Orrspelsvägen 7

Bilder

  • Såld!

Orrspelsvägen 7 , Bromma Ålsten , Stockholm

Charmig Ålstensvilla med bevarad originalkänsla på vacker insynsskyddad tomt. Varsamt renoverad genom åren. Generösa uteplatser. Delvis inredd källare med egen ingång. Lugnt belägen i barnvänlig idyll på återvändsgränd. Fristående garage. Nära Ålstens Torg, 12:an, skolor och Mälaren.

119 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
119 kvm
Biarea:
66 kvm
Tomtarea:
812 kvm
Byggår:
1924
Driftskostnad:
3 022 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

119 kvm

Biarea

66 kvm

Rumsbeskrivning

Välbelägen och charmig Ålstensvilla anno 1924, i skyddat barnvänligt läge näst längst in på återvändsgata. Tilltalande tomt med härlig grönska och ogenerade uteplatser. Tomten är terrasserad med granitmurar och bjuder på gräsmatta samt berg i dagen. Perfekt för lek och bus i skyddad miljö. Varsamt renoverat hus, med originalcharm bevarad. Genomtänkta materialval som känns tidstrogna och åldras vackert. Originalfönster med spröjs och underbart skimrande rutor, fina trägolv samt speglar i dörrar. Stilren öppen spis i sällskapsyta. Välkommen på visning av en synnerligen välbelägen villa med en harmonisk atmosfär, inbäddad i vilsam grönska. Ett drömläge för familjen där man på några minuters gångväg genom den välskötta villaidyllen når såväl förstklassig skola/dagis samt härliga lekytor, bad och båtliv och fin rekreation. Ålstens Torg med sitt breda utbud, även det på några minuters promenad, eller kanske en station med 12:an, om man har tungt att bära. Ett varmt och trivsamt hus som erbjuder de bästa förutsättningar för ett gott liv i Brommas vackra trädgårdsstad, med endast ca 20 minuters pendlingsavstånd till City!

Välkommen på visning av Orrspelsvägen 7!

ENTRÈPLAN

HALL - Entréhall med gråsvart klinker på golv. Praktisk plats för skor på nisch i passage mot inre hall.

INRE HALL - Ljus inre hall med platsbyggd hatthylla och plats för hallmöbel. Furugolv behandlat med pigmenterad olja samt terracottafärgade väggar som är målade i matt linoljefärg. Stort spröjsat fönster ger fint ljus och erbjuder fin vy mot grönska.

SÄLLSKAPSYTA/ALTAN - Vackert sällskapsrum med fönster i två väderstreck. Underbar vy över grönska genom de skimrande originalfönsterna. Dubbla glasade dörrar mot uteplats under tak i söderläge. Pampig ek ger fin inramning och speglar årstiderna på ett härligt sätt. Altanen rymmer rejäl utemöbel. Spröjsade originalfönster på gavlarna ger en skyddad miljö. Ett extrarum som man gärna använder från tidig vår till sen höst.
Sällskapsrummet är luftigt och rymligt med plats för soffgrupp samt ytterligare möblemang. Öppen spis. Ljus färgsättning och ekgolv i fiskbensmönster.

MATSAL/SOVRUM - I fil med sällskapsrummet ligger en ljus och rymlig matsalsdel. Stora fönster i söder med vy. Här ryms det stora sällskapet runt bordet. Ljust gröna väggar samt pigmenterat furugolv.
Skulle familjen behöva fler än de sovrum som erbjuds för dagen så är detta en möjlig sovyta, då angränsande sällskapsrum även rymmer matsalsdel för festligare tillfällen.

KÖK - Ljust och tilltalande kök med lantlig och varm atmosfär. Luckor i beige ton samt matchande materialval därtill. Gott om förvaring i skåp, delvis vitriner, och lådor. Extra förvaringstillfälle i bevarad serveringsgång med originalsnickerier. Charmigt och praktiskt. Bra arbetsytor på bänkskivor i trä. Köket rymmer en rejäl matplats vid fönster i öster. Fönster i ytterligare väderstreck, mot den vackra trädgården tillför köket charm. Fullt utrustat med varmluftsugn, induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin samt helkyl och halvfrys. Ytterligare kyl/frys i källarplan.

ÖVERVÅNING

ÖVRE HALL - Betsad furutrappa leder upp till ljus övre hall med furugolv. Fönster i trapphus med skimmer, precis som de flesta av husets fönsterrutor. Vacker matt linoljefärg på väggarna här, precis som i flera av husets rum.

MASTER BEDROOM - Rymlig sovrum med plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. "Walk-in-closet" i angränsande nisch som även kan göras om till barnkammare. Utgång till balkong i söderläge. Fin vy över den ståtliga eken.

SOVRUM 2 - Gott om plats för säng samt arbetshörna. Vy mot trädgård. Furugolv och ljus färgsättning. Snedtaket på övervåningen ger rummen charm.

DUSCHRUM - Helkaklat rum i vitt med golvvärme från elslingor under terracottafärgade klinkers. Stort fönsterparti med jalusier ger härligt ljus och vädringstillfälle. handfat i kommod, handdukstork, wc samt dusch.

KÄLLARPLAN

Från entréhall går trätrappa ner till källardelen som delvis är i soutteräng. Här erbjuds gott om förvaring, se planskiss.

SOVRUM 3 - Tonårsrum med fin utsikt mot tomt i söder. Plats både för säng och soffa. Björkgolv och målade väggar.

NEDRE HALL/ALLRUM - Källarentré leder in i ett stort rum med gott om förvaring. Målat betonggolv och vita väggar.

TOALETT - Nyligen renoverad wc med handfat. Kakel och klinkers i vitt och svart.

TVÄTTSTUGA - Plats för klädvård på arbetsbänk med förvaring. Tvättmaskin och tumlare. Här står även extra kyl/frys.

PANNRUM - Bergvärmeanläggning samt plats för förvaring.

Sammanfattningsvis ett hus med den där härliga 20-talscharmen som man blir glad åt att finna i Gamla Brommas idylliska kvarter. Inte sällan har husen tyvärr berövats den atmosfären genom åren.
Med andra ord, tillfälle för den som tilltalas av byggårscham och söker ett välbeläget hus i Ålstens hjärta ett par stenkast från torget.

Välkommen på visning!

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare

Byggnadsår

1924 tillbyggt 1964

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 augusti 2015
Energiklass: D
Energiprestanda: 70 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betongsten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Vacker tomt i ogenerat läge med gott om prydnadsbuskar och perenner som blommar vackert från vår till höst. En spännande blandtomt med såväl gräsmattor som berg i dagen. Terrasserad på ett fint sätt med granitmurar. Gott om tillfälle att njuta av såväl sol som skugga som alltid erbjuds på någon av de många uteplatserna. Kommer regnet flyttar man med fördel in till uterummet som är öppet mot söder men skyddat via sidoväggar och tak. Ett hus där man verkligen kan njuta av villaägandets fördelar.

Huset har även ett fristående garage för en bil eller för förvaring. Sätter man glas i garageporten kanske det blir ett hemmakontor? Fri parkering på gatan utanför där det nästan alltid finns plats.

SÄLJAREN ÅTGÄRDSLISTA
2003:
Slipat, oljat golv kök, vardagsrum, hall, trappa, övre hall, sovrum
Nytt kök. Nya vitvaror
Successiva renoveringar ytskikt.
Successiva renoveringar av fönster med linoljefärg.
Samtliga snickerier målade med linoljefärg
2004/2006:
Nya ytterdörrar
2005:
Nytt trägolv matsal
2006:
Nytt trägolv sovrum souterrängvåning.
2008:
Ny elcentral
Bergvärme
Renovering av toalett souterrängvåning
2009:
Isolerglas Master Bedroom
2011:
Ny induktionshäll och ugn
2012:
Nytt balkongräcke
Optisk fiber

Fastighetens taxerade yta är 115 kvm boyta samt 64 kvm biyta.
Vid uppmätning är ytorna 119 kvm boyta samt 66 kvm biyta

Skorstenen provtryckt och godkänd 2015-09
Protokoll ligger under dokumentfliken.

Fastighetsbeteckning

Masurkan 5

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

36 264 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 14 895 kr
El: 8 562 kr
VA: 1 260 kr
Renhållning: 1 676 kr
Försäkring: 6 611 kr
Övrigt: 3 260 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Till renhållningen tillkommer ca 1,30 kr/kg som slängs. Fördelningen mellan hushållsel och uppvärming är uppskattad. Övrig kostnad är larmabonnemang.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

6 386 000 kr, varav byggnadsvärde 1 572 000 kr

Summa pantbrev

2 875 000 kr

Tomt

Areal: 812 kvm
Tomttyp: Terasserad trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Om området

Bromma Ålsten

Ålsten är en populär citynära del av Västerled som domineras av charmiga villor. Ålstens Torg är ett trivsamt levande "hjärta" där ett stort antal charmiga småbutiker ligger vägg i vägg. En lugn harmonisk atmosfär av lite småstadskaraktär råder i området. Det är ett Mälarnära och trivsamt område uppskattat för sin grönska med fina promenadstråk och närhet till båt- och badliv.
Flertalet bra skolor och daghem i närområdet såsom Ålstensskolan, Smedslättskolan, Bromma Montessori, Höglandsskolan, Bromma Gymnasium och Äppelviksskolan.
Stora Mossens stora idrottsanläggning med löparbana, fotbollsplan i konstgräs och ett flertal ishallar ligger i området. Ålsten har de senaste åren kommit att bli något av en favoritplats när man flyttar ut från innerstan och letar villa.

Kommunikation

12:ans spårvagn tar dig lätt till Alvik där bussar, tunnelbana och tvärbanan finns. Buss 124 trafikerar sträckan mellan Alviks T-Bana och Abrahamsbergs T-bana.

Närservice

Ålstens Torg som förutom förstklassig livsmedelsaffär har ett stort antal småbutiker såsom konditori, fiskaffär, glassbar, blomsteraffär, heminredning, klädbutiker, liten restaurang med Deli m.m

Karta

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad