 13

Bilder

  • Såld!
  • Högt läge ger en himmelsk utsikt
  • Sällskapsrum med generösa ytor
  • Sällskapsrum med generösa ytor
  • Kök med fint ljusinsläpp
  • Balkong med kvällssol och vacker utsikt

Björketorpsvägen 13 , Bromma Norra Ängby , Stockholm

Smakfullt renoverad till genomgående toppskick. Vackert läge högst upp med stor balkong och ljusinsläpp från väster som ger en fantastisk kvällssol. Välskött förening med god ekonomi. Tilltalande belägen i lugnt området på endast fem min gångväg från tunnelbana och närhet till vacker natur, Mälaren och köpcentrum.

54 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 568 kr inkl värme, VA & sophantering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
54 kvm
Våning:
5, hiss finns
Byggår:
1967/2007
Driftskostnad:
606 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

54 kvm

Rumsbeskrivning

ENTRÉ:
Stig in i hallen och känn dig välkommen till en välplanerad lägenhet i mycket bra skick och med en takhöjd på upp till 3,5 meter som i kombination med stora fönsterpartier och det höga läget ger ljus och rymd. I hallen ligger vitlaserad ekparkett, vilket är genomgående för hela lägenheten liksom de vitmålade väggarna. Goda avhängningsmöjligheter samt plats för garderober om mer förvaringsmöjligheter önskas.

KÖK/VARDAGSRUM:
Till vänster från hallen finner du kök och vardagsrum som har en trevlig, öppen planlösning. Köksdelen är nyligen renoverad på ett smakfullt sätt med vitt kakel, vita luckor och grå stenbänkskiva som matchar snyggt ihop med den vitlaserade ekparketten. Förvaringsmöjligheter i flertalet skåp och ordentliga arbetsytor. Vitvaror i form av integrerad kyl/frys, spis med ugn och kolfilterfläkt. Här ryms ett matbord med plats för ca 8 personer. Vid sällskapsdelen finns gott om plats för soffgrupp om så önskas. Utgång finns här till den stora balkongen som ligger i väster. Det höga läget här gör att du kan njuta av solen från lunchtid tills den sedan sänker sig bakom takåsarna och skogsbrynet intill. Fantastiskt läge med solnedgången rakt in i lägenheten.

SOVRUM:
Sovrummet som du når till höger från hallen är rymligt med plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang i form av t.ex. byrå, bokhyllor eller garderober. Här finns dessutom en ordentlig walk-in-closet vilket gör förvaringsmöjligheterna mycket goda. Lägenhetens takhöjd kan nyttjas för att göra förvaringen ännu bättre. Behagligt ljusinsläpp från stort fönsterparti.

BADRUM:
Fräscht och stilrent helkaklat badrum med bra ytor. Vitt kakel på väggarna och klinker på golv i snygg kontrastbrytande gråbrun nyans. Spegelskåp och sanitetsporslin i vitt samt ett fönster som skänker ljus till rummet och dessutom ger en möjlighet till ventilering. Dusch med glasdörrar, WC, handfat, badrumsskåp och tvättmaskin (2014).

Sammantaget ett mycket uppskattat och eftersökt boende som har det där lilla extra. Ligger högst upp på våning 5 och är synnerligen väldisponerad med lättmöblerade, ljusa ytor. Yteffektivt och trivsamt. Närhet till vacker natur, Mälaren samt motionsmöjligheter och endast fem minuters promenad till T-bana.

Välkommen till Björketorpsvägen 13!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 5, hiss finns

Avgift

3 568 kr inkl värme, VA & sophantering

Driftskostnad

7 272 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 916 kr
Försäkring: 4 356 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,9574%

Andel av årsavgiften

0,95748%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1967/2007

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Föreningens samtliga byggnader helrenoverades (inkl stambyte, nya fönster, fasad mm) och byggdes till med två nya våningar mellan 2005-2007.

Tillgång till gemensamt cykel- och barnvagnsförråd.

Fastighetsbeteckning

Långskeppet 1

Övrigt

Stor balkong i bästa västerläge med framförallt en fantastisk kvällssol. Här ges en vacker utsikt över trädkronorna med omnejd och solnedgången kan beskådas på bästa sätt.

Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Föreningen har tillgång till ett antal garageplatser (ca 745 kr/månad) och några p-platser (ca 348 kr/månad) där man enligt avtal hyr in sig hos grannföreningen Ängby Backe. Garageplatser finns ofta lediga, men det är kötid till p-platser.

Förening

Namn

Brf Långskeppet

Om föreningen

Brf Långskeppet förvärvade fastigheten 2007 och består av totalt 172 lägenheter. Av dessa är 144 bostadsrätter på Björketorpsvägen 11-13 och 28 hyrs ut till Bromma stadsdelsnämnd på Björketorpsvägen 15.

Gemensamma tvättstugor och cykelförråd finns i källarplanet.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen nås på brflangskeppet@gmail.com för mer information. Besök gärna även deras informativa hemsida http://brflangskeppet.bostadsratterna.se/ för mer information.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

172

Antal hyresrätter

28

TV och Bredband

TV och bredband levereras av Comhem där ett gruppavtal är tecknat inom föreningen. I detta ingår bredband (100/10 Mbit), TV (TIVO Silver) och IP-telefoni. Detta kostar 300 kr/mån (ordinarie 623 kr/mån) och är ett obligatorisk tillägg utöver månadsavgiften. Erbjudandet aktiveras av kunden själv genom Comhems kundtjänst.

Fiber finns draget till fastigheten. Inga beslut finns i dagsläget på att dra in det till lägenheterna, men det kan komma i framtiden.

Parkering

Föreningen har tillgång till ett antal garageplatser (760 kr/månad) och några p-platser (355 kr/månad) där man enligt avtal hyr in sig hos grannföreningen Ängby Backe. Garageplatser finns ofta lediga, men det är kötid till p-platser.

Renoveringar

Föreningens samtliga byggnader helrenoverades (inkl stambyte, nya fönster, ny el, fasad, bergvärme mm) och byggdes till med två nya våningar mellan 2005-2007. Under 2018 har stamspolning genomförts. För närvarande planeras inga större renoveringar.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är stabil och i dagsläget planeras inga avgiftsändringar. Föreningens avgäldsperiod för tomträtten har nyligen omförhandlats och löper fram till år 2026. Inga större renoveringar planeras heller de närmaste åren, vilket är en trygghet för ekonomin.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja! Men en rekommendation är att minsta ägarandel är 10 %.

Äger föreningen marken?

Föreningen äger fastigheten med tomträtt där tomträttsavgälden blivit omförhandlad år 2016 för en ny 10-årsperiod.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Bromma Norra Ängby

Området ligger mycket trevligt ett stenkast från fina vandringsstråk längs med Mälaren där du också finner Kanaanbadet samt Grimstas motionsspår.

En bit ifrån Björketorpsvägen planeras Vällingby Parkstad med många nya bostäder. Detta kommer på sikt att öka antalet butiker och restauranger i området och tillföra bra närservice. Planer har även funnits på nya bostäder på Björketorpsvägen, vilket i så fall kan göra området mer populärt.

Kommunikation

Fem minuters promenad till Tunnelbanans gröna linje med station Råcksta. Härifrån tar det ca 20 minuter till Stockholm City. Möjlighet finns även att gå till station Islandstorget eller Blackeberg för en uppfriskande promenad på ca 10 min.

Närservice

På cykelavstånd når du Vällingby centrum på ca fem minuter. Där finns ett stort utbud av närservice, klädbutiker, sportaffärer, banker, restauranger etc. I övrigt finns statoilmack på kort gångavstånd samt en ICA närbutik vid Söderberga. På kort gångavstånd ligger ett nyöppnat Puls & Träning med gym och träningsverksamhet.

Parkering

Fri parkering på gatan i området. Möjlighet att hyra p-plats eller garageplats genom föreningen.

Karta

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Bromma

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte